Foto: DELFI
Lai gan īstā tūrisma sezona Turcijā vēl nav sākusies, jau tagad manāma zināma rosība un iespējams izjust patīkamos saules starus, kas pēc garās ziemas šķiet jo īpaši patīkami. Ja tuvākajā laikā plāno doties uz tūristu iecienīto Antāliju vai Sides pilsētu, lūk, ko būtu vērts izbaudīt.

Ja kā sava atvaļinājuma galamērķi ļaudis izvēlas Turcijas kūrortpilsētas, lai gūtu iedegumu, zvilnētu pie ūdeņiem un baudītu lepno viesnīcu piedāvāto sortimentu (hei, es nenosodu), tas gan nenozīmē, ka, piemēram, dodoties uz tālo zemi, neatliks laika vai neatradīsies nekas cits, ko izbaudīt. Aprīlī, pateicoties "Kidy Tour" un "Peninsula Tours" rīkotajam braucienam, arī man, kā īstam tūristam pienākas, izdevās uz pāris dienām izjust Turcijas garšu un smaržu, apmeklēt dažādus apskates objektus un būt vienam no šajā gadā plānotajiem aptuveni 42 miljoniem Turcijas viesu.

Antālijā laisko atpūtu var lieliski apvienot arī ar kultūras un izziņas iespējām. Kad aplūkota pilsēta, kurā starp palmām atrodamas dažādas apģērbu un našķu bodes, tūristiem vispievilcīgākā varētu šķist pilsētas centrālā daļa – vecpilsēta jeb Kaleici (Kaleiçi), kas šarmē ar saviem labirintiem un košajām krāsām.

Foto: DELFI
Tur, starp romiešu celtajām mūra sienām, iekārtojušies pārdevēji ar saviem nelielajiem, taču bagātīgajiem veikaliņiem, kur iespējams nopirkt kādu suvenīru, kā arī hipsterīgas kafejnīcas, kur baudīt kādu atspirdzinājumu. No sirds iesaku!

Atrodoties vecpilsētā, noteikti jāpaveic vēl kas! Neviltotas simpātijas tūristu un arī pašu vietējo vidū iemantojis turku saldējums, kas gatavots no govs piena un pārsteidz ar savu krēmīgo konsistenci un izteiktajām garšas niansēm. Izmanto iespēju un dodies pie kāda saldējumu pārdevēja, lai nogaršotu šo grēcīgi gardo našķi. Kas gan saulainā dienā var būt vēl labāks?

Foto: DELFI

Kad Antālija aplūkota, taču vēl nav gūts miers un ir vēlme kaut ko izzināt, būtu vērts doties arī uz stundas brauciena attālumā esošo Sidi (Side), kur slejas greznas viesnīcas, kafejnīcas, veikaliņi un ballīšu vietas – viss, lai laiku pavadītu laiski un komfortabli.

Nevar nepieminēt arī nelielu devu eksotikas. Palmas, mandarīnkoki un bruņurupuči, kas savā nodabā brīvā dabā netraucēti kraukšķina gurķus.

Foto: DELFI
Tomēr ne tikai! Pilsēta tiek dēvēta arī par muzeju zem klajām debesīm, jo tur saglabājušies daudzi seno laiku arhitektūras pieminekļi – antīkais teātris, Atēnas un Apolona tempļi, dievietes Fortūnas tempļa drupas, piemineklis imperatoram Vespasiānam un citi objekti ar vēsturisku nozīmi.
Ja ceļi aizveduši līdz šai pilsētai, būtu grēks neaplūkot arī Manavgat ūdenskritumu, kas atrodas netālu no pilsētas. Šis ūdenskritums apbur ar savu dzidri zaļganzilo ūdeni. Dabas mīļotajiem noteikti patiks!
Foto: DELFI
Kad izbaudīts viss, ko sniedz šīs divas kūrortpilsētas, laiks sevi palutināt ar kaut ko gardu. Ja esi īstens saldummīlis, noteikti pie sirds ies cukursaldais gardums lukums (lokum), kas ir arī viens no Turcijas tradicionālajiem saldumiem.

Bet ja esi sāļo našķu cienītājs, noteikti vērts noprovēt pide, kas pārsteidz ar savu ievērojamo garumu un kraukšķīgumu.

Ja plāno doties uz Turciju garākā atpūtā, divām nesteidzīgām dienām šo apskates objektu izbaudīšanai taču būtu vērts atvēlēt laiku, ne tā?
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!