Foto: DELFI

Čehija ir skaista valsts. Īpaši pavasarī un vasarā (lai gan daudzu gaumei vairāk atbilst ziema un slēpošanas iespējas). Tomēr ne jau tikai daba vai Prāga ir redzēšanas vērta, piemēram, Čehijā ir vairāk nekā 400 piļu, kuru sienas slēpj interesantas teikas, leģendas, tradīcijas un noslēpumainus priekšmetus, pie Polijas un Vācijas robežas ir īpatnējs TV tornis, kas atgādina kosmosa kuģi un kurā ierīkota viesnīca kilometru augsta kalna virsotnē. Un, protams, neatņemamā Čehijas sastāvdaļa ir arī alus darītavas. To visu vajag izbaudīt nesteidzoties.


Čehijā biju bijusi pirms gadiem desmit, turklāt tikai Prāgā, tāpēc dažu dienu izbraukums pa tās ziemeļu daļu jeb Bohēmiju šķita laba ideja. Tāda tā arī bija. Ar nacionālo lidkompāniju "airBaltic" aizlidojām līdz Prāgai un tālāk jau ar nelielu "Czechtourism" autobusiņu un gidi no Polijas, kas runāja latviski, devāmies uz aptuveni 100 kilometrus attālo Detenices pili.

Ak jā, tiem, kas nezina - Bohēmijas nosaukums radies nejauši, tādēļ, ka senos laikos čigānu, kas esot padzīti vai paši devušies prom no šīm teritorijām uz Franciju, dzīvesveids bijis visai bohēmisks. Tā nu vietas, no kurām tie nākuši, sāktas dēvēt par Bohēmiju.

Pils ar ragiem un alus darītavu


Čehijas paradīze


Kaula pils


Sihrovas pils


Mājīgā pilsētiņa Libereca


Viesnīca TV tornī

Foto: DELFI


Materiāls tapis ar "airBaltic" un "Czechtourism" atbalstu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!