Divi alpīnisti no Latvijas – Kristīne un Kristaps Liepiņi – decembra vidū sasnieguši augstākā vulkāna pasaulē virsotni, uzkāpjot 6893 metrus augstajā Ohoss del Salado Čīlē.

Latviešu ceļotāji kāpienu pasaules augstākajā vulkānā sākuši agri no rīta un virsotni sasnieguši nepilnās sešās stundās – piekusuši, bet laimīgi. "Ļoti smagi, ļoti auksts, daudz sniega un pēdējā posmā bija ļoti spēcīgs vējš, tāpēc tas bija diezgan briesmīgi!" kalna virsotnē filmētā video teica ceļotājs Kristaps Liepiņš.

"Mūsu Čīles ekspedīcijas pirmā daļa noslēgusies – esam pacēluši mūsu augstuma cipariņu līdz 6893 metriem! Ohoss del Salado Atakamas augstkalnu tuksnesī ir Čīles augtākā kalnu virsotne, otrā augstākā Dienvidamerikā, pasaules augstākais vulkāns. Gandrīz "septiņtūkstošnieks"," stāsta Liepiņš. Divatā viņi sasnieguši vulkāna virsotni 16. decembrī. "Abi stāvējām virsotnē... Kāpiens nebija viegls – ļoti liels aukstums un vējš ap 100 kilometri stundā. Ar visām četrām jakām vilka cauri. Īpaši prieks par Kristīni! Tagad dažas dienas atpūta pirms ekspedīcijas otrās daļas."

"Čīles ekspedīcija plānota līdz janvāra beigām, pirmā daļa - Atakamas augstkalnu tuksnesī ar kāpšanu Ohoss del Salado ir noslēgusies. Otrā daļā paredzēts doties uz Čīles dienvidu daļu, uz Patagoniju," pastāstīja Kristaps.

Andi ir Kordiljeru kalnu sistēmas dienvidu daļa, kas atrodas Dienvidamerikas rietumos un ziemeļos. Kalnu sistēmas garums ir 7 000 kilometri. To augstākā virsotne ir Akonkagva (6962 metri, Argentīnā), bet Ohoss del Salado ir tikai nedaudz zemāks – 6893 metri virs jūras līmeņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!