"How to fall in love with the Earth. Welcome to Peru" jeb "Kā iemīlēties pasaulē" – ir jauns, avantūrisks projekts, kura dalībnieki ir pieredzējušie ceļotāji un pasaules sajūtu izzinātāji – Ray (Raimonds) Gudrups, Ritvars Ozoliņš un Solveiga Ozola-Ozoliņa. Viņu pirmo piedzīvojumu stāstu lasi šeit. Savukārt par braucienu uz Maču Pikču – šeit. Šoreiz par piedzīvojumiem bagātu kāpienu uz neparasto "Skylodge Adventure Suites" viesnīcu, kas kā bezdelīgas ligzda pielipusi klints malai.

Tātad tev patīk skatīties zvaigznēs? Un palikt pa nakti ārā pie dabas? Un arī adrenalīns tevi dzen, un izaicinājumi patīk? Tad jau laikam nav perfektākas vietas piedzīvojumu cilvēkiem par "SkyLodge", Peru Svētajā ielejā.

Arī mēs esam avantūriski cilvēki un jebkurš izaicinājums mūsu grupā tiek uztverts maksimāli pozitīvi. Ok. Nu gandrīz visiem.

Ritvars ātri vien saprot, ka šī nebūs viņa diena, jo ar augstumu viņš vēl ir uz jūs un mūs ar Sol atstāj divatā likteņa kāpiena varā.

Bet kāpiens uz vienu no īpašākajām viesnīcām pasaulē ir brangs. 300 metri pa vertikāli.
Lejā nokļūšana gan solās būt jautra – sešos "zip line" laidienos, kopā teju trīs kilometru garumā, no kuriem garākais ir 700 metri. Uff!

Bet tas nu ir tā vērts. Miljons zvaigžņu viesnīca – nav melots.

No īpaša sakausējuma konstruētas kapsulas, kuras piestiprinātas pie klints sienas. Stikla kabīnes zvaigžņotām naktīm un klusums pārsimts metrus virs zemes. Kurš gan nevēlētos ko tādu izbaudīt? Bet līdz tam vēl jātiek.

Mēs tiekam ieģērbti siksnās, jostās un karabīnēs, un tad stingri instruēti par visiem drošības noteikumiem. Viss nopietni. Instruktori ir pieredzējuši čaļi un katru kāpēju pārbauda un sagatavo individuāli. Kad visi gatavi – aiziet!

Klints sienā vēl no kara laikiem ir saglabājušies kāpšļi, kurus izmantoja vietējie iedzīvotāji, lai paglābtos no naidnieka kalna augšā. Un šie neskaitāmi kāpšļi šodien ir arī mūsu ceļš tuvāk zvaigznēm.

Kāpiens nav fiziski grūts, varbūt brīžiem jāpārvar kāds augstāks slieksnis vai akmens šķērslis. Arī iekārtā virve-tilts ir neliels izaicinājums sajūtām, balansējot pārsimts metrus virs šosejas un līdzās plūstošās krāču upes, no kuras laivotāji uzmundrina ''ķertos''kāpējus.

Līdz augšai nesteidzīgā ritmā var tikt stundas laikā. Bet iekārtā viesnīca ir kā balva par paveikto – Svētā ieleja jeb "Sacred valley" zem tavām kājām un zvaigznes "tavos matos".

Pavisam ir trīs namiņi, un katrā vieta četriem cilvēkiem. Ir neliela viesistaba un atsevišķa telpa ar labierīcībām. Rezervējot naktsmājas, tradicionālas Peru vakariņas un brokastis ir iekļautas.

Eh... Šoreiz gan te pa nakti nepaliekam, jo esam jau ieplānojuši palikt kādā klusā un jaukā lauku sētā, bet nosolāmies drīz atgriezties te augšā – pie zvaigznēm.

Nākamajā stāstā par mūsu apzināto nomaldīšanos Peru kalnos, kartupeļiem un par to, vai ar "Toyota" var šķērsot upi.

Seko līdzi ceļotāju piedzīvojumiem arī "Facebook" lapā šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!