Foto: Shutterstock

Kad ir labākais laiks ceļošanai? Visu gadu! Tikai jāizlemj, kurp doties un visa dzīve būs liels ceļojums. Ne vienmēr jādodas tālu - iespējams, izcilas brīvdienas būs tepat Latvijā, bet arī domu par tālākiem ceļojumiem nevajadzētu atmest. Lūk, Tūrismagids.lv ieteikumi šī gada ceļojumiem katram mēnesim.

Janvāris – Somijas sniega karaļvalsts

Februāris – Itālija un karnevāls

Foto: AFP/Scanpix

Marts – pirmā pavasara saule Kiprā

Foto: AFP/Scanpix

Aprīlis – Holandes ziedu lauki

Foto: Shutterstock

Maijs - vīna tūre Jaunzēlandē

Jūnijs – vasaras saulgrieži Anglijā

Foto: AP/Scanpix

Stounhendža ir viens no visvairāk apmeklētajiem objektiem Lielbritānijā.

"Uzkārtie akmeņi" atrodas Anglijā, Viltšīras grāfistē, 130 kilometrus uz dienvidrietumiem no Londonas. Stounhendža ir veidota no riņķa veidā izvietotiem milzīgiem akmeņiem, un ir viena no aizvēsturiskajām vietām pasaulē.

Arheologi uzskata, ka šie stāvošie akmeņi tika uzcelti starp 2500. un 2000. gadu pirms mūsu ēras, un svētvieta ir veidota kā senais Mēness un Saules kalendārs. Katros saulgriežos šeit pulcējas simtiem ļaužu, lai redzētu maģisko saules ritu. Ja Turaidā jau esat sagaidījuši Jāņus, iespējams, šī būs interesanta vieta, kur nosvinēt nākamos saulgriežus.

Pēc tam vērts apskatīt Anglijas dienvidu piekrasti – plašās, baltām smiltīm klātās pludmales ar garajiem moliem, nelielajām, krāsainajām atpūtnieku mājiņām (Pūlē, Bortmūtā) un mājīgajiem ciemiem, kur valda īsts angļu miers un omulība.

Jūlijs – izbrauciens pa Zviedrijas salām


Iespējams, viena no skaistākajām vietām Eiropā ir Stokholmas pievārtē esošās salas ar skarbo dabu, lielajām klintīm un īpaši zilo jūru. Tā pa īstam tās izbaudīt var tieši vasaras vidū, kad ūdens uzsilis līdz peldamai temperatūrai. Paši zviedri labprāt peldas gan salās, gan pat Stokholmas centrā, kur ūdens netrūkst un peldēties drīkst visur.

Augusts – apkārt Latvijai

Foto: DELFI

Septembris – Ungārijas temperaments, vīns un siltie avoti

Foto: Publicitātes foto

Oktobris – gaismu festivāls Berlīnē


Novembris – pagarini vasaru Taizemē

Foto: DELFI Aculiecinieks

Taizemes galvaspilsēta Bangkoka ir atradusi veiksmīgu līdzsvaru starp dārgo, ezotērisko un pasaulīgo. Gaisa vilcienu un metro sistēma atvieglo pārvietošanos pa šo milzīgo metropoli, bet braucieni pa upēm, muzeju un iepirkšanās centru apmeklējumi un, protams, Bangkokas naktsdzīve (kas no bezgaumības laika gaitā pārvērtusies par kosmopolītisku vidi) - tas viss veido neaizmirstamu Tālo Austrumu urbānās dzīves pieredzi.

Foto: Shutterstock

Ko apskatīt Bangkokā, lasiet šeit.

Daudzus tūristus baida vasaras tveice, tādēļ laiks, kad pie mums ir drēgns rudens un ziema, ir īstais, kad doties uz Āzijas dienvidiem. Turklāt noteikti jāieplāno brauciens arī ārpus Bangkokas – uz salām, dabas rezervātiem un neparastajiem tempļiem.

Lūk, ceļotāja no Latvijas ieteikums, kur doties, lai izvairītos no tūristu pūļiem Taizemē.

Decembris – atpūta zem palmām

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!