Dodoties ceļojumā, ikviens vēlas izbaudīt atpūtu pēc iespējas kvalitatīvāk un iegūt patīkamus iespaidus. Lūk, ceļotāju pamatbaušļi, kurus ievērojot, varēsi izsprukt no daudzām apgrūtinošām situācijām un būs iespējams sajust patīkamu ceļojuma pēcgaršu!

Nedodies ceļojumā tūristu sezonas karstākajā laikā. Tā vietā dodies uz savu vēlamo galamērķi nedaudz pirms tūrisma sezonas sākuma vai uz pašu noslēgumu – arī tad parasti laiks ir patīkams. Šādā veidā iespējams lieliski izvairīties gan no citiem atpūtniekiem, gan neprātīgiem pakalpojumu uzcenojumiem.

Izvairies no tūristu iecienītākajiem galamērķiem. Protams, redzēt zīmīgas vietas ar pamatīgu vēstures bagāžu noteikti ir vērts, tomēr bieži vien daudzām tūristu iecienītām vietām ir kāda līdzīga alternatīva, kas var sagādāt tikpat jaukas emocijas, turklāt ļauj izvairīties no cilvēku burzmas, atgādina "Telegraph". Kāpēc gan izvēlēties, piemēram, populāru pludmali, ja tā vietā iespējams atrast kādu valsts apslēpto "pērli"?

Izvēlies dienu, lai nesekotu striktiem plāniem un maršrutiem. Protams, plānot savu atpūtu, lai redzētu un izbaudītu pēc iespējas vairāk, ir lieliski un vajadzīgi. Tomēr tajā pašā laikā būtu vērtīgi vienu dienu nolikt malā kartes un striktus plānojumus, vienkārši ļaujoties mirklim. Viss, kas šajā dienā ir jādara, – vienkārši jādodas pastaigā pēc savām sajūtām un brīvprātīgi "jāapmaldās". Tieši šādā veidā ir iespējams patiesi iepazīt vietējo kultūru un ļauties piedzīvojumam, atklājot necerētas vietas un skatus.

Izbaudi vietējo piedāvājumu. Neatkarīgi no tā, vai tas būtu ēdiens, naktsmājas, kāda tradīcija vai kāds cits aspekts, centies izbaudīt šai tautai raksturīgās pamatlietas, kas ir neatņemama sastāvdaļa svešas zemes iepazīšanai.

Nekautrējies vaicāt pēc padoma. Ja sanācis aprunāties ar kādu vietējo, vērtīgi pavaicāt viņa viedokli. Iespējams, tieši viņa ieteiktais apskates objekts vai kafejnīca būs visa ceļojuma "odziņa", jo doties turp iecienījuši tikai vietējie.

Apgūsti valodas ABC. Dodoties savā ceļojumā, būtiski apgūt pāris vārdu tur runājošajā mēlē. Tas ļaus gan veidot gan patīkamāku, gan konstruktīvāku komunikāciju ar tur dzīvojošajiem. Svarīgākās frāzes un vārdus, ko vajadzētu apgūt vietējo valodā, meklē šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!