Foto: AP/Scanpix
Dubaiju var nosaukt par miljardieru spēļlaukumu tuksnesī. Tā ir slavena ar iespaidīgā lieluma ēkām, iepirkšanās centriem, viesnīcām, izsmalcinātu dizainu un neparastu dzīvesveidu, kā arī faktu, ka no diviem miljoniem Dubaijas iedzīvotāju 70 procenti ir vīrieši.


Kur apmesties

Foto: DELFI Aculiecinieks

Dubaijā ir trīs pasaulē slavenas luksusa klases viesnīcas. Viena no tām ir "Al Qasr", kurā savienojas pilsētas glamūrs ar arābu garšu, kas izpaužas persiešu paklājos un greznajās eļļas lampās. Viesnīcas vestibilā katru dienu smaržo tikko grieztas rožu ziedlapiņas, kas izkaisītas arī viesnīcas baseinā. Bet no numuriņiem paveras fantastisks skats uz Persijas līci.

"One&Only Rolay Mirage" viesnīcas arābu arhitektūra, nevainojamie palmu dārzi un balto smilšu pludmale vilinājusi daudzas slavenības, piemēram, Maiklu Džeksonu un Deividu Bekhemu. Tā ir lieliska arī, lai nodarbotos ar ūdenssporta veidiem – veikbordu un sērfošanu. Trešā luksusa klases viesnīca ir "Kempinski Mall of Emirates", kas ir piecu zvaigžņu viesnīcu apmeklētāju sapnis.

Vidējās klases viesnīcā "Amway Rotana Jumeirah Beach jums būs iespēja izbaudīt piecu zvaigžņu viesnīcas cienīgus apartamentus, brīnišķīgus restorānus un pludmales. Lētāki nakšņošanas varianti ir, piemēram, viesnīcā "Citymax Al Barsha", kurā numuriņi ir aprīkoti ar TV, ledusskapi, tēju, kafiju un internetu.


Kur paēst

Foto: DELFI Aculiecinieks

Par vienu no labākajām pusdienošanas vietām Dubaijā uzskata restorānu "Uguns un ledus", kas izvietots modernā bēniņu telpu kompleksā 19stāvu apzeltītā piramīdā, ko radījis Rafaels Dubaijs. Uz šo ēku ir vērts doties pat tikai tāpēc, lai uzbrauktu 19. stāvā un pamieloti acis ar skaisto pilsētas skatu.

Vēl pusdienās var doties uz "Levantine". Restorāns ir veidots kazino stilā, tajā ir arī rakstu paklāji, zemūdens motīvi un stikla strūklakas. Sēžot terasē, restorānā varat nobaudīt grilētu gaļu un arābu maizi.

Savukārt restorānā "Cabana" iesaka pasūtīt vistas lavašu ar ķiploku pastu, grilētas garneles ar dārzeņiem, reizē baudot satriecošo skatu no pasaules augstākās celtnes.

Kur izklaidēties

"Jettly Lounge" ir pludmales bārs, kur jaunieši dodas ik nedēļas nogali, lai zvilnot smalkos, baltos dīvānos, baudītu skatu uz jūru un jahtām, kā arī klausītos jaunākos hitus un dzertu dārgus kokteiļus.

Bārā "Atmosphere" var nobaudīt retu, izsmalcinātu alkoholu – gan viskiju, gan vīnu un reizē skatīties uz pilsētu no augstuma.

Savukārt jaunāko kokteiļu pagatavošanā specializējies pludmales bārs "Nasimi", kurā iesaka pasūtīt kokteili, kura sastāvā ir degvīns, svaigas melones, citrons un cukurs.

Bārs "360" piedāvā atpūtu uz ūdens – jahtā, Persijas līča ūdeņos, dejojot visu nakti pie labāko dīdžeju mūzikas.

Kur iepirkties

Dubaijā ir pasaulē lielākais iepirkšanās centrs "Dubai Mall", kurā izvietoti 1,2 tūkstoši veikalu. Tajā var iegādāties daudzu luksusa dizaineru zīmolu apģērbus – Gucci, Diors, Prada un citus.

Iepirkties var doties arī uz "Madinat Souk", "BurJam Centre", "Ibn Battuta Mall", kas greznos veikalos piedāvā lielu vidējas klases zīmolu apģērbu, apavu un aksesuāru klāstu. Lielveikalos ir arī restorāni, āra dārzi un terases. Bet "Bur Dubai Souk" var iegādāties vietējo darinājumus – saldumus, garšvielas, traukus un daudzas citas lietas, ko paņemt līdzi kā suvenīrus.


Kur atpūsties

Foto: DELFI

Aktīvās atpūtas cienītājiem un drosmīgajiem noteikti patiks lēkšana ar izpletni no 3,6 tūkstošu metru augstuma. Lecot ar izpletni, jūs redzēsiet Dubaijas debesskrāpjus, Persijas līča piekrasti un tālumā arī tuksnesi. Tūristiem piedāvā arī izpletņlēkšanas kursus, pēc kuru pabeigšanas jūs varat kļūt par kvalificētu izpletņlēcēju.

Bērniem un arī pieaugušajiem, kuriem patīk izklaides ūdenī, noteikti jāapmeklē Dubaijas ūdensatrakciju parks, kurā ir daudz un dažādi slidkalniņi, šļūkšanas caurules un baseini.

Esot Dubaijā, ir jāizbrauc ar džipu pa tuksnesi, jāredz arābu dejas, jāuztaisa hennas tetovējums un jādodas kamieļu izjādēs. Vietējie laivotāji labprāt pavadīs jūs ekskursijā pa upi, piedāvājot pat kruīza vakariņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!