Foto: Vida Press
Kāpēc jāredz Sanktpēterburga? Lai savām acīm redzētu kādreizējo Krievijas galvaspilsētu, kuras mistiskās Baltās naktis un līkumotie kanāli iedvesmojuši tādus literāros meistarus kā Fjodors Dostojevskis un Nikolajs Gogolis. Šo pilsētu uz purvājiem 1703. gadā izveidoja Pēteris Lielais kā "Logu uz Eiropu". Savas 350 gadu ilgās vēstures laikā Sanktpēterburga ir piedzīvojusi vairāk revolūcijas, karus un politiskās intrigas nekā citas pilsētas piedzīvo gadu tūkstoša laikā.

Vēstures notikumu liecības ir redzamas visapkārt, sākot ar karakuģi "Aurora", kas signalizēja Boļševiku revolūcijas sākumu, un beidzot ar daudziem atgādinājumiem par 900 dienu ilgo nacistu aplenkumu, kā rezultātā pilsētā mira aptuveni divi miljoni cilvēku. Noteikti apmeklējiet arī Valsts mākslas muzeju (Ermitāža).

Kad apmeklēt?

Baltās naktis, kad saule tikpat kā nenoriet, ilgst vidēji no 10. jūnija līdz 2. jūlijam. Ja vēlaties piedzīvot īstu Krievijas ziemu, dodieties janvārī.

Nokļūšana

Pirms dodieties, ziniet, ka visiem viesiem no rietumiem nepieciešama vīza.
Pārsēšanās: Pulkovo lidosta (00 7 812 704 3822, www.pulkovoairport.ru,) atrodas 16 kilometrus no pilsētas. Starppilsētas autobuss Nr. 3 dodas uz centru no pieturas ārpus lidostas ierašanās zonas; cena R26 (26 Krievijas rubļi, aptuveni 0.60 eiro). Nav pieejams ekspreša vilciens.
Vilcieni: no Vecās Eiropas, varat doties pa tiešo, piemēram, no Berlīnes (rezervēšana 020 7619 1083, www.europeanrail.com). Ceļojums ilgst aptuveni 36 stundas un šķērso Baltkrieviju; nepieciešamas tranzītvīzas.

Pārvietošanās

Sabiedriskais transports: biļešu cena braucieniem ar Sanktpēterburgas metro ir nemainīgi R28 (aptuveni 0.70 eiro); viens brauciens uz jebkuru vietu sistēmā. 20 biļešu komplekts maksā R485 (12 eiro).
Taksometri: dažas taksometru firmas piedāvā pakalpojumus ar angliski runājošiem taksometru vadītājiem, tomēr to šeit nav tik daudz kā Maskavā. Vairāk informācijas: http://airport-petersburg-taxi.ru/.

Automašīnu noma: nav lielas jēgas nomāt automašīnu Sanktpēterburgā, jo visi galvenie apskates objekti atrodas salīdzinoši tuvu viens pie otra. Pat ja dodaties ārpus pilsētas, labāk izmantojiet sabiedrisko transportu, tādējādi izvairoties no iespējamām problēmām ar Krievijas ceļu policistiem, kam ļoti patīk saņemt "kukuļus".

Kas jāzina pirms doties

Svarīgi kontakti:

Neatliekamās palīdzības numuri: ievadiet 01 (ugunsdzēsības dienests), 02 (policija), 03 (ambulance) -angļu valodā lielākoties neviens nerunā.

Pamatfakti:

Valūta: rublis.
Telefona kods: ievadiet 00 7 812 Sanktpēterburgas numuriem, zvanot no ārvalstīm. Starptautisku zvanu veikšanai no stacionāro telefonu līnijām Sanktpēterburgā, ievadiet 8, sagaidiet signālu, pēc tam ievadiet 10, tad valsts kodu, pilsētas kodu un beigās numuru.

Vietējie likumi un etiķete:

Lai gan situācija laika gaitā ir ievērojami uzlabojusies, tomēr bēdīgi slavenā Krievijas policijas reputācija attiecībā pret ārvalstu viesiem ir saglabājusies. Vienmēr nēsājiet līdzi dokumentus.

