Foto: Shutterstock

Saulainā Pērnava jau kopš 1996. gada oficiāli ir Igaunijas vasaras galvaspilsēta, bet saule, jūra un liedags bijuši kūrorta pilsētas simboli un trumpji jau krietni senāk. Jau 175 gadus tā ir iecienīts kūrorts. Tā kā siltais laiks beidzot ir klāt, šī ir vieta, kurp doties.

Pērnavā ir vairākas SPA viesnīcas, teātris un 2002. gadā atklāta koncertzāle, atrakciju parki, kā arī daudz kas cits. Katru vasaru Pērnavu apmeklē aptuveni 350 tūkstoši pilsētas viesu.Tajā ir 52 naktsmītnes, no kurām piecas ir kūrorta viesnīcas.

Foto: Shutterstock

Kā nokļūt Pērnavā?

Pērnava atrodas pavisam netālu no Latvijas robežas, 161 kilometra attālumā no Rīgas. Jābrauc pa Tallinas šoseju, caur Ainažiem. Turp var nokļūt arī ar sabiedrisko transportu – autobusu, kas brauc uz Tallinu.

Pērnavas pludmale un pludmales parks


Baltas smilšu pludmales, sekls ūdens un vissiltākā saule Igaunijā – tāda ir Pērnava, kas jau 1890. gadā tika iekļauta Krievijas impērijas kūrortu sarakstā. Skaistā pludmales promenāde ir kā radīta pastaigām un skrituļslidošanai. Daudzie rotaļu laukumi, strūklakas un spēļu zonas priecē gan lielus, gan mazus.Turpat var iznomāt arī aprīkojumu ūdensslēpošanai un burāšanai, ūdens motociklus, vai sēsties kanoe vai kajakā pa Pērnavas upi iebraukt atklātajā jūrā un aizbraukt uz tuvējām saliņām.Apskates vērts ir arī pludmales parks, kurā jauki atpūsties arī tad, kad pie jūras pūš vējš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!