Angļu blogeris atklājis, kā ietaupīt, braucot no Šefīldas uz Eseksu Lielbritānijā – izrādās, ka krietni lētāk to darīt, lidojot ar lidmašīnu caur Berlīni! Šādi viņš ieekonomējis 7,72 mārciņas jeb 10,17 eiro.

Astoņpadsmitgadīgais Džordans Koks (Jordon Cox), kas ar segvārdu Coupon Kid raksta blogā MoneySavingExpert.com, sniedzis padomu, kā ietaupīt 7,72 mārciņas, lai nokļūtu no Eseksas Šefīldā - proti, nolidojot papildu 1636 kilometrus.

"Zinu, ka lidošana nav visai draudzīga videi un nedarīšu to katru reizi, kad ceļošu, bet šis bija lētākais veids, kā man nokļūt mājās, un es izbaudīju "bezmaksas" mini brīvdienas pilsētā, ko vienmēr esmu gribējis redzēt," raksta blogeris.

Koks stāsta, ka rezervējis lētas vilciena biļetes uz Šefīldu, bet izrādījies, ka atpakaļceļš ar vilcienu izmaksātu 47 mārciņas jeb aptuveni 62 eiro. Savukārt, lidojot no Īstmidlendas lidostas uz Berlīni, pavadot pilsētā septiņas stundas, bet tad lidojot uz Londonas Stanstedas lidostu un braucot mājās ar autobusu, ceļš izmaksā krietni lētāk, nekā braukt ar vilcienu tikai pa Angliju.

Tāpat viņš blogā raksta, ka var nopirkt divvirzienu biļeti uz Berlīnes centru, izbaudīt bezmaksas ekskursiju un uzbraukt Reihstāgā, kā arī ieturēt maltīti Berlīnē, un vienalga ietaupīt naudu, salīdzinājumā ar ceļošanu vilcienā pa tēvzemi.

"Labi, tas nederēs visiem, jo brauciens līdz galamērķim var aizņemt visu dienu, bet, ja nesteidzies un vari koncentrēties uz naudas taupīšanu, kā arī nedaudz ekstravagantu veidu, kā apskatīt Eiropas lielpilsētas, tad šis ir tā vērts."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!