PADOMS

Ziedu dāvināšana Sanktpēterburgas iedzīvotājiem ir delikāts etiķetes jautājums. Vienmēr pārliecinieties, ka ziedi ir nepāra skaitā, izņemot, ja dodieties uz bērēm, kur pieņemts nest ziedus pāra skaitā. Pirms ienākšanas kādā Sanktpēterburgas privātajā dzīvoklī, novelciet āra apavus.

Apskates vietas


Foto: Vida Press

Ņevas prospekts evskij Prospekt)

Šīs trīs jūdžu garās Sanktpēterburgas ielas iepazīšana aizņems visu dienu; to izveidoja 1718. gadā, izcērtot biezus mežus. Šeit atradīsiet Kazaņas katedrāli (Kazaņskij laukums 2; atvērts katru dienu, 9.00-19.30), ko iedvesmojusi Svētā Pētera bazilika, kā arī neskaitāmas kafejnīcas, bārus un restorānus. Ņevskij Prospekt ir pilsētas kultūras un sociālās dzīves centrs.

Metro: Ņevas prospekts

Ermitāža

Ar dienu nepietiks, lai iepazītu Ermitāžas plašo mākslas kolekcijas piedāvājumu, kurā iekļauti Leonardo Da Vinči, Pikaso un Rembranta meistardarbi. Patiešām - mākslas eksperti apgalvo, ka paietu 11 gadi, lai viens cilvēks paspētu izpētīt katras kolekcijas gleznu. Pirms tam dodieties pastaigā pa Pils laukumu.

Kontakti: (00 7 812 710 9079, www.hermitagemuseum.org), Dvortsovaja Nab 30-8.
Atvērts: otrdiena-sestdiena, 10.30-18.00; svētdiena, 10.30-17.00.
Ieejas maksa: R400 (aptuveni 9 eiro), bērniem ieeja bez maksas.
Metro: Ņevas prospekts

Pestītāja asiņu baznīca (Spas na krovi)

Foto: Vida Press

Šī krāšņajiem torņiem rotātā un pārlieku spilgtajām mozaīkām rotātā neparastā ēka pie Ņevskij Prospekt tika izveidota 20. gadsimta sākumā vietā, kur 1881. gadā tika noslepkavots cars Aleksandrs II. Otrā pasaules kara laikā nacistu aplenkumā padomju cilvēki šeit slēpa kartupeļus; baznīca atkal bija pieejama publikai no 1997. gada.

Kontakti: (00 7 812 315 1636), Konjušnaja laukums
Atvērts: maijs-septembris, 10.00-19.00, oktobris-aprīlis, 11.00-18.00, slēgts trešdienās.
Ieejas maksa: R400.
Metro: Ņevas prospekts

Pētera un Pāvila cietoksnis

1703. gadā celtajā cietoksnī ir daudz apskates objektu; pirmā Sanktpēterburgā uzceltā ēka, ieskaitot Pētera un Pāvila katedrāli baroka stilā, kas ir pēdējā atdusas vieta gandrīz visiem Krievijas pirms revolūcijas līderiem, sākot no Pētera Lielā utt.

Citas izstādes iekļauj izteikti savādo un pretrunīgo Pētera Lielā statuju, naudas kaltuvi un kameras, kurās turēja cara laika revolucionārus. Ja laika apstākļi ir labi, noteikti dodieties arī uz upes krasta "pludmali". Šo vietu ziemas laikā iecienījuši pilsētas "roņi"- cilvēki, kas tic, ka peldēm ledainā ūdenī ir ārstnieciska ietekme uz organismu.

Atvērts: 10.00-18.00, otrdienās un trešdienās slēgts.
Ieejas maksa: ēkas bez maksas, par izstādēm dažādas cenas.

Metro: Gorkovskaja.

Kontakti: (00 7 812 238 4550, www.spbmuseum.ru/peterpaul), Petropavlovskaja Krepostj.
Atvērts: 10.00-18.00, otrdienās un trešdienās slēgts.
Metro: Gorkovskaja.

