Foto: Privātais arhīvs

Šis ir stāsts par diviem labākajiem draugiem – Sandri Krūmiņu un Sintiju Veinbergu, kas šī gada 9. jūnijā uzsāka aizraujošu piedzīvojumu ar nosaukumu "Catch the Wind" jeb "Noķert vēju". Ļaujoties ceļa vējam, abi draugi devušies apceļot un iepazīt pasauli, un šobrīd pabijuši 13 ASV štatos un divās Kanādas provincēs.

Ceļotāji stāsta, ka piedzīvojumu azarts abiem esot asinīs. Īpaši aktīvs ir bijis Sandris, darbojoties tūrisma un jaunatnes jomā, kā arī brīvajā laikā apceļojot 50 valstis. Savukārt Sintijas kontā jau ir 28 valstis. Iepriekšējais kopīgais piedzīvojums bija "Blackjack Eurotrip" 2016. gada vasarā, kad 21 dienas laikā viņi apskatīja 21 valsti. Konkrētā brauciena laikā arī tika nolemts, ka abi ir gatavi lielākam izaicinājumam, tai skaitā, šķērsot okeānus, lai iepazītu jaunas zemes. Lūk, jau vairāk nekā pusotru mēnesi šī ideja tiek realizēta!

Abi draugi uzsver, ka piedzīvojuma "Catch the Wind" misija ir radīt dažādas perspektīvas, pārvarēt savu iespēju robežas, izbaudīt mirkļus un dalīties ar piedzīvojumiem, lai iedvesmotu arī citus. Viņi izvirzījuši trīs galvenos mērķus:

1. Ceļot vismaz vienu gadu;
2. Dienas laikā neizmantot vairāk par 10 eiro;
3. Izveidot 2 filmas – "Catch the Wind" un "Aizokeāna sveicieni Latvijas simtgadē".

Kopumā šobrīd abi ceļotāji "nostopējuši" vairāk nekā 5 500 kilometru un nostaigājuši vidēji 10 kilometrus dienā. Tāpat viņi nobraukājuši 100 kilometrus ar riteņiem, kā arī peldējušies, skrējuši un citādi aktīvi kustējušies. Par naktsmītnēm līdz šim viņiem izdevies nemaksāt, jo dzīvots tiek pie draugiem un paziņām, kā arī izmantojot "Couchsurfing" platformu. Vēl viņiem līdzi somās ir telts, guļammaisi un guļamtīkli (hammocks), no kuriem pirmie divi ir jau izmantoti.
Foto: Privātais arhīvs

Pusotra mēneša laikā ceļotājiem piedzīvojumu un iespaidu netrūkst. "Kad vaicā par līdz šim lielākajiem piedzīvojumiem, prātā nāk daudzi, piemēram, "nostopēts" vairākkārtējs banku aplaupītājs, nakšņots uz laivas, atzīmēta ASV Neatkarības diena pilsētā, kurā svinību laikā tika sašauti vairāk nekā 100 cilvēki un 14 no gūtajiem ievainojumiem mira, skriets pa Rokija trepēm Filadelfijā, kā arī iepazīts Kalgarī pilsētas mēra kandidāts, pie kura dzīvojām." Viņi piebilst, ka tas ir tikai sākums lieliskiem piedzīvojumiem šajā projektā.

Kas vēl priekšā? Līdz septembra sākumam viņiem plānots vēl vairāk izbaudīt ASV un uz brīdi iegriezties Meksikā. Tālāk iegādātas biļetes uz Ekvadoras galvaspilsētu Kito, kur turpināsies piedzīvojumi Dienvidamerikā un Centrālamerikā.

Runājot par nākotnes plāniem, Sandris un Sintija vēlas izveidot plašu sadarbības tīklu ar dažādiem tūrisma un citu nozaru uzņēmumiem, lai padarītu piedzīvojumu "Catch the Wind" vēl spilgtāku un ilgāku. Abi piedzīvojumu meklētāji un radītāji jau ir piesaistījuši vairākus uzņēmumus un organizācijas, bet ir atvērti dažādiem sadarbības veidiem, tādēļ aicina ar viņiem sazināties, lai kopīgi ķertu vēju.

Projekta gaitām vari sekot līdzi gan feisbukā, gan viņu "Youtube" kontā - Catch the Wind.
Tāpat viņu piedzīvojumu bildes apskati "Instagram" - catch_the_wind_sin_san.

Piedzīvojums vēl turpinās, taču jau līdz šim iemūžinātās atmiņas vari apskatīt galerijā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!