Foto: DELFI
Tveicīgajās vasaras dienās, kad ir vēlēšanās atpūsties vien ūdeņu tuvumā, lieliska ideja ir kompānijas noorganizēšana, laivas piepumpēšana un došanās garākā maršrutā pa kādu no Latvijas upēm. Patīkamais vējiņš un ūdens dzestrums pavisam noteikti palīdzēs veldzēties!

Nu jau gluži kā tradīcija mūsu kompānijai ir ikgadējais laivu brauciens pa Gauju, kura sākumposms ir Cēsīs, bet finišs – Līgatnē. Mūsu prioritāte ir laba laika pavadīšana un ātrāka nonākšana galamērķī nav mūsu interesēs, tieši tāpēc gumijas laiva, kurā airus praktiski izmantojam tikai stūrēšanai, ne aizrautīgām sacensībām ar citiem laivotājiem, ir piemērots variants. Te gan godīgi atklāšu, ka mūs apsteidza gandrīz visas iespējamās laivas, bet kurš gan skaita?!

Foto: DELFI

Gauja siltajās dienās un jo īpaši brīvdienās ir pilna atpūtnieku, tāpēc smejoties prātojam, ka šeit drīz būs vajadzīgi luksofori, lai netraucēti un bez starpgadījumiem spētu pārvietoties un apsteigt citus laivotājus, kas atpūšas uz plostiem, kanoe laivās un arī mūsu laivai līdzīgos braucamrīkos.

Aptuveni astoņu stundu ilgajā un absolūti nesteidzīgajā braucienā acīm paveras daudz skaistu skatu – var pabaudīt gan dabas vienkāršību un neskartumu, ko varbūt ikdienā tā nesaredzam un nenovērtējam, gan palūkoties arī uz patiesi skaistajiem un klinšainajiem iežiem, kas bravūrīgi sargā Gaujas krastus. Iespaidīgas ir gan majestātiskās Ķūķu klintis, gan Sprinģu iezis, gan arī daudzi citi smilšakmens atsegumi.

Lai arī Gauja galvenokārt ir mierīga, dažviet nākas nedaudz iekrampēties laivas malās un pārvarēt nelielas krācītes, kas atrodas dažos posmos šajā maršrutā.

Foto: DELFI
Daudzās vietās gar upes krastiem izkārtojušās ērtas pludmales, labiekārtotas atpūtas vietas un kempingi tiem, kas nolēmuši šo braucienu paildzināt un apmesties pa nakti. Tomēr, izvēloties šo maršrutu, kuru sākam pie tilta Cēsīs, kas šķērso Gauju, un noslēdzot to pie Līgatnes pārceltuves, kas, starp citu, ir vienīgā šāda veida pārceltuve visā Baltijā, mierīgi var iztikt arī bez nakšņošanas.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!