Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Ja piecu minūšu brauciens trošu tramvajiņā virs Ņujorkas izmaksās vien trīs dolārus, tad pusstundas lidojumam helikopterā jau jāieplāno teju simts reizes vairāk naudiņu. Vai gūtie iespaidi arī būs tikpat reižu lielāki? Ļoti iespējams.

Ņujorka pārsteidz un priecē, lai kāds būtu tās apskates veids, tomēr nenoliedzami grandiozus iespaidus var gūt, apskatot šo mūžam aktīvo pilsētu no gaisa. Helikopteru tūres pilsētā piedāvā daudzi uzņēmumi, un tās iespējamas gan dienā, gan naktī. Lidojuma ilgums parasti ir ap 15 minūtes ilgs, taču pieejami arī pusstundas un garāki lidojumi.

Lidojuma laikā varēs apskatīt teju visas lielākās un zīmīgākās Ņujorkas ikonas. Sākot ar Brīvības statuju, finanšu rajona jaunajiem debesskrāpjiem un pilsētas centra vecajiem grandiem - "Empire State" ēku, "Chrysler" ēku, un beidzot ar tiltiem, neskaitāmajām šķērsielām un, protams, Centrālparku.

Lidojuma augstums ir aptuveni 400 metri, kas ir gluži vai turpat līdzās ar debesskrāpju augstākajiem stāviem.

Daži praktiski padomi fotografētājiem. Lai noķertu labākos kadrus, lidaparātā jāsēžas pirmajam vai pēdējam, lai tiktu sēdvietā pie loga. Diemžēl helikoptera logi ļoti atstaro visu gaišo salonā, tāpēc labāk ģērbties tumšās drēbēs. Īpaši prasīgie var mēģināt sarunāt ar pilotu atvērt logu. Helikopters ir visai skaļš, tāpēc ieteicams lietot ausu aizbāžņus.

Savukārt tiem, kam ļoti bail no augstuma, ieteikums ir tomēr saņemties, jo piedzīvojums ir tā vērts.

Runājot par vērtību, lidojuma cena vienai personai ir aptuveni 200 līdz 400 dolāru jeb 168 līdz 336 eiro. Protams, iespējams angažēt privātas ekskursijas, kad summas jau rēķināmas tūkstošos.

Ko latviešu ceļotāji iesaka apskatīt Ņujorkā, lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!