Foto: DELFI

Horvātija, kopš tās neatkarības iegūšanas 1990. gadu beigās, atkal ir kļuvusi par vienu no iecienītākajiem ceļojumu galamērķiem Eiropā. Tāpat kā daudzas Eiropas valstis, arī Horvātija lepojas ar savām skaistajām viduslaiku pilsētām un vēsturiskajām drupām, taču šīs valsts burvība neslēpjas vien pilsētu krāšņumā un kultūras objektos.

Tas, kas padara šo valsti īpašu un atšķirīgu no citām, ir tās bagātība ar daudzajiem dabas objektiem, kas spēj apdullināt un liek aizrauties elpai. Horvātijā par dabas brīnumiem pieder Plitvices ezers, iespaidīgā Adrijas jūras piekraste un krāšņās salas. Izlasi par labākajām vietām, kuras apmeklēt Horvātijā un sāc plānot savu ceļojumu uz šo apburošo zemi!

Dubrovnika

Foto: DELFI

Pilsēta Dubrovnika, iesaukta par "Adrijas jūras pērli", ir viena no nozīmīgākajām vietām Vidusjūras krastos, kura noteikti ir jāredz. Tā sastāv no daudziem vēsturiskiem objektiem, un tās vecpilsēta ir bagāta ar dažādām vēsturiskām iezīmēm, piemēram, vecu aizsardzības mūri, bruģakmens ielām, lieliskām, veclaicīgām pilīm un krāšņām baznīcām.

Hvara

Foto: Shutterstock

Viena no populārākajām vietām, ko apmeklēt Horvātijā, ir skaistā Horvātijas sala Adrijas jūrā – Hvara. Tā apbur tūristus ar savu iespaidīgo pludmali, lavandas laukiem un sulīgajiem vīna dārziem. Salas vārdā nosauktā pilsēta Hvara ir ļoti pievilcīga un vilinoša, tā atspoguļo 13.gs. sienas, marmora akmens ielas, gotikas pilis, kā arī skatienu piesaistošās baznīcas.

Plitvices ezera nacionālais parks

Foto: DELFI

Viens no skaistākajiem dabas brīnumiem Horvātijā un visā Eiropā ir Plitvices Nacionālais parks. Tas sastāv no vairākiem elpu aizraujošiem ezeriem, ūdenskritumiem un krāšņiem dižskābaržu un egļu mežiem. Parks ir īsta paradīze pastaigu un pārgājienu cienītājiem, kā arī dabas mīļotājiem.

Splita

Foto: DELFI
Horvātijas otrā lielākā pilsēta – Splita jeb tautā dēvētā "Vidusjūras zieds", atrodas Dalmācijas vidusdaļā, pie Adrijas jūras. Pilsēta ir ievērojama ar savu vēsturisko kodolu - skaisto gotikas un renesanses arhitektūru, kura īpaši vērojama Diokletiana pils drupās. Šīs senās Romas imperatora pils drupas ir viena no Horvātijas iecienītākajām tūrisma vietām, kā arī UNESCo pasaules mantojuma objekts.

Rovinja

Foto: DELFI

Rovinja ir pilsēta, kas atrodas uz Istrijas pussalas Adrijas jūrā. Rovinja sastāv no 20 salu arhipelāga, tās skaistā vecpilsēta atrodas uz nelielas pussalas. Šaurās, nobruģētās ieliņas ar daudzām kāpnēm un apburošām arkām, kā arī citi interesanti arhitektūras objekti pastaigu pa vecpilsētu izvērš par varenu piedzīvojumu.

Zadara

Foto: Shutterstock

Trīs tūkstoši gadus veca pilsēta, kas atrodas uz skaistas krasta līnijas Horvātijas ziemeļu daļā, Dalmācijas piekrastē. Zadaru varētu nosaukt par ideālu vietu tūristiem, jo tā ir bagāta ar daudz vēsturiskiem objektiem, taču tai pat laikā šeit nebūs tie lielie tūristu pūļi, kas vienmēr ir citās populārās, vēsturiskās vietās. Vecpilsēta piedāvā fantastiskus apskates objektus, tostarp romiešu drupas, viduslaiku arhitektūras pieminekļus un daudzas vecās baznīcas.

Pula

Foto: Shutterstock

Pilsēta Pula atrodas Istras pussalā, kas iestiepjas Adrijas jūrā. Šī pilsēta ir populārs ceļotāju apskates objekts, piesaistot tūristus ar seno romiešu laiku atstātajām pēdām, it īpaši ar dažādām drupām un slaveno pilsētas amfiteātri. Tāpat kā pārējā reģionā, arī Pulā ir maigs klimats, rāma jūra un neskarta daba. Pilsēta izceļas ar savām tradīcijām - vīna darīšanu, makšķerēšanu, kuģu būvi un tūrismu.

Korčula

Foto: Shutterstock

Korčula ir pazīstama kā iespējamā dzimtene slavenajam tirdzniecības ceļotājam Marko Polo. Šī sala atrodas Adrijas jūras piekrastē, un to veido sulīgi zaļas krāsas meži, vīna dārzi, olīvkoku birzis, smilšainas pludmales un burvīgi ciemati. Salas galvenā pilsēta Korčula apbur ar Venēcijas renesanses arhitektūru, krāsainiem tirdziņiem un daudz tūrisma objektiem.

Zagreba

Foto: Shutterstock

Zagreba ir ne tikai galvaspilsēta, bet arī lielākā pilsēta Horvātijā. Tā atrodas ziemeļrietumos un tiek uzskatīta par Horvātijas kultūras sirdi, kā arī valsts politisko un ekonomisko centru. Šī dinamiskā metropole ir bagāta gan ar vēsturiskiem, gan ar mūsdienīgiem objektiem.

Krka nacionālais parks

Foto: Shutterstock

Krka nacionālais parks ir iespaidīgs ar skaistajām dabas ainavām, savvaļas dzīvniekiem un vēsturiskām vietām. Parku lielākā daļa cilvēku saista ar tajā esošajiem skaidrajiem, zilganzaļajiem ūdeņiem - parks sastāv no daudz krāšņiem ūdenskritumiem un dīķiem.

Materiāla tapšanā izmantota informācija no http://www.touropia.com/

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!