Zupas receptes

Populārākie raksti
Septiņas krievu virtuves zupas, kas jānogaršo kaut reizi mūžā  (17)
21.novembris 2016 16:05
Krievu virtuve jau izsenis ir slavena ar savām zupām, kuras ir iecienītas visā pasaulē un, protams, arī Latvijā. Nav nekāds noslēpums, ka latviešu virtuvē ļoti svarīgu vietu ieņem no tuvākām un tālākām kaimiņu zemēm aizgūti ēdieni, tomēr vismīļākās zupas ar bērnības garšu laikam ir tās, kuru izcelsme meklējama tieši Krievijas virtuvē.
Soli pa solim: kā izvārīt tik kreftīgu un biezu boršču, ka tajā stāv karote  (4)
07.decembris 2017 16:29
Borščs ir ļoti noslēpumains un neparasts ēdiens – joprojām nerimst strīdi par to, kā īsti tas gatavojams. Katrā slāviski runājošā valstī borščs tiek vārīts "pa savai modei" – ar cīsiņiem, kūpinātu gaļu, zivīm, mārrutkiem, pupiņām un pat āboliem. Teju katrai ģimenei ir savi garšīga boršča noslēpumi, kuri tiek nodoti no paaudzes paaudzei.
Borščs, rasoļņiks un citu zupu sagataves: 6 receptes ziemas krājumiem
06.septembris 2017 12:44
Sena tautas gudrība vēsta, ka rati jākaļ ziemā, bet ragavas – vasarā. To var attiecināt arī uz ziemas krājumu gatavošanu: ja rudenī, kad pašmāju dārzeņi un augļi ir pilnbriedā, turklāt nopērkami par kārdinoši zemām cenām, saņemsies un ieburkosi zupu sagataves, tad gada aukstajā sezonā gardu boršču, rasoļņiku vai harčo zupu varēsi uzvārīt desmit minūšu laikā.