Uz Tukumu joprojām brauc pēc smukuma. Tur satiekas mazpilsētas miers ar mūsdienu dzīves spraigumu. Līdzās klusai un mierīgai muzeju apskatei var nodoties arī skaļu un jautru pasākumu apmeklējumam.

Ziemā Tukuma apkārtnē var izslēpoties pēc sirds patikas gan uz kalniem, gan distanču trasēs. Tukuma apkārtnē atrodas daudzas no Latvijas skaistākajām pilīm ar greznākajiem interjeriem. Netālu ir arī Cinevilla - vienīgā kinopilsētiņa Baltijā. Savukārt Jaunpilī, domājams, var izbaudīt visjautrākos viduslaikus.

Foto: Publicitātes foto

No visām pusēm Tukumu ietver brīnišķīgi dabas parki: Ķemeru nacionālais parks ar purviem, dabas parks "Engures ezers" ar piejūras pļavām un dabas parks "Abavas senleja" ar gleznainām ainavām. Daba tur ir iedvesmojoša jebkurā gadalaikā.
Ja priekšroka tiek dota kultūras baudīšanai, tad Tukuma novadā un Tukumā netrūkst muzeju un izstāžu, kā arī pieminekļu un arhitektūras šedevru, ko apskatīt. Ak, jā, pavisam netālu ir arī nedaudz mežonīgā un skaistā Kurzemes jūrmala. Siltās smiltis vasarā pulcē gan laiskos, gan aktīvos atpūtniekus, bet ziemā šis Mazās jūras krasts aicina tos, kas grib rāmu pastaigu, izbraucienu ar slēpēm vai vienkārši vērot stipro vēju spēku.

Kā nokļūt līdz Tukumam?

Līdz Tukumam ērti nokļūt ar personīgo autotransportu. Tāpat var atbraukt arī ar sabiedrisko transportu – autobusu vai elektrovilcienu, kas kursē teju ik stundu. Aktīvie un "zaļi domājošie ceļotāji uz Tukumu piemērotos laika apstākļos labprāt dodas ar velosipēdu no Jūrmalas vai Rīgas. Rīdzinieki iecienījuši Train&Bike ceļošanu: personīgais velosipēds vilcienā un, izkāpjot, piemēram, Ķemeros, dodies uz Tukumu!
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!