Pēc 60 dienas ilga ceļa Kārlis Bardelis ar apvidus skrituļslidām ir sasniedzis Gibraltāru, informēja sportista pārstāve Zane Peneze.

Braucienā no Nordkapa Norvēģijā līdz Gibraltāram Spānijā Bardelis ir noslidojis 6200 kilometrus, pieveicot vidēji 100 kilometrus dienā, un šķērsojis 11 valstis. Viņa vidējais ātrums brauciena laikā bija 17 kilometri stundā, bet maksimālais ātrums nobraucienos no kalna sasniedza gandrīz 70 kilometrus stundā.

"Sajūtas īpaši neatšķiras no tām, kas bija citās ceļojuma dienās," pēc finiša sajūtas raksturoja Bardelis, "ir tāda lidojums sajūta, ka tu vienkārši planē - kādu dienu augstāk, kādu zemāk, visu laiku tu esi virs zemes, un tā sajūta nav mani pametusi visas 60 dienas."

Vidējais ceļa garums katru dienu bija aptuveni 100 kilometri. Dažreiz ceļa remontu vai pavadošā kempera tehnisku problēmu dēļ gan dienas rezultāts bija tikai pāris desmiti kilometru. Pēdējo nedēļu norma bija 110 kilometri dienā, savukārt pēdējās dienas pirms finiša Bardelis iedzina, veicot 120 un pat 126 kilometrus vienā dienā. Uz grants ceļa Bardeļa vidējais ātrums nepārsniedza dažus kilometrus stundā. Savukārt ātruma rekords ir nepilni 70 kilometri stundā, braucot pa nogāzi uz leju.

Divas reizes Bardelis guva nelielas traumas, paslīdot uz slidena, slapja asfalta Francijā un bremžu defekta dēļ nokrītot kalnainā apvidū Beļģijā. Pēdējās divas brauciena nedēļas Bardeļa ceļu apgrūtināja sāpes potītē, kuru viņš pirms diviem gadiem salauza, neveiksmīgi mēģinot uzkāpt sasalušā ūdenskritumā Norvēģijā.

Bardelis šādi bija iecerējis sasniegt jaunu Ginesa rekordu, veicot visgarāko distanci ar skrituļslidām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!