Ēdiens

Populārākie raksti
Oktobra izaicinājums – kāpostu tīteņi: kā tos pagatavot tik sulīgus, lai ome prasītu recepti
11.oktobris 2017 16:01
Sulīgi kāpostu tīteņi oktobrī ir īsts glābiņš tiem, kam vēl nav pieslēgta apkure, jo uz plīts kūpošs katls ar gardu un mājīgu ēdienu ir tieši tas, kas vajadzīgs, lai sasildītu drēgno mājokli un piepildītu kurkstošo vēderu.
Astoņi lēti un visiem pieejami produkti, kas palīdzēs cīņā ar liekajiem kilogramiem
21.janvāris 2017 12:34
Pastāv uzskats, ka veselīgs uzturs ir dārgs prieks, tomēr tas nemaz tā nav, ja iemācies rīkoties ar ģimenes budžetu tik meistarīgi, ka no veikalu plauktiem tavā somā nonāk gardi un veselīgi, bet lēti pārtikas produkti. Gada vēsajos mēnešos, kad svešzemju dārzeņi un augļi maksā dārgi, turklāt neizceļas ar tām labākajām garšas īpašībām, bet ir vēlme ēst veselīgi, būs īpaši noderīgi uzzināt, ar kuriem priduktiem būtu ieteicams dažādot savu ziemas sezonas ēdienkarti.
Septembra izaicinājums – cepelīni: noderīgi knifi, kas jāņem vērā, tos gatavojot  (1)
15.septembris 2017 16:27
Septembris ir zināms arī kā kartupeļu talku mēnesis, tādēļ tieši šis ir īstais brīdis iemācīties gatavot leišu tradicionālos cepelīnus, kas, starp citu, ir arī Latgalē un Sēlijas pusē iecienīts paēdiens. Izlasot recepti, iesākumā šķiet, ka cepelīnu gatavošana tāds nieks vien ir, bet skaudrais patiesības mirklis nereti atklājas brīdī, kad, ieliekot rūpīgi gatavotos kartupeļu masas vīstoklīšus verdošā ūdenī, pēc brīža apvalciņš sāk šķīst mūsu acu priekšā un cerētā gastronomiskā baudījuma vietā iegūstam nebaudāmu klīsterveida kartupeļu putru ar tajā skumīgi peldošām gaļas frikadelēm. Ko tad iesākt, lai tavā virtuvē nekad neatgadītos šāds murgam līdzīgs scenārijs?