Foto: DELFI
Ja gribas izvēdināt galvu, bet nav dukas braukt garu gaisa gabalu, piestāj Mālpilī. Gar Mergupes kreiso krastu izveidota 6,5 kilometrus gara dabas taka, kur atklājas skaisti skati uz upes līkločiem.

Taku var sākt iet vienalga no kuras puses, jo paiet garām nozīmīgākajiem apskates objektiem nebūs iespējams. Mēs izvēlējāmies mašīnu atstāt pie tilta, kur ir neliela stāvvieta, un sākt pastaigu no takas vidus.

Taka neliks garlaikoties, jo meža celiņi mijas ar tiltiņiem, stāvām kāpnēm un skatu laukumiem, kur var apskatīt upes tecējumu.
Foto: DELFI

Takas galā ir galdiņi ar krēsliem, kur piesēst un atpūtināt kājas - tieši blakus lielajam mākslinieka Oto Skulmes dižozolam. Tur ierīkota arī ugunskura vieta un pieejama mazmājiņa. Pretī apskatāma Mācītājmuiža, kas ir vietējās nozīmes kultūrvēsturiskais piemineklis.

Pēc tam, ja vēl ir spēks, vērts aizbraukt uz Mālpils muižu, kas ir viena no novada ievērojamākajām vietām. Tajā ierīkota gan viesnīca, gan restorāns. Ne tikai pati muiža, bet arī tās apkārtne spēj pārsteigt ar savu krāšņumu un eleganci. Vairāk lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!