Foto: Vida Press

Ķīna ir milzīga valsts, ko aptvert vienā ceļojumā diez vai būs iespējams. Savos padomos, ko noteikti vajadzētu redzēt Ķīnā, dalās pasākumu rīkotāja Sindija Vilde Spinga. Viņa "360TV" raidījumā "Hobiju domnīca" stāsta par vietām, kuras apmeklējusi sava ceļojuma laikā.

Kā pirmo pieturas punktu Sindija min Honkongu, bijušo Lielbritānijas koloniju. "Tur es ieteiktu visiem aizbraukt, jo tā ir pilnīgi cita Ķīna. Viņiem ir pašiem savi dolāri, viņi arī brauc pa otru ceļa pusi – tāpat kā Anglijā. Katru vakaru ir iespējams vērot gaismas šovu, kura laikā katra māja, katrs debesskrāpis iemirdzas savās krāsās, kuras ritmiski mainās,'' stāsta Sindija.

Nākamā vieta, kuru būtu ieteicams apskatīt ir Ķīnas galvaspilsēta Pekina. Pekinā būtiskākie apskates objekti ir Aizliegtā pilsēta, Vasaras pils, kurā imperators uzturējies gada siltajos mēnešos, un, protams, lielais Ķīnas mūris.

Sindija stāsta: "Uz mūri jābrauc agri, agri no rīta. Mēs tur bijām apmēram piecos no rīta, tas ir apmēram stundas brauciens no Pekinas centra, un uz visa, visa garā mūra bijām tikai mēs - četri cilvēki. Uz dažiem no mūra posmiem var uzrāpties, kas ļauj labāk aplūkot, cik iespaidīgs un garš ir mūris, cik rūpīgi tas ir veidots. Apbrīnojami!"

Pēc tam Sindija devusies uz dienvidiem uz Jangšū (Yangshuo) pilsētu, kur obligāti iesaka apmeklēt ūdens šovu. Ūdens šova režisors ir ļoti populārs ne tikai Ķīnā, bet arī visā pasaulē. Viņš ir bijis režisors arī Pekinas Olimpisko spēļu atklāšanas un noslēgšanas ceremonijām. Šovs ir apbrīnojams un fantastisks!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!