Bērnu mūzikas teātris

Pat, ja Jūsu bērni nesaprot krievu valodu, viņi būs pateicīgi un priecīgi, ja apmeklēsiet šo maģisko vietu. Mūziklu pamatā ir krievu pasakas; šovi ieguvuši slavu, pateicoties krāšņajām skatuvēm un entuziastiskajiem aktieriem.

Kontakti: (00 7 812 315 5480, www.zazerkal.spb.ru - tikai krievu valodā), Uļitsa Rubenštenija 13.
Metro: Majakovskaja.

Teātris Mariinskij

Mariinsky teātri atvēra 1860. gadā - ilgu laiku viena no pasaules slavenākajām baleta un operas skatuvēm. Šeit notikušas daudzu dižgaru pirmizrādes, piemēram, Prokofjeva un Čaikovska; teātra deju skola izaudzinājusi tādas slavenības kā Nurijevu un Nijinski.

Kontakti: mariinsky.ru
Ieejas maksa: no 9.50 ero.
Metro: Ņevas prospekts

Krievu muzejs

Valsts Mākslas muzejā pieejama māksla no visas pasaules, savukārt Krievu muzejā atradīsiet tikai vietējo mākslinieku meistardarbus. Muzeju atklāja 1898. gadā - šeit atradīsiet visu, sākot ar nenovērtējamām reliģiskām ikonām un beidzot ar avangarda mākslinieku darbiem, piemēram, Kadinskija. Citas ievērojamas izstādes: "Pompejas pēdējā diena", kurā 19. gadsimta mākslinieks Karls Brjulovs atveido Vezuva izvirdumu, kā arī Iļjas Repina kolosālais "Zaporožjes kazaks raksta vēstuli turku sultānam" (Запорожцы пишут письмо турецкому султану).

Kontakti: Inženernaja Uļitsa 4; 007 812 314 6424; rusmuseum.ru.
Darba laiks: (biļešu kases darba laiks) 10.00-17.00; trešdiena-svētdiena, 10.00-16.00; otrdienās slēgts. Ieejas maksa 8 eiro.

Svētā Īzāka katedrāle

Zelta kupolu rotātā 19. gadsimta Svētā Īzāka katedrāle ir viena no Sanktpēterburgas slavenākajām apskates vietām; no tās apzeltītajām platformām paveras brīnišķīgas ainavas uz pilsētu. Svētā Īzāka katedrāles augšdaļā atrodas apustuļu statujas, kas sargā šo celtni, savukārt plašās durvis rotā ainas no Bībeles. Katedrāles iekšienē - brīnišķīgi griestu gleznojumi, kuru autors ir Karls Brjulovs, kā arī Svētas Katrīnas kapela - 19. gadsimta baroka un klasiskā stila hibrīds. Katedrāli Padomju laikā izmantoja kā ateisma muzeju; arī tagad tas kalpo kā muzejs, kurā aplūkojama 19. gadsimta mākslas kolekcija.

Atvērts: 11.00-19.00.
Ieejas maksa: 6 eiro.
Metro: Isakievskaja laukums

Vasilija sala

Lielākā Sanktpēterburgas sala, kas piedāvā dažādus dīvainus apskates objektus, ieskaitot pāris 15. gadsimta sfinksas no Ēģiptes un bioloģisko dīvainību muzeju (Kunstkammer, Universitetskaja Nab. 3), kur ieraudzīsiet Pētera Lielā milzīgā kalpa skeletu un sirdi. Uz salas atrodas arī 19. gadsimtā veidotas kolonnas - īpašos gadījumos tiek iedegtas tajās ievietotās lāpas. Jauka pastaigas vieta gar Ņevas upes krastiem.

Metro: Vasiļeostrovskaja.

PADOMS

Daudzos tūrisma objektos ārzemniekiem jāmaksā lielākas ieejas maksas. Tas nav godīgi, tomēr mainīt šo tradīciju nav iespējams - nav arī jēgas sūdzībām. Vislabākais variants- to visu uztvert ar smaidu un iedomāties kā krievu bagātnieks Romans Abramovičs maksā par ieeju piecas reizes mazāku cenu, jo norēķināšanās shēma paredz, ka "Krievijas pilsoņiem atlaides".

