Dažādi nepatīkami misēkļi diemžēl var patiesi pabojāt pat citādi vispatīkamākā ceļojuma atmiņas. Lai šie nepatīkamie mirkļi nenāktu kā gaužām lieli pārsteigumi, arī pašam pirms tam ir pienācīgi jāsagatavojas. Iedvesmojoties no "Pandora Trip" ekspertiem, izvirzījām piecas lietas, par kurām savlaicīgi padomāt, lai nenāktos vilties savā ceļojumā.

Nedroša galamērķa izvēlēšanās

Atceries, ka pirmajā vietā ir drošība. Pirms kravā ceļasomas uz kādu zemi, pārliecinies, ka turp doties nav bīstami. Apvaicājies draugiem, kas tur reiz ir pabijuši, palūkojies internetā. Izproti, kāda ir situācija valstī un vai uz turieni šobrīd ceļot vispār būtu prāta darbs. Ja savlaicīgi pārliecināsies par iespējamiem riskiem, iespējams, izspruksi no liekām raizēm un nepatīkamiem pārsteigumiem.

Savu mantu nesargāšana

No mirkļa, kad izej ārā pa savām namdurvīm, līdz pat brīdim, kad atgriezies mājās, ir jāuzpasē savas mantas. Pirmkārt, būtiski, lai tās savas neuzmanības dēļ nepazaudētu pats, bet, otrkārt, jābūt arī gana uzmanīgam, lai nekļūtu par garnadža upuri. Neizaicini likteni un bez uzraudzības neatstāj vērtīgās lietas savā pagaidu mājvietā, kā arī padomā par to, lai kādiem veiklajiem pirkstiem tavs maks, pase vai kas cits svarīgs nebūtu pa tvērienam, dodoties piedzīvojumos.

Uzķeršanās uz vietējo viltībām

Tūristi nereti kļūst par upuri dažādām vietējo viltībām, piemēram, neizmērojamiem uzcenojumiem un citiem trikiem, kas galvenokārt saistīti ar peļņu. Pirms doties savā ceļojumā, centies atrast dažādus līdzīgus piedzīvojumu stāstus, kas saistīti ar konkrēto vietu. Iespējams, no citu kļūdām varēsi mācīties! Nokļūstot svešajā zemē, neapmulsti un talkā ņem iepriekš iegūtās zināšanas un rīcības plānu, lai nenāktos maldīties un lētticīgi uzķerties uz kādas no viltībām.

Satiksmes negadījumi un apmaldīšanās

Satiksme, piemēram, mūsu kaimiņzemēs un Indijā ir pilnīgi citādāka. Neatkarīgi no tā, vai plāno sēsties pie stūres vai ceļu mērot ar kājām, kopainu uz ceļiem un noteikumus būtu vērts apjaust, lai negadītos piedzīvot kādu nepatīkamu atgadījumu.

Ja dodies piedzīvojumos, kārtīgi izpēti, kurp ved ceļi, kāds varētu būt ceļa segums, tā kvalitāte un distances mērojamais ilgums. Neaizmirsti par karti vai navigāciju, lai neapmaldītos. Te gan jāpiebilst, ka dubults nekad neplīst! Arī tad, ja esi apbruņojies ar tehnoloģijām, kuras tevi aizvedīs pareizajā virzienā, ierīces mēdz izlādēties, pēkšņi var pazust interneta signāls vai notikt kāda cita kļūme, tāpēc noteikti par skādi nenāks kāds kartes eksemplārs tavā mugursomā.

Sevis samocīšana un pārpūlēšanās

Knišļu kodumi, saindēšanās, sakarsēšanās saulē, saberztas kājas, nelabums – ir ļoti daudz veselības faktoru, kas tavā ceļojumā var likt tev justies pavisam švaki. Lai mēģinātu izsprukt no šādām nepatīkamām situācijām, iepriekš ir jāsagatavojas. Jau savlaicīgi padomā par dažādiem pretlīdzekļiem, kas var palīdzēt izvairīties no šādām mokām, kā arī nepārpūlējies. Sargi sevi!

Ja plāno doties pelnītā atpūtā, noteikti vērts būtu aplūkot arī šīs septiņas bieži pieļautās ceļotāju kļūdas, lai piedzīvojums nepārvērstos nepatīkamā starpgadījumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!