Foto: Shutterstock
Jo pieredzējušāks ir ceļotājs, jo labāk viņš spēj sagatavoties braucienam, taču, lai apzinātos kādas savas rīcības nepareizību, katram vismaz vienreiz nācies atzīt ačgārni izdarīto. Lai palīdzētu tev no šādas pieredzes izvairīties, piedāvājam ieskatu ierastās ceļotāju kļūdās, kuras tiek pieļautas gan gatavojoties braucienam, gan arī tā laikā.

Tuvojoties pavasarim, daudzi sāk plānot savus atvaļinājumu grafikus, taču viena no kļūdām plānošanā, ir datumu noteikšana pirms biļešu atrašanas. Ja būs tikai viena vai divas dienas, kurās nepieciešams atrast lidojumu biļetes, piedāvājums var būt visnotaļ ierobežots, tāpēc kopējā summa būs lielāka. Ieteikums – sākumā atrast biļetes, kuru cena ir pieņemama, un tad lūkot pēc iespējamā atvaļinājuma šajos datumos. Kā atrast izdevīgākās lidojumu biļetes, lūko te.

Tāpat lidojumu biļetes nevajag pirkt pirmajā brīdī, kad tās atrastas (izņemot gadījumus, kad biļešu cena ir pārliecinoši izdevīga). Mūsdienās interneta plašumos ir ārkārtīgi daudz vietņu, kuras piedāvā lētus lidojumus. Paturi gan prātā, ka vērts lidojuma biļešu cenas apskatīt arī aviokompāniijas mājaslapās – tas visvairāk attiecas uz savienotajiem reisiem, kurus, pērkot atsevišķi, var ieekonomēt.

Vēl citas ierastas ceļotāju kļūdas, gatavojoties braucienam, atradīsi šeit.

Foto: Shutterstock

Ceļojumu negatīvi ietekmē tādas darbības kā steigšanās, pārkrāmēšanās un plānošana līdz pēdējam sīkumam. Runājot par pēdējo, protams, konkrētajā galamērķī pavadīto laiku vajag izmantot visā pilnībā, tāpēc sava veida plāns palīdz orientēties un lieki netērēt laiku.

No otras puses – nevajag sākt haotiski skriet no vienas vietas uz otru, ja gadījumā tiek kavēts. Šāda apskate tikai uzdzen lieku stresu, kas ceļojot nav vajadzīgs.

Mantu pārkrāmēšana ir daudzu cilvēku problēma – līdzi ņemamajā somā nereti tiek ieliktas mantas, uz kurām attiecināms teiciens "iespējams, ka noderēs". Ja ceļojumu plānots pavadīt zem palmas un pie baseina, tad ar šo punktu problēma nebūs, taču citos variantos gan. Izlasi šo rakstu, kas palīdzēs jau nākamajā braucienā lieliski sakārtot rokas bagāžu, ja tā ir vienīga ceļa soma.

Foto: Shutterstock

Daudziem ceļotājiem problēmas sagādā naudas maiņa, par kuru nav padomāts iepriekš. Atceries, ka lidostā piedāvātais maiņas kurss nav no izdevīgākajiem, kā arī būtu ieteicams jau iepriekš noskaidrot, kuros galamērķa bankomātos var izņemt naudu bez komisijas maksas. Te atradīsi noderīgas un ceļotāju pārbaudītas aplikācijas, kas palīdzēs arī ar valūtas kursu aprēķināšanu.

Kad izvēlies galamērķi, uz kuru doties, pats sev godīgi pasaki, kāds ir brauciena mērķis. Tas palīdzēs saprast, kāda kompānija šim braucienam būtu atbilstošākā, jo nepareizie cilvēki pie sāniem patiešām var sabojāt visu braucienu. Lai šo kļūdu nepieļautu, atrodi sev domubiedrus – tādus, kas grib tikai gulēt pludmalē, tos, kas grib redzēt, kā dzīvo vietējie, kā izskatās galvenie apskates objekti u.c. Iespējams, ceļojumā vajag doties arī vienam pašam. Šāds brauciens var būt patiesi aizraujošs, un no tā vari gūt daudz vairāk pozitīva, nekā dodoties ar nepareizo kompāniju.

Foto: Shutterstock

Kā zināms, zemeslode ir sadalīta laika joslās, tāpēc, skaitot no nulles meridiāna pa labi un kreisi, dažādās vietās atšķiras pulksteņa laiks. Jau pirms kāpšanas lidmašīnā jāsaprot, vai gaisa kuģī sevi jācenšas turēt nomodā vai gluži otrādi – būtu vērts pagulēt. Tas atkarīgs no pulksteņa laika, kurā ieradīsies galamērķī, jo, ja lidojums ir uz tālākām vietām, šādā veidā var zaudēt pat veselu ceļojuma diena. Tāpat svarīgi sekot līdzi laikam un datumiem – diezgan bieži gadījies dzirdēt par neuzmanīgiem tūristiem, kuri laika zonu maiņas dēļ nopirkuši biļeti uz nepareizo dienu.

Esam stāstījuši arī, kādas ir ierastas ceļotāju kļūdas konkrētos galamērķos - izlasi par to, ko nevajadzētu darīt Amsterdamā, Barselonā un Romā!

Rakstā izmantota informācija no "Oridinary Traveller", "Smarter Travel" un "Traveller".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!