Dienas ceļojums

Foto: Itar-Tass/Scanpix

Pēterhofa

Elegantos Pēterhofas dārzus, strūklakas un iespaidīgās vietas (32 kilometrus no Sanktpēterburgas) iedvesmoja Pētera Lielā brauciens uz Versaļu 1717. gadā; šis īpašums ir kā liecība cara slavenajai mīlestībai pret eiropeiskajām lietām. Tie, kam patīk izbraucieni pa ūdensceļiem, uz Pēterholfu dodas no mola pie Ermitāžas (R800 abos virzienos, brauciena ilgums 30 minūtes.). Pieejami arī autobusu pakalpojumi, kas atiet no pieturas ārpus Avtovo metro stacijas (R60, brauciena ilgums 45 minūtes). Vairāk informācijas: www.peterhofmuseum.ru.

Carskoje ciems

Ievērojamākais tūrisma objekts šajā lauku īpašumā ir Dzintara istaba, kas detalizēti tika restaurēta laikā no1979. gada līdz 2003. gadam. Oriģinālo istabu nolaupīja nacisti, un tā ir pazudusi jau daudzus gadus. Lai šeit nokļūtu, kāpiet elektriskajā vilcienā no Vitebsk stacijas uz Detskoe Selo, pēc tam izmantojiet autobusu Nr. 371 vai 382. Vairāk informācijas: www.tzar.ru.

Restorāni


Krievijas otrajā pilsētā pieejami dažādi restorāni, sākot ar luksusa līmeņa iestādēm, kas var apkalpot pat caru, un beidzot ar pieticīgām kafejnīcām, kur pasniedz piezemētu tradicionālo virtuvi, piemēram, pankūkas un zupas. Padomju laika stereotipus par ierobežotu ēdienu pieejamību un garajām rindām varat aizmirst.

Divdesmit gadu laikā pēc Padomju Savienības krišanas daudzas lietas ir krasi mainījušās, un Krievijas ēdināšanas nozare ir piedzīvojusi uzplaukumu. Būsiet patiešām pārsteigti, cik plaša ir restorānu izvēle dzīvīgajā pilsētas galvenajā ielā - Ņevskas prospektā; šeit augsta līmeņa dizaina restorāni sacenšas par apmeklētāju uzmanību ar iestādēm, kas piedāvā dažādu pasaules valstu virtuves, sākot ar meksikāņu un indiešu un beidzot ar suši.

Pieejamas daudzas vietas, kur nogaršot īstus krievu ēdienus. Iespējams krievu virtuvei nav pasaulē labākā reputācija, tomēr daudzi no ēdieniem garšo daudz labāk, nekā varētu likties pēc to aprakstiem, piemēram, kāpostu zupa krievu stilā (sčī) būs patiešām gards ēdiens. Ņemiet vērā, ka šeit būtiski trūkst iestāžu, kurās aizliegts smēķēt.

Foto: Shutterstock

Stroganoff Steak House

Nelielas pastaigas attālumā no Svētā Īzāka katedrāles atrodas iespējams vienīgais steiku restorāns Krievijā, kur pasniedz nostāvējušos gaļu un gaļas gabalus, kas importēti no Austrālijas Jaunzēlandes un Argentīnas. Piedāvājumā lieli steika gabali un karbonādes, kā arī slavenais krievu liellopu gaļas stroganovs.

Pieejama arī ērta bērnu istaba ar auklīti, ja vēlēsieties netraucēti un mierīgi nobaudīt savu steiku. Importētie vīni un alus ir dārgi. Klientus apkalpo angliski runājošs personāls.

Adrese: Konnogvardeiskij bulvāris 4
Kontakti: 00 7 812 314 5514; stroganoffsteakhouse.ru.
Cenas: lenčs no 35 eiro; vakariņas 59 eiro.

Za Tsenoi

Tradicionāla ieturēšanās vieta pirms vai pēc Mariinskij teātra apmeklējuma. Za Tsenoi pasniedz tradicionālu krievu virtuvi elegantā vidē. Restorāna nosaukums tulkojumā nozīmē "aizskatuve".

Adrese: Teatraļnaja laukums18/10 (Metro: Sadovaja/Sennaja laukums).
Kontakti: 00 7 812 326 4142, www.elbagroup.ru (tikai krievu valodā).
Darba laiks: katru dienu, 10.00-23.00.
Cenas: lenčs 38 eiro; vakariņas 47 eiro.
Rezervācija: obligāta.
Maksāšanas veids: pieņem visas vadošās kredītkartes.

Palkin

Augstas kvalitātes krievu virtuve greznā cara laika vidē - tieši tā varētu raksturot Palkin. Nav lēti, tomēr katrs samaksātais rublis būs tā vērts. Restorāns izveidots 18. gadsimta beigās.

Adrese: Ņevas prospektst 47 (Metro: Vossatnija laukums).
Kontakti: 00 7 812 703 5372, www.palkin.ru
Darba laiks: katru dienu, 12 pēcpusdienā -23.30.
Cenas: lenčs 42 eiro; vakariņas 55 eiro.
Rezervācija: obligāta.
Maksāšanas veids: pieņem visas vadošās kredītkartes.

Tandoor

Šis populārais indiešu restorāns kariju vietējiem iedzīvotājiem pasniedz jau kopš Padomju Savienības sabrukšanas. Iestāde, kas tagad kļuvusi par neatņemamu pilsētas restorānu piedāvājuma daļu.

Karijs Krievijā nav iecienītākais ēdiens, tomēr ir diezgan jautri noskatīties, kā apkalpojošais personāls cenšas izskaidrot garšu īpatnības vietējiem iedzīvotājiem, kas ne visai iecienījuši vircotus ēdienus. Pasniedz dažādus ēdienus, sākot no vistas un dārzeņu karija un beidzot ar lēcu zupām un gardiem indiešu desertiem.

Adrese: Voznesenskij Pr. 2
Kontakti: 00 7 812 312 3886; tandoor-spb.ru.
Cenas: lenčs no 36 eiro; vakariņas 59 eiro.

Erivan

Ja vēlaties nobaudīt padomju laika Armēnijas virtuvi, tad dodieties uz etniski izrotāto Erivan restorānu un pamēģiniet teļa gaļas, zivju un paipalas ēdienus, kā arī reģiona vīnus.
Adrese: Nab. reki Fontanki 51 (Metro: Gostinij Dvor).
Konatkti: 00 7 812 703 3280, www.en.erivan.ru
Darba laiks: katru dienu, 12 pēcpudienā-23.00.
Cenas: lenčs 29 eiro; vakariņas 46 eiro.
Rezervācija: ieteicama.
Maksāšanas veids: pieņem visas vadošās kredītkartes.

Café Idiot

Iestāde, kas nodēvēta par godu Dostojevska "Idiotam", un atgādina par laika periodu, kurā Dostojevskis dzīvoja un rakstīja. Kopš atvēršanas brīža 1997. gadā, tas kļuvis par vienu no iecienītākajiem Sanktpēterburgā. Piedāvājumā krievu virtuves veģetārās variācijas pirms revolūcijas interjerā. Iecienīta ģimeņu vieta.

Adrese: Nab. reki Mojki 82 (Metro: Sennaja laukums).
Kontakti: 00 7 812 315 1675, www.idiot-spb.com
Darba laiks: katru dienu, 23.00-13.00.
Cenas: lenčs 28 eiro; vakariņas 44 eiro.
Rezervācija: ieteicama.
Maksāšanas veids: pieņem Visa un MasterCard.

Yami Yami

Ja pankūkas, kaviārs, borščs un vodka nebūs īsti jūsu gaumē un meklēsiet maciņam draudzīgu ēšanas iestādi, kur pasniedz vircotus ēdienus, tad dodieties uz vienkāršo un iecienīto Yami Yami, kur pasniedz garšīgus ātrās ēdināšanas Āzijas virtuves