Katrs gadalaiks iekrāso Liepāju citādu un izceļ ko citu. Vasara reibina ar liepziedu smaržu un vilina ar sakarsušajām pludmales smiltīm, Ziemassvētku laikā Liepāja pārtop par pasaku ar kārdinošiem piparkūku namiņiem, gaismas eņģeļiem pilsētas ielās un Ziemsvētku tramvaju, kurā ikkatrs brauciens ir kā mazi svētki. Rudens ir laiks, kad varam baudīt pirmās vētras pludmalē un priecāties, kā jūra atmaigst saulainajās dienās. Laiks, kad ļauties kultūras baudījumam, satikties ar draugiem kādā omulīgā kafejnīcā vai ietīties siltā šallē un doties pastaigā pa rudens vēju izpūsto pilsētu.

Ko apskatīt Liepājā?

Pludmale


Pludmale nemainīgi ir Liepājas vērtība ikvienā gadalaikā. Gozēšanos saulē baltāko un smalkāko smilšu pludmalē ir nomainījušas rudenīgas pastaigas. Pie jūras vislabāk var izbaudīt Liepājas vēju, vērot viļņu šļakatas un mākoņu rakstus rudenīgajās debesīs. Ja laimēsies, atradīsiet kādu dzintariņu, ko aizvest mājās kā piemiņu no vēju pilsētas – Liepājas.

Noteikti vērts apskatīt arī molu un fortus Karostā. Vairāk par Karostu lasiet šeit. 

Spoku koks


Šogad augusta beigās leģendārajai grupai „Līvi” par godu atklātais Spoku koks jau ir kļuvis par liepājnieku un pilsētas viesu iemīļotu vietu. Ejot cauri parkam uz pludmali, piesēdiet uz ģitāras grifa formā veidotā soliņa un paklausieties kādu „Līvu” dziesmu! Sevišķi spocīgs koks kļūst vakara stundās, kad gaismas spēlējas tā zaros.

Amatnieku nams


Liepājas Amatnieku namā vienkopus var apskatīt un izmēģināt gan visdažādākos latviešu tradicionālās amatniecības veidus – dzintara apstrādi, aušanu, metālapstrādi, podniecību – gan arī vērot mūsdienīgu mākslas darbu tapšanu – gleznošanu uz zīda, gobelēnu aušanu, filcēšanu, leļļu darināšanu u.c. 

Dzintara apstrādes darbnīcā var ne tikai vērot, kā meistara rokās “priežu asaras” sāk mirdzēt, bet arī uzzināt par dzintara dziednieciskajām īpašībām. Leļļu meistare izstāstīs, kā top lelles, ar kurām spēlējas bērni, un kā top tās, ar kurām spēlē leļļu teātri. Bet metālmeistari parādīs, kā no monētām var izgatavot skaistas pogas.

Atvērts: P – Pk 10:00-17:00
Dārza iela 4/8
26541424
www.saivaart.com

Sv.Jāzepa Romas katoļu katedrāle

1762.gadā iesvētītā, sākotnēji nelielā baznīca 19.gadsimta nogalē piedzīvoja vērienīgu pārbūvi, kā rezultātā faktiski tika uzcelta jauna baznīca. No 18.gadsimta ir saglabājies kādreizējās mazās baznīcas centrālais altāris. Ieejot baznīcā, tas redzams kreisajā pusē – Dievmātes kapelā. 

Augstu pie katedrāles griestiem ir kuģa modelis. To baznīcai dāvinājusi kāda kuģa komanda, kas izlūgusies Dieva labvēlību un vētras laikā brīnumainā kārtā izglābusies no nāves. Sv.Jāzepa katedrāle ir bīskapa sēdeklis.

Sv.Jāzepa Romas katoļu katedrāles tornī ierīkota ļoti jauka izstāžu galerija. Caur apaļajiem torņa sīkrūšu logiem varat pavērties uz pilsētu no augšas.

Atvērts: P – S 7:30-19:00, Sv 7:30-17:00

Adrese: Rakstvežu iela 13

Putnu vērošanas torņi Liepājas ezerā

Liepājā pilsētas apbūve harmoniski sadzīvo ar dabas teritorijām – gan plašajiem parkiem, gan Liepājas ezeru, pie kura uzbūvēti divi putnu vērošanas torņi. Lai gan putnu migrācijas kulminācija jau beigusies, Liepājas ezeram piegulošajās pļavās vienmēr ir manāmi kādi putni.
Ja putnu vērošanai esat par nepacietīgu, var vienkārši pavērot skatu, kas paveras no torņiem. Pāri ezeram redzamas Grobiņas novada Vītiņu pļavas, kurās ganās savvaļas zirgi un tauri, savukārt uz Liepājas apbūvi iespējams paskatīties no pavisam nepierasta skatu punkta.

Adrese: Lauku ielas gals pie Liepājas ezera un Golodova dambis

Kultūras gardēžiem

Kad dienas kļūst nemīlīgas, ir īstais laiks sasildīties mūzikas skaņās vai kādas teātra izrādes stāstā. Liepājas Simfoniskā orķestra izcilā muzicēšanas maniere, izsmalcinātie kamermūzikas cikla „Iededz gaismu” koncerti, izjustais Liepājas teātra aktieru tēlojums neatstās vienaldzīgu nevienu. Augstvērtīgas pašmāju un ārvalstu mākslinieku darbu izstādes priecēs Liepājas izstāžu galeriju apmeklētājus.

Vairāk par pasākumiem Liepājā uzziniet kalendars.liepaja.lv

Ideju bode

„Ideju bode” ir Jaunliepājas radošās dzīves centrs. Tur darbojas neizsīkstošas enerģijas pilni cilvēki, kas gatavi iedvesmot arī citus, dalīties ar citiem. Uz „Ideju bodi” varat doties smelties idejas saviem darbiņiem, piedalīties darbnīcās, iegādāties jau gatavos izstrādājumus, noskatīties kādu filmu vai paklausīties koncertu.

Tā atvērta pasākumu laikā. Citā laikā apmeklējumu iepriekš jāpiesaka.

Adrese: Teodora Breikša iela 41

Vairāk informācijas: www.idejubode.lv

Kur paēst?

Liepāja piedāvā plašu kafejnīcu un restorānu klāstu dažādām gaumēm un maciņu biezumiem. Lai rudeni padarītu košāku, šoreiz izcelsim vietas, kur pulcējas radoši cilvēki: kafejnīca-maiznīca „Boulangerie”, kur var nobaudīt debešķīgus kruasānus, kafejnīca „Darbnīca”, kas kalpo arī kā izstāžu zāle un vietējas radošās sabiedrības tikšanās vieta, kafejnīca „Kursas putni”, kurā pulcējas dziesminieki un dzejnieki uz kopīgiem pasākumiem.

Vairāk par kafejnīcām un restorāniem uzziniet http://liepaja.travel

Liepājas naktsmītņu piedāvājums ir raibum raibs. Tur pievilcīgu vietu atradīs gan pieticīgi studenti, gan ģimenes ar bērniem, gan arī īpaši prasīgi klienti. Viesnīcas un viesu nami ar īpašu dizainu un radošu atmosfēru būs īstā vieta mākslinieciski noskaņotiem pilsētas viesiem.

Vairāk par naktsmītnēm Liepājā http://liepaja.travel

Materiāls tapis sadarbībā ar Liepājas reģiona Tūrisma informācijas biroja ienākošā tūrisma speciālisti Agitu Vuceni

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!