Svaigi zvejotu sardīņu baudīšana jūras krastā ir tikai viena no dzīves baudām, ko varēsiet piedzīvot pludmalēs abos Malagas krastos, un to visu iespējams darīt pēc kāda muzeja apmeklējuma. Neraksturīgi citām Spānijas pilsētām, Malaga vasaras laikā nekļūst mierīgāka. Pilsēta īpaši atdzīvojas Malagas gadatirgus laikā augusta vidū. Šajā pasākumā pat visatturīgākie pilsētas viesi pievienosies vietējo iedzīvotāju ielu svinībām.

Kad apmeklēt

Ja esat kādreiz jau pabijuši šajā vietā, tad atgriežoties atklāsiet, kā tā laika gaitā ir attīstījusies. Līkumotajās ielās pilsētas sirdī, līdzās tradicionālajiem krodziņiem atvērušies šiki modes veikali, uzkodu bāri un kafejnīcas, bet piekrastē izveidota promenāde, jauni bāri, restorāni un veikali. Lai gan šeit ir pietiekami daudz apskates vietu, Malagu ir vērts apmeklēt arī tad, ja alkstat izbaudīt vienkāršo un relaksējošo Vidusjūras atmosfēru.

Patiešām vēsus laika apstākļus Malagā var piedzīvot reti, šeit vienmēr ir pietiekami silts, un pat decembrī un janvārī varēsiet sēdēt āra kafejnīcās. Labākais laiks, kad apmeklēt Malagu, ir pavasaris un rudens. Daudzi būs dzirdējuši par Seviļas Svēto nedēļu (Lieldienu nedēļu), Lieldienu procesijas ir viena no svarīgākajām Spānijas dzīves sastāvdaļām.

Nokļūšana

Malagas lidosta (www.aena.es) atrodas astoņus kilometrus no pilsētas centra. Taksometra pakalpojumi no lidostas izmaksās, sākot no €15 dienas laikā un no €20 pēc plkst. 22.00. Lidostas autobusu pakalpojumi maksā €2, bet vilciens €1,70. Braukšanas ilgums visiem transporta veidiem – aptuveni 15 minūtes. 

Kruīzi

Ar kruīza kuģi ieradīsieties Malagas ostā, kas atrodas pilsētas centrā; visas apskates vietas no šejienes ir pastaigas attālumā. Tā kā pilsētas šauro ieliņu labirinti ir paredzēti tikai kājāmgājējiem, tad vieglāk visur pārvietoties kājām, ja vien staigāšana kādu iemeslu dēļ nesagādā problēmas. Īss brauciens ar taksometru no ostas līdz, piemēram, katedrālei maksās aptuveni €8. Pametot ostas teritoriju, lūkojiet atrast tūrisma biroju, kas atrodas Plaza de la Marina, kur šobrīd attīstās dažādas iepirkšanās un atpūtas iespējas. 

Vilcieni

Ave ātrvilciena brauciens uz Malagu ilgst 2 stundas un 40 minūtes. Rezervējiet biļetes Spanish Rail (020 7725 7063, www.spanish-rail.co.uk), kur tiek pārdotas arī Golden Card (€5) – tiem, kas vecāki par 60, šī karte nodrošinās 40 procentu atlaidi. Ar sarakstiem un cenām var iepazīties arī Spānijas dzelzceļa tīkla Renfe mājas lapā (www.renfe.com). Rezervācijas: International Rail (0871 2310790, www.internationalrail.com), Railbookers (0844 4821010, www.railbookers.com) un Rail Europe (0844 8484064, www.raileurope.co.uk). Seat61 (www.seat61.com) atradīsiet visu nepieciešamo informāciju par Spānijas dzelzceļa galamērķiem.

Pārvietošanās

Pastaigas

Pilsētas centrs ir pietiekami kompakts, lai visur izstaigātu kājām. 

Autobusi

Autobuss Nr. 35 par vienotu cenu (€1,30) (www.emtmalaga.es) no Alameda Principal uzvedīs kalnā līdz Gibralfaro pilij. Pieejams arī iekāp/izkāp Malaga Tour autobuss (www.malaga-tour.com), kas piestāj ostā un pieturās pie katedrāles, Alcazaba, Gibralfaro pils un citiem apskates objektiem, ieskaitot El Corte Inglés universālveikalu. Autobusa pakalpojumi pieejami ik pēc 30 minūtēm, un dienas biļete maksā €17.

Metro

Metro sistēma šobrīd tiek rekonstruēta, un paies vairāki gadi, līdz metro atkal sāks strādāt. 

Taksometri

Pieejami lielā daudzumā un par draudzīgām cenām. Malagā nav nepieciešams auto, izņemot, ja plānojat nokļūt kalnā pie Gibralfaro pils vai kādā no tālākām pludmalēm. 

Automašīnu noma

Ja vēlaties iznomāt auto dienas ceļojumam, tad varat izmantot Europcar (00 34 902 105030, www.europcar.es), Malaga Car (00 34 952 176225; www.malagacar.com) vai National Atesa (00 34 902 100101, www.atesa.es) pakalpojumus.

Fakti, kas jāzina

Svarīgi kontakti:

Tūrisma birojs: 00 34 952 122020, www.malagaturismo.com, Plaza de la Marina.
Citas noderīgas mājas lapas: www.visitcostadelsol.com; www.andalucia.com; www.andalucia.org
Neatliekamā palīdzība: 112.

Pamatfakti:
Valūta: eiro.

Vietējie likumi un etiķete:

  • Saskaņā ar likumu līdzi vienmēr jābūt pasei. Pasi bieži būs jāuzrāda, norēķinoties ar debetkarti vai kredītkarti. Sagatavojiet vairākas Eiropas veselības apdrošināšanas kartes un pases kopijas – tās būs nepieciešamas, saņemot jebkāda veida medicīnisko palīdzību. 
  • Pārvietojoties ar automašīnu, līdzi jābūt brīdinājuma trijstūriem, divām atstarojošām vestēm, rezerves riepai un rezerves lukturiem. Priekšējos sēdekļos bērni, kas jaunāki par 12 gadiem, drīkst atrasties tikai ar apstiprināta tipa drošības jostām.
  • Šeit nav ierasts dalīties ar galdiņu, pat ātro uzkodu restorānos. 
  • Lenča laiks ir no plkst. 14.00, vakariņas no plkst. 21.00 (ātrākais), bet parasti – plkst. 22.00. Tapas pasniedz sākot no aptuveni plkst. 13.30 un pēc plkst. 20.00.
  • Izdevīgāk iegādāties dzērienus un tapas pie bāra, nekā pie galdiņa; pasūtījumi pie galdiņa laukā papildus izmaksās aptuveni 20 centus par katru pasūtīto vienību. 
  • Vietējie iedzīvotāji parasti atstāj nelielas dzeramnaudas – tikai sīknaudu par dzērieniem un uzkodām, vai arī neko. 10% dzeramnauda par ēdienu tiks uzskatīta par dāsnu žestu; šeit vairāk ierasta ir 5% dzeramnauda, izņemot, ja atrodaties kādā īpašā vietā, kur ir spēkā internacionālāki noteikumi. 
  • Lielākajā daļā bāru neviens neiebildīs, ja ienāksiet tikai, lai izmantotu labierīcības - los servicios.
  • Krāna ūdeni Malagā ir droši dzert.
Ieteikums:
Malaga Card
(
www.malagacard.com
), kas maksā €35, ir derīga 24 stundas; cenā iekļauta ieeja Pikaso muzejā, katedrālē un citos muzejos un vēstures pieminekļos, kā arī
Malaga Tour
autobusa pakalpojumi un atlaides veikalos.
Foto: Vida Press

Apskates vietas Malagā

Foto: Vida Press

Iepirkšanās Malagā

Foto: RIA Novosti/Scanpix

Malagas naktsdzīve

Plaza de Uncibay un Plaza de la Merced pilsētas centrā ir dzīvīgākie naktsdzīves rajoni, kas klubu apmeklētājiem ir atvērti līdz plkst.4.00 rītā. Centrā, it īpaši Granada, Comedias un Alcazabilla ielu rajonā, izvietojušās daudzas kafejnīcas un bāri.

Antigua Casa Guardia

Šī vieta darbojas jau kopš 1840. gada – tā bijusi Pikaso iecienītākā kafejnīca un vēl joprojām ir viens no Malagas populārākajiem bāriem. Malagas vīnus šeit glāzēs lej tieši no mucām aiz koka letes. Pasūtiet īpašo Pedro Ximen vai Pajarete, vai arī vieglāko Moscatel.

Adrese: Alameda Principal 18.
Kontakti: 00 34 952 214680, www.antiguacasadeguardia.net
Cenas: 1 eiro par glāzi Malagas vīna.
Darba laiks: pirmdiena-sestdiena, 9.00-22.00.

El Casino

Stilīgs bārs, kas atrodas starp katedrāli un Pikaso muzeju. Šeit ir daudz galdiņu un piedāvā labu kafiju, kokteiļus, kā arī citus dzērienus.

Adrese:
Calle Pedro de Toledo 4
.

Kontakti: 00 34 952 220106.

Cenas: kokteiļi, sākot no 7 eiro.

Darba laiks: katru dienu, 15.00-3.00.

Terraza Larios

Viesnīcā
Room Mate Larios
ir izcila jumta terase, turklāt tā ir pieejama arī cilvēkiem "no ielas". Pasniedz labus dzērienus pirms un pēc pusdienām.

Adrese: Calle Marqués de Larios 2.
Kontakti: 00 34 952 222200.
Cenas: aptuveni 7 eiro par kokteiļiem, 3,5 eiro par alu vai vīnu.
Darba laiks: katru dienu, līdz vismaz plkst. 1.00.

ZZ Pub

Populārs klubs, kas piedāvā mūzikas dažādību, sākot ar džezu un beidzot ar
funk
un
soul
; šeit regulāri notiek dažādi koncerti.

Adrese:
Calle Tejón y Rodríguez 6
.

Kontakti:
www.zzpub.es

Cenas: dažādi dzērieni no 6-9 eiro.

Darba laiks: katru dienu, no 22.30 līdz 4.00. Dzīvā mūzika no pirmdienas līdz piektdienai pusnaktī.

Sala Gold

Stilīgs klubs ar baroka dizainu pilsētas centrā. Skaļa mūzika un aizrautīgas dejas – noteikti nav piemērota vieta klusām sarunām.

Adrese:
Calle Luis de Velázquez 5.

Kontakti: 00 34 600 232011,
www.discotecasenmalaga.es

Cenas: dažādi dzērieni 7-10.50 eiro.

Darba laiks: pirmdiena-ceturtdiena un svētdiena, 16.00- 3.30; piektdiena un sestdiena, 16.00-4.30.

Ieteikums: Vasarā Malagas naktsdzīve pārceļas uz pludmali, kur tiek atvērti brīvdabas bāri visas promenādes garumā, sākot no La Malagueta līdz pat Pedregalejo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!