Ceļotājam Rojam Dauburam, līdzīgi kā daudzi citi budisma sekotāji Latvijā, Indijas pilsēta Deli bijusi pieturas punkts ceļā uz Daramsalu. "Deli ir pilsēta, kas neatstās vienaldzīgu nevienu!" pārliecināts Rojs. Lūk, kas tur pārsteidzis viņu!

Lai arī Dauburs ir pieredzējis ceļotājs, Deli viņu šokējusi. Sākumā ne tajā labākajā nozīmē. "Deli ir lielākā kontrastu pilsēta pasaulē."

Pārsteidzis milzīgais cilvēku skaits it visur. Pilsētā dzīvo 26 miljoni cilvēku. Rietumu pasaules izpratnē tur ir vislielākā iedzīvotāju nabadzība, kas redzama ik uz soļa. Tomēr tā ir arī pilsēta, kur dzīvo visvairāk miljonāru un miljardieru. "Šokējošākais ir tas, ka viss tur sadzīvo absolūtā harmonijā!"

Pārsteidzoša esot arī dzīvnieku klātbūtne pilsētā. "Ja esam pieraduši, ka mums uz ielām ir kaķi, suņi, daudz baložu, tad tur ir mērkaķu bari, kas vienkārši skraida, un nevari saprast, vai kāds zooloģiskais dārzs ir uzlauzts. Arī slavenās govis ir visur. Un tā ir pilsētas ikdiena nu jau 3000 gadu."

Trešā lieta, ko nevarot nepamanīt un nebūt šokā, esot satiksme. "Tā ir pašorganizēta satiksme. Esmu speciāli šajā pilsētā mēģinājis atrast luksoforus. Esmu atradis dažus, bet pat tie bija uz dzelteno mirgošanas režīmu. Tas vēl vairāk iedzen cilvēku pilnīgā neizpratnē."

Foto: Shutterstock

Rojs arī atzīmē, ka uz Deli nevajadzētu braukt skatīties arhitektūru, jo tās tur ir maz. "Rietumu cilvēku, kas ir ceļojis, tur no arhitektūras nekas nepārsteigs," pārliecināts ceļotājs. "Manuprāt, uz Deli ir vērts aizbraukt tieši šo trīs iemeslu dēļ – cilvēku, dzīvnieku un trakās transporta sistēmas dēļ!"

Visu raidījumu "Hobiju sestdiena" skatieties "360TV" vai aplikācijā "Shortcut".

Foto: Shutterstock

Ko apskatīt Indijā, lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!