Foto: Shutterstock
Nav svarīgi, vai dodies ceļojumā uz pāris dienām, vai vairākām nedēļām – dažas lietas abos variantos var būt nepieciešamas. Protams, lielu daļu preču var iegādāties arī galamērķī, bet par kuru lietu esamību un ielikšanu bagāžā būtu vērts padomāt divreiz? Turpinājumā atklāsim, kuras tās ir!

"Smarter Travel" raksta, ka bagāžā noteikti vajadzētu atrast vietu roku dezinfekcijas līdzeklim (atļauto tilpumu var likt arī rokas bagāžas maisiņā kopā ar citiem šķidrumiem). Tas īpaši labi noder lidmašīnā, jo starp lidojumiem lielākoties tiek uzkoptas ejas un savākti atkritumi, taču ar krēslu, rokas balstu un galdiņu dezinfekciju jānodarbojas pašam. Arī ceļojuma laikā ieteicams turēt mazo pudelīti kabatā vai somiņā, lai starp interesantu objektu apskatīšanu un pikniku parkā notīrītu rokas.

Ja dodies ceļojumā, gadās saaukstēties, tāpēc noteikti neaizmirsti par kādiem pilieniem vai izsmidzināmajiem līdzekļiem aizliktam degunam, jo pretējā gadījumā lidmašīnas nolaišanās brīdis šādās situācijās var būt nepanesams. Nekad nevar zināt, kas ceļojuma laikā var atgadīties, tāpēc svarīgi paņemt līdzi zāles, kas var palīdzēt gan pret galvas, gan kakla, gan zobu sāpēm. Ja zini, ka reizēm, piemēram, ir problēmas ar vēderu, noteikti paņem līdzi jau ierastos medikamentus – ārzemju aptiekās var būt grūti izskaidrot, kas tieši tev ir par veselības problēmu.

Foto: Shutterstock

Divas vai pat trīs reizes vērts pārbaudīt, vai somā ieliktas optiskās brilles, ja tās nenēsā ikdienā visu laiku. Iedomājies, tu dodies uz kādu apskates objektu vai iepazīsti tuvāk pilsētu, bet tālumā viss kļūst miglains! Šādas situācijas var būt patiesi nepatīkamas, un jaunu briļļu vai kontaktlēcu iegāde ārzemēs var nebūt no lētākajām.

Lai gan mūsdienās gan biļetes, gan arī citus rezervāciju apstiprinājumus cilvēki izvēlas saglabāt telefonā vai e-pastā, vienmēr ir drošāka sajūta, ja "uz rokas" ir arī papīra variants. Ja vēlies saglabāt telefonā dokumentus, izveido tiem speciālu mapīti, taču rēķinies, ka tehnoloģijas var pievilt. Ja atstāsi biļetes tikai e-pastā, jāpārliecinās par interneta pieejamību konkrētajā vietā. Lai nu kā – svarīgākais ir pārbaudīt, vai tevis izvēlētais veids būs visdrošākais.

  • Frāzi, ka kaut kas īsti nav kārtībā ar rezervāciju, nevēlas dzirdēt neviens ceļotājs. Vēl citus izteikumus, kas var sabojāt brīvdienas, lasi šajā materiālā.

Daudzi ceļotāji aizmirst somā ielikt ķemmi. Neskatoties uz to, ka šo priekšmetu ir iespējams nopirkt teju vai katrā lielveikalā, cilvēki var būt ļoti izvēlīgi pieejamajā klāstā. Arī viesnīcas reizēm piedāvā mazās ķemmītes, taču garu matu īpašnieces šāds variants var nepamierināt. Labāk atvēli pāris sekundes, lai vēlreiz pārbaudītu, vai mazais priekšmets atradis ceļu uz tavu somu.

Foto: Shutterstock

Lietus jaka – bez tās nekur! Protams, ja dodies uz vietām, kur teju 365 dienas gadā spīd saule, lietus necaurlaidīga jaka var nebūt nepieciešama, taču ar laika apstākļiem ir kā ar bitēm jeb nekad neko nevar zināt. Arī lietussargs vienmēr palīdz palikt sausam, taču jaka no slīdoša materiāla būs ērtāka un arī spēs paglābt no slapjuma vēl labāk.

"Tūrisma Gids" iesaka, dodoties ceļojumā, ņemt līdzi gan pasi, gan ID karti, bet neglabāt tās kopā vienā somā. Neuzmanības vai arī nelabvēļu dēļ kādā brīdī maks ar ID karti var izkrist vai tik nemanāmi izvilkta no somas – ja paliksi bez personu apliecinoša dokumenta, tikšana atpakaļ var kļūt patiesi sarežģīti, tāpēc labāk neturēt abus dokumentus vienuviet.

  • Šajā rakstā atradīsi ieteikumus, kā kompakti rokas bagāžā likt mantas, lai varētu paņemt līdzi pēc iespējas vairāk lietu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!