Foto: instagram.com/activni_planet
Daudzas vietas Eiropā netiek pienācīgi novērtētas, jo ceļotājiem var šķist, ka neizjustu un jaunu pieredzi var gūt, dodoties uz tālākām zemēm. Patiesībā arī Eiropā ir neskaitāmi daudz vietu, kurās nonākot, varētu šķist, ka atrodies pavisam citā kontinentā – viena no tādām ir Slovēnijā, kur izbaudīt neparastas ūdens atrakcijas piekritīs tikai drosmīgie.

Šī vieta atrodas valsts ziemeļrietumos, netālu no pilsētas ar nosaukumu Bovec. Atrakcija ir kā dabīgais slidkalniņš jeb cilvēka platumā izveidojies ūdenskritums, pa kuru iespējams nonākt apslēptā ūdenstilpē, kas nereti atrodas alā. Kopumā gan cilvēki uz šejieni brauc, lai gūtu iespēju baudīt daudzveidīgu atpūtu, piemēram, smaiļošanu, raftingu, braucienu ar kanoe laivām, kāpšanu klintīs, pārgājienus, kalnu riteņbraukšanu u.c.

Kā redzams video, pats nobrauciens daudzviet nav no garākajiem, tas aizņem vien dažas sekundes, bet stāvums nodrošina kārtīgu ātrumu. Šāda veida atrakcijās cilvēki nereti uztraucas par drošību, taču šeit nepieciešamais ekipējums tiek nodrošināts (ķiveres, arī glābšanas vestes, termotērpi).

Asu izjūtu cienītajiem noteikti vērts ieskatīties šajā rakstā, lai izveidotu apmeklējamo vietu sarakstu, kas ieteicams tikai trakgalvjiem un drosmīgajiem – tajā ietvertas gan pasaulē augstākās šūpoles, gan arī citas ekstrēmas ūdens izklaides.

Noteikti jārēķinās, ka pārgājiens uz ūdens slidkalniņiem ir tikai daļa no pasākumu kompleksa, kas ietver arī kāpelēšanu pa stāvākām un lēzenākām vietām.

Tuvējā parka apkārtnē vairākās vietās atrodas šāda veida ūdenskritumi, tāpēc sev īsto apburošajā ūdens pasaulē atradīs gan iesācēji, gan arī jau pieredzējuši drosminieki. Te ūdens priekus var izbaudīt visādos veidos, piemēram, vienkārši peldoties, lecot ūdenī no malām vai arī izmantojot iepriekšminēto slidkalniņu – garantēta daudzveidīga atpūta.

Ja ar ūdens sportiem vien nepietiek, iespējams izmēģināt nobriecienu par trošu ceļu (zip-line) un vērot burvīgu apkārtnes dabas ainavu no augšas. Uz šo vietu dodas ģimenes ar maziem bērniem, tāpēc arī pārgājieni tiek organizēti dažādām kompānijām un sagatavotības pakāpēm.

Runājot par Slovēniju, lielākoties vienmēr tiek minēts dabas skaistums. Lielisks piemērs ir Vingara aiza, kas atrodas netālu no Bledas un tiek saukt par vienu no skaistākajām vietām Eiropā. Taču šajā materiālā vari iepazīties tuvāk ar latviešu ceļotājas ieteikto maršrutu Slovēnijā, kuru noteikti spēs novērtēt dabas mīļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!