Foto: Shutterstock
Ceļošana, jaunu vietu un kultūru iepazīšana šķiet vilinoša daudziem, taču nereti, lai gūtu šāda veida pieredzi, ir jāpārvar dažādas bailes un nepatīkamas sajūtas. "Smarter Travel" apkopojuši, kāda veida bailes visbiežāk tirda cilvēku prātus pirms ceļojumiem un to laikā, kā arī snieguši ieteikumus, kā tās pārvarēt.

Bailes no ceļošanas vienatnē

Daudzi cilvēki, kuri kādu brīdi pavada ārzemēs vienatnē, pēc kāda laika sāk justies vientuļi – sāk pietrūkt vides, tuvo cilvēku, iemīļotās kafejnīcas un ierasto izklaižu. Tas ir pilnībā saprotami, ja pārņem vientulības sajūta, taču nevajag ļaut tai ņemt virsroku, vajag atrast sev līdzīgos!

Reizēm vērts apsvērt pat speciāli izplānotu ceļojumu vienatnē, atstājot draugus, radus un paziņas mājās, jo šādu pieredzi kaut reizi dzīvē vajadzētu izbaudīt katram. Tu iegūsi jaunus kontaktus, atvieglosi ceļojuma plānošanu, kļūsi pārliecinātāks par saviem spēkiem!

Bailes no lidošanas

Foto: Shutterstock

Šāda veida bailes, iespējams, ir izplatītākās no visām. Iemesli, kāpēc pat pieredzējušiem ceļotājiem lidojumi izraisa baiļu sajūtu, var būt dažādi, piemēram, kādam nepatīk fakts, ka lidojot viņš kļūst bezpalīdzīgs un paļaujas tikai uz pilotiem, kādam neizbēgamās gaisa bedres liek sirdij pukstēt straujāk u.c.

Protams, ja nepavisam nespēj pārkāpt savām bailēm un spert kāju lidmašīnas salonā, vērts apsvērt citus ceļošanas veidus, taču reizēm lidojumi ar gaisa kuģi ir ne tikai ātrākais, bet arī izdevīgākais variants. Kā atrast lētākās lidojumu biļetes, lasi šajā rakstā.

Ir dažādi veidi, kā kontrolēt nepatīkamās sajūtas lidmašīnā, piemēram, pievērst īpašu uzmanību drošības noteikumiem, apsēsties vietā, kura visvairāk nomierina, uzmanīgi ieklausīties pilota paziņojumos, kā arī jau iepriekš uzzināt ko vairāk par lidaparātu darbību. Kā pārvarēt bailes no lidošanas plašāk lasi šeit.

Bailes no valodas nezināšanas

Foto: Shutterstock

Bailes no saindēšanās

Foto: Shutterstock

Bailes no sakaru trūkuma

Foto: Shutterstock
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!