Lidojumu salīdzināšanas un rezervāciju vietne Skyscanner paziņojusi piecus pieprasītākos un pārdotākos galamērķus 2016. gadam. To noteikšanai analizēti vairāki miljoni pagājušos trīs gados veikti lidojumu meklējumi Skyscanner.

Lidojumu, viesnīcu un auto nomas piedāvājumu salīdzināšanas portāls izcēlis vietas, kuru popularitāte strauji pieaugusi.

"Tā kā ik mēnesi portālā tiek veikti vairāk nekā 50 miljoni meklējumu no visas pasaules, to sniegtie dati dod mums tiesām reālu ieskatu nozares tendencēs. Ir interesanti novērot, kā cilvēku ceļošanas intereses mainās un kuri ceļojumu galamērķi top arvien pamanāmāki," skaidro Skycanner ceļojumu sadaļas redaktore Ketrīna Makgloina.

Sala (Kaboverde) – 14% pieprasījuma pieaugums


5. Sala (Kaboverde) – 14% pieprasījuma pieaugums

Tīras un neskartas pludmales un bruģētas ieliņas, silts un maigs klimats, kā arī ļoti draudzīgi ļaudis un laba drošības situācija padara šo Ziemeļāfrikas salu par izcilu ceļojumu galamērķi, pēc kura strauji pieaug pieprasījums, raksta Skyscanner. "Sala ir lieliska vieta, no kuras sākt salu arhipelāga iepazīšanu – no kanjoniem, grotām un ielejām Santo Antao līdz Sahāras tuksnesim līdzīgajām Boavistas kāpām.

Arī Latvijas tūrfirmas piedāvā braucienus uz Zaļā raga salām – gan uz Salu (Sal - no portugāļu valodas "sāls"), gan Boavistas (Boa Vista) salu.

Vairāk lasiet rakstā: Atlantijas okeāna muzikālā pērle – Kaboverde jeb Zaļā raga salas siltuma tīkotājiem

Deviņu salu arhipelāgs atrodas Atlantijas okeānā divu stundu lidojuma attālumā uz dienvidiem no Kanāriju salām, aptuveni pusceļā starp Eiropu un Brazīliju. Vienmērīgo, sauso klimatu (cauru gadu gaiss ap + 27 grādiem pēc Celsija, ūdens ap +23 grādiem), drošo vidi (Kaboverdē, par spīti tās tropiskajam novietojumam, nav sastopamas ne čūskas, ne indīgi zirnekļi) un daudzveidīgo dabu jau atklājuši ceļotāji no Rietumeiropas, kas salās pārsvarā ierodas no Francijas, Beniluksa valstīm un Itālijas. Šogad turp, iespējams, dosies arī daudzi Latvijas iedzīvotāji.

Lasīt vairāk

Iespējams, tieši šī ir īstā vieta, uz kurieni iegādāties biļetes nākamgad.

Kopenhāgena (Dānija) – 21% pieprasījuma pieaugums

4. Kopenhāgena (Dānija) – 21% pieprasījuma pieaugums

Iespējams, Dānijas galvaspilsēta Kopenhāgena nav tik skaista kā Zviedrijas lepnums Stokholma, bet ceļotāji no Latvijas to jau iepazinuši, tāpēc vērts izmēģināt ko citu. Kopenhāgena varētu būt laba alternatīva, jo arī tā ir interesanta, sena un tradīcijām bagāta pilsēta, turklāt ik gadu pieaug tajā notiekošo festivālu un dažādu pasākumu skaits, kas piesaista arvien vairāk ceļotāju. Lieliski piemēri ir Tivoli festivāls un Kopenhāgenas Modes nedēļa, kas ir lielākie šāda veida pasākumi Ziemeļeiropā.

Turklāt šajā ziemeļnieciskajā galvaspilsētā ir ļoti daudz izklaižu bērniem un ģimenēm, kas nav mazsvarīgi, ja runājam par vasaras vai svētku brīvdienām. Jāpiebilst arī, ka dāņi jau gadiem atzīti par laimīgāko nāciju.

Pasaulē laimīgākās nācijas galvaspilsētā tūristus gaida:


  • pilsētas simbols Mazās Nāriņas skulptūra ostā, bez tās Kopenhāgena nebūtu Kopenhāgena;
  • tūkstošiem riteņbraucēju pilsētas ielās – tik daudz un tik draudzīgus satiksmes dalībniekus reti kur atrast (velosipēdus, īpaši City bikes, viegli iznomāt un pamēģināt šos priekus arī pašiem);
  • slavenā Strēgetas gājēju zona pilsētas centrā;
  • hipiju rajons Kristiānija, pilsēta pilsētā – citu tādu neatrast nekur citur pasaulē;
  • Eiropā senākās izklaides vietas Tivoli parka atrakcijas un vecākais karuselis, kurš joprojām darbojas (kopš 1843. gada!);
  • neparasta pilsētas jauno rajonu arhitektūra;
  • iespēja pavizināties ar laivu pa "ziemeļu Venēcijas" kanāliem, apskatīt pilsētu no ūdens puses;
  • iespēja pabarot gulbjus, pīles un citus ūdensputnus vecpilsētas mākslīgajos ezeros;
  • noprovēt dāņu slaveno alu "Carlsberg" un apskatīt šī alus darītavu;
  • Kopenhāgenas zooloģiskais dārzs ir apskates vērts, pat ja esat jau redzējuši daudzus Eiropas zoodārzus;
  • karaliskās gvardes goda sardzes maiņa pie Amalienborgas pils.

Tokija (Japāna) – 25% pieprasījuma pieaugums

Foto: Reuters/Scanpix

3. Tokija (Japāna) – 25% pieprasījuma pieaugums

Jaunākais Lielbritānijā apkopotais ilgtermiņa apskats (Long Haul Report) rāda, ka Tokija ceļotājiem no Anglijas ir kļuvusi par 50% lētāka nekā 2013. gadā. Turklāt 2020. gadā tur notiks Olimpiskās spēles, tāpēc jau tagad sākti celt dažādi tūrisma un sporta infrastruktūras objekti. Nākamgad tiks atklāts arī pirmais Shinkansen superātrgaitas vilciens.

Protams, Japānā ir ļoti daudz ko apskatīt un izbaudīt – sākot no brīnišķīgās virtuves līdz pat svētnīcām un tempļiem. Lūk, neliels ieskats latviešu sportistu ceļojumā Uzlecošās saules zemē.

Ceļojums pa Japānu. Latvieši nobauda nāvējošu zivi


Šovasar Latvijas Kendo federācija (LKF) viesojās Japānā un piedalījās 16. pasaules Kendo čempionātā, kas notika Tokijā, Japānā. Tas bija visnozīmīgākais Kendo notikums pasaulē 2015. gadā, turklāt tas notika Tokijas Budokanā, kas tulkojumā nozīmē "cīņas mākslu templis" un tiek uzskatīts par svētītu vietu visiem japāņu cīņas mākslu cienītājiem un pratējiem.

Lasīt vairāk

Havana (Kuba) – 33% pieprasījuma pieaugums

2. Havana (Kuba) – 33% pieprasījuma pieaugums

Kopš ASV atkal atjaunojušas diplomātiskās un tūrisma attiecības ar Karību jūras lielāko salu, tā ir pašreizējais pasaules "karstais" tūrisma objekts visās šī vārda nozīmēs. Palielinājies un arvien aug lidojumu skaits uz Kubu no ASV, tāpat Kubā darbu atsākušas vairākas amerikāņu viesnīcu ķēdes. Tāpēc tieši pašlaik ir labākais laiks, lai dotos uz šo brīnišķīgo salu, pirms tā nav pilnīgi mainījusies un patērētājkultūras sabojāta.

Arī Latvijas tūristi turp dodas arvien biežāk, lai apskatītu neparasto valsti un izbaudītu tās viesmīlību. Kuba ir lieliska vieta, kur aizbēgt no ziemas pelēcības, jo tur viss ir košs un krāsains – skaistas pludmales ar tirkīzzilu jūru un palmām gar ziemeļu krastu, brīnišķīgā Havana un salīdzinoši zemās cenas dzīvošanai to padara par ideālu atpūtas vietu.

Populāra izklaide tūristiem Kubā, protams, ir pasaulē labāko cigāru smēķēšana vienā no pasaules labākajām pludmalēm, slaveno kokteiļu "daikiri" vai viskija malkošana Hemingveja iecienītajā bārā un fotografēšanās zem milzīga Če Gevaras portreta.

Lūk, vēl citas idejas siltam atvaļinājumam:

Kur saulīte slēpjas ziemā? 8 idejas siltam atvaļinājumam

Pie mums Latvijā dienas saraujas arvien īsākas un salts gaiss sitas sejā līdz ar miglu. Daudziem tas uzdzen depresiju un vēlmi aizbēgt uz vietām, kur ir silti. Lūk, vietas, kur tieši pašlaik ir patīkami skaists laiks un saulīte lutina.

Lasīt vairāk

Ponta Delgada (Azoru salas) – 63% pieprasījuma pieaugums

1. Ponta Delgada (Azoru salas) – 63% pieprasījuma pieaugums

Ponta Delgada ir tipiska Portugālei raksturīga pilsētiņa ar šaurām, melnbalti bruģētām ieliņām, vēsturiskām baznīcām un nesteidzīgu dienas ritumu, kāds sastopams vien dienvidos. Salās ir vēl par dažiem grādiem siltāks nekā Portugāles cietzemē, tāpēc šis ir izcils agra pavasara un vēla rudens ceļojumu galamērķis.

Arvien palielinās arī lidojumu skaits uz Azoru salām, turklāt tie kļūst lētāki, kopš arī Ryanair piedāvā iknedēļas lidojumus no Stanstedas lidostas Londonā uz Ponta Delgada. Jau iepriekš šī lēto lidojumu aviokompānija piedāvāja lidojumus uz Azoru salām no Lisabonas un Porto.

Skyscanner iesaka šo kā plaukstošu un pašlaik ļoti modernu ceļojumu galamērķi, kas vienlaikus būs draudzīgs arī maciņam. Tur pieejamas izcilas aktīvās atpūtas iespējas – pārgājienu takas, vaļu vērošana, sērfošana un niršana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!