Foto: Shutterstock

Japāna ir viena no vietām, kas kaut reizi dzīvē jāapmeklē katram, kurš sevi grib saukt par ceļotāju. Tik kontrastu pārpilnu vietu uz pasaules nav daudz – uz salām ir gan futūristiskas arhitektūras brīnumi, gan unikālas kultūras liecības, gan, protams, Japānas dabas pērles, kas māksliniekus iedvesmojušas gadsimtiem ilgi. Tieši par smalkajām dabas niansēm un tās radītajiem brīnumiem šoreiz arī ir stāsts.

Portāls "Placestoseeinyourlifetime" apkopojis sarakstu ar 10 neparastākajām un skaistākajām dabas tūrisma un apskates vietām, kas iedvesmo.

Onsen avoti


Karstie avoti ir valsts bagātība, un tos var atrast visā valstī. Japāņi šos brīnišķīgos dārgumus pacēluši augstākā līmenī, un tie ir daļa no valsts kultūras jau gadsimtiem. Ļoti skaisti un tēlaini šī kultūra un avotu ievīšanās mitoloģijā parādīta, piemēram, 2001. gadā uz ekrāniem iznākušajā filmiņā Gariem līdzi (Spirited Away), kur darbība notiek vannu mājā, kas uzņem garus, tostarp arī upes un ūdens garus, bet vannas pilda siltie avoti.

Japānā tiešām avotu silto ūdeni izmanto gan zāļu vannās, gan āra baseinos, senos spa centros un citur. Pat japāņu mūki tos bauda parkos.

Asahi kalns

Šis ir augstākais kalns uz Hokaido salas. Tā augstums ir 2290 metri. Visu gadu tas ir iecienīts tūrisma un aktīvās atpūtas objekts. Vasarā šeit var baudīt pasakainus pārgājienu maršrutus, bet ziemā kalns vilināt vilina slēpotājus.

Tos, kas prāto, vai spēs pieveikt šādu kalnu, var mierināt, ka Asahi ir ļoti piemērots kāpējiem bez iepriekšējas pieredzes, jo tajā var uzkāpt viegli un bez īpaša ekipējuma.

Širaito ūdenskritums

Širaito (Shiraito) ūdenskritums tiek uzskatīts par vienu no skaistākajiem Japānā. Tas atrodas netālu no slavenā Fudži kalna un Pieciem Fudži ezeriem.

Šajā vietā avots no slavenā kalna plūst lejup, kaskādē krītot no klints, kam tiek piedēvēta līdzība ar skrienošiem zirgiem. Vislabākais skats uz šo skaisto vietu paveras no blakus esošā tilta.

Keramas salas

Šī salu grupa ar 22 salām atrodas netālu no Okinavas, un tās tiek dēvētas par brīvdienu paradīzi. Turklāt salās var baudīt gan romantisku divvientulību, gan atgūt iekšējo mieru fantastiskas dabas ielenkumā, jo tikai četras no salām ir apdzīvotas. Tāpēc šī ir īstā vieta, kur meklēt piedzīvojumus un baudīt neskartu dabu.

Salās ir brīnišķīgas baltu smilšu pludmales, nirējiem patiks atklāt zemūdens pasaules daudzveidību, savukārt ziemā šeit tiek piedāvāti izbraucieni ar laivām, no kurām var vērot majestātiskos vaļus.

Joshino kalns

Kalns, kas iekļauts UNESCO mantojuma sarakstā, jau gadsimtiem bijis svētceļnieku galamērķis.

To klāj biezi un lekni meži, kas pavasaros un rudeņos iekrāsojas spilgtās krāsās. Turklāt kalna nogāzē ir arī neskaitāmas gleznainas takas, kas ir ideāli piemērotas skaistiem pārgājieniem.Pavasarī šeit var baudīt krāšņo ķiršu rozā ziedēšanas neprātu.

Fudži pieci ezeri

Šī ezeru grupa atrodas Fudži kalna pakājē. Tie radušies pēc milzīgā vulkāna izvirdumiem. Īpaši skaisti un neparasti šajā vietā izskatās pavasarī, kad visu pārklāj "shibazakura" jeb rozā sūnas. Tad ezerus apmeklē ļoti daudz tūristu un vietējo, lai svinētu pavasara iestāšanos.

Tā kā šīs ir vienas no valsts populārākajām apskates vietām, Fudži pakājē netrūkst muzeju un apskates objektu. Šurp ātri un vienkārši var nokļūt no Tokijas, bet gar Kavagučiko (Kawaguchiko) ezera krastu kursē klasiska izskata autobuss, kas tūristus aizved uz dažādām izklaides vietām. Šis ezers zināms arī kā sākuma punkts, lai uzsāktu kāpienu Fudzi kalnā. Tāpat to uzskata par sporta makšķerēšanas meku.

Vairāk informācijas par ezeriem meklējiet šeit.

Nači ūdenskritums

Foto: Shutterstock

Ar saviem 133 metriem šis ir augstākais Japānas ūdenskritums. Šī ir ļoti ainaviska vieta, kur slejas arī klasiskais "Seiganto-ji" budistu templis, piešķirot tai īpašu šarmu un mistisku varenību.

Šaurā ūdens strūkla krīt lejup pa klinšainu sienu. Šis skats tā ietekmējis budistu mūku 6. gadsimtā, ka viņš nolēmis te apmesties un dibināt klosteri. Ūdenskrituma majestātiskums vēl joprojām pārsteidz visus, kas to ierauga.

Netālu ir arī avotu kūrorts Katsuura.

Aso kalns

Kjusju ir trešā lielākā Japānas sala, un tā atrodas vistālāk uz dienvidiem un rietumiem no Japānas arhipelāga galvenajām salām. Uz Kjusju atrodas viens no pasaules lielākajiem vulkāniem. Tā aizsardzībai izveidots Aso – Kudžu nacionālais parks. Pats vulkāns ceļotājiem ir viegli pieejams – tajā var uzbraukt ar auto, un stāvvieta atrodas vien dažu minūšu gājiena attālumā no Aso draudīgi kūpošā krātera.

Šis skats jau gadsimtiem iedvesmojis gleznotājus un dzejniekus radīt smalkus mākslas darbus. Jāpiebilst, ka Aso ir Japānas augstākais aktīvais vulkāns – tā smaile slejas 1592 kilometru augstumā.

Jari kalns

Jari kalns ir viens no skaistākajiem un slavenākajiem Japānas kalniem. Jari augstums ir 3180 metri. Tas atrodas netālu no Nagano, Hidas kalnu grēdā. To iecienījuši aktīvā tūrisma cienītāji, kas gatavi uzkāpt izaicinošajā smailē, līdz kurai jāmēro 40 kilometrus garš ceļš kājām. Jāpiebilst, ka pirmoreiz tā virsotne sasniegta jau 1828. gadā. To izdarīja kāds japāņu priesteris, kas pēcāk turpat nodibināja templi.

Ainava šeit ir elpu aizraujoša, turklāt kalna nogāzē ir arī nelieli namiņi, kuros var meklēt naktsmājas.

Fudži kalns

Fudži kalns ir augstākais Japānā. Tā smaile slejas lepnu 3650 metru augstumā. Rietumu pasaulē šis vulkāns pazīstams arī kā Fudzijama. Fudži ir viens no Japānas trim svētajiem kalniem.

Tas bieži attēlots japāņu mākslā, un ir arī viens no slavenākajiem vulkāniem pasaulē. Gandrīz visu gadu Fudži kalna virsotni ieskauj mākoņi, tomēr, ja gādās skaidrs laiks, kalnu var redzēt no 100 kilometru attālās Tokijas. Fudži vulkāns pēdējo reizi izvirdis 1707. gadā, kad tā izmestie pelni apraka Tokiju.

Apskates objekti Fudži kalna apkārtnē atvērti tikai jūlijā un augustā, taču pasakains skats uz to paveras visu gadu. Tas ir arī iecienīts svētceļnieku galamērķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!