Grieķijas 1400 salas, no kurām tikai 230 ir apdzīvotas, tiek uzskatītas par lielākāko Vidusjūras vērtību. Katrai no salu grupām ir sava "odziņa", kas ik gadu piesaista tūkstošiem atpūtnieku. Atliek tikai izvēlēties, uz kuru no salām doties!


Skaistākā ainava - Santorini

Stāsts par Santorini salas rašanos ir leģendām apvīts - 1600 gadus pirms mūsu ēras, pēc vulkāna izvirduma, tā centrs iebruka jūrā. Vulkāna paliekas izveidoja vistālāko Kiklīdu salu Egejas jūrā. Savukārt, citi joprojām tic, ka Santorini ir nogrimusī brīnumzeme Atlantīda.

Vārdiem neaprakstāmi skati paveras no katras salas piekrastes - spēcīgā saule, vulkāniskā ainava, baltās mājiņas, kas apbūvētas ap šaurām Santorini ieliņām, un, protams, melnās un sarkanās pludmales.


Labākā nakts dzīve - Mikonosa

Mikonosu var saukt par spāņu Ibizas māsīcu. Kā jau īsta grieķu sala, kosmopolītiskā Mikonosa patiesi atdzīvojas tikai naktī.

Vakara iesākumam iesakam izvēlēties populāro Sea Breeze kokteiļbāru Mazajā Venēcijā, kur pavērsies labākais skats uz saulrietu. Savukārt pilsētas centrā noteikti iegriezies atraktīvajā Agyra bārā, kas vienlīdz iecienīts kā vietējo, tā Mikonosas viesu vidū.


Tradīciju šķirsts - Naksosa

Lielākā Kiklīdu sala slavena ar savām neskaitāmajām pludmalēm rietumos, seno venēciešu pili lielākajā salas pilsētā, pāris interesantām drupu vietām un lielisko vietējo produkciju un pienotavu.

Taču tieši tradicionālie grieķu ciemi, kas nav mainījušies gadu desmitiem, reizēm - pat simtiem, ir tas, kas Naksosu izceļ uz citu salu fona. Četrdesmit seši Naksosas ciemati ir kā logs uz tradīcijām bagāto ikdienas dzīvi - katram ciemamir sava beķereja vai kafejnīca, centrālais parks, kurā veci kungi apdegušām sejām nesteidzīgi bauda kafiju, un viena vai divas nevainojami saglabājušās baznīcas. Tā kā tūristu pieplūdums šajos ciemos ir pavisam nelies, tie spējuši saglabāt savu patieso dabu un senās tradīcijas.


Sērfinga, kaitborda un vindsērfinga idille - Paras sala

Gigantiskie viļņi un neprātīgie ekstrēmo sporta veidu piekritēji, kas pārņēmuši visu piekrasti, ir acīmredzams apstiprinājums dzirdētajam - vējš ir Paras salas uzticamākais kompanjons.

Kamēr Paras dzīves rosība daudz neatpaliek no kosmopolītiskās Mikonsas, tās skaistums piesaista Holivudas superzvaigznes, taču salas dvēsele vienmēr piederēs dabas spēku mīļotājiem. Vislabākais laiks, kad baudīt viļņus, ir jūlijs un augusts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!