Foto: Shutterstock

Grāmatu autore, finansiste Ilze Jurkāne uz Argentīnu aizbraukusi, kā pati saka, lai svinētu dzīvi un dzimšanas dienu. Tas bijis jauks piedzīvojums. Lūk, lietas, ko Jurkāne iesaka tur izdarīt!

Foto: Shutterstock

1. Aiziet uz "La Boca" rajonu Buenosairesā. Tas ir rajons, kur reiz apmetušies ieceļotāji un valdījusi bohēma – tur arī tagad ir baudāma mūzika, tango, tirdziņi un daudz kas cits. "Pat, ja tagad tas ir tūristiskāk, māksla un atmosfēra tur ir fantastiska!" stāsta Jurkāne.

2. Izbaudīt tango! Lai redzētu Argentīnai tik raksturīgās dejas priekšnesumus, jāiet uz tango vietām. "Bijām uz vairākām vietām, bet man ieteica vienu, kur dodas paši vietējie. Tur bija interesanti tas, ka pulcējās veci pārīši – sešdesmit, septiņdesmit un astoņdesmitgadīgi, par kuriem bija skaidrs, ka viņi turp nāk katru sestdienas vakaru. Tas ir viņu dzīves skaistais moments. Viņi to dejo tik eleganti!"

Foto: Shutterstock

3. Apmeklēt Evitas Peronas muzeju. "Man viena no galvenajām asociācijām ar Argentīnu, protams, ir Eva Perona. Viņas muzejs ir vienkārši fascinējošs! Tur ir pat balkons, no kura Evita teica savas runas." Pēc tam Jurkāne iesaka apmeklēt arī Evas Peronas atdusas vietu.

Vēl Ilze Jurkāne iesaka nobaudīt argentīniešu sarkanvīnu ar gaļu, kā arī izstaigāt Buenosairesas avēnijas.

Visu raidījumu "Hobiju sestdiena" skatieties "TV 360" vai aplikācijā "Shortcut".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!