Jākobs Laukaitis ir lietuviešu ceļotājs kas vairāk nekā pusgadu pavadījis Āzijā, apskatot dažādas šī kontinenta valstis. Viņa bērnības sapnis bijis uzkāpt Everestā – pasaules augstākajā kalnā. Šo sapni viņam šogad daļēji izdevies īstenot, uzkāpjot līdz kalna bāzes nometnei – vietai, kurp var nokļūt arī bez alpīnista iemaņām.

Foto: Kadrs no video

Jākobs ielidojis Luklas lidostā, kas tiek saukta par vienu no bīstamākajām un augstākajām pasaulē, jo atrodas nelielā ciemā 2700 metrus virs jūras līmeņa Himalaju kalnos, un tās skrejceļš ir visai īss. Lūk, neliels ieskats, kas ļaus saprast lidostas, ja tā var teikt, īpatnības.

Lidostā saticis vietējo gidu, lietuvietis devās kalnos. Baudot gleznaino apkārtni, grīļīgus trošu tiltiņus un cīnoties ar retināto gaisu, Jākobs vairākas dienas mēroja ceļu uz bāzi piecu kilometru augstumā.


"Nepālas kalnu cilvēki tiešām nesteidzas, viņi nesasteidz lietas. Lai arī tas ir kaut kas pilnīgi citāds, nekā esmu pieradis, tas ir jauki," saka ceļotājs.

Viņš arī brīdina, ka pilnīgi visās viesu mājās un apmešanās vietās pa ceļam ir jāmaksā papildus par dušas izmantošanu un elektronisko ierīču uzlādi. Tāpat arī cenas pārtikai ir ļoti augstas. Tomēr fantastiskie skati visapkārt ir bez maksas.

Foto: Kadrs no video

"Lai arī tiešām izbaudīju skaistos skatus un kalnus, kāpjot augšup, elpot kļuva arvien grūtāk," paša veidotajā video par ceļojumu, saka Laukaitis. 4,5 kilometru augstumā, pēc trīs dienu gājiena, viņš piedzīvoja arī kalnu slimības simptomus – galvassāpes un reiboni. Tomēr ticis galā ar nelāgo pašsajūtu, Jākobs sasniedzis bāzes nometni. Vairāk skatieties video.

Par šo un citiem Jākoba Laukaiša piedzīvojumiem ceļojot gan uz Jaunzēlandi, gan Ziemeļkoreju, vairāk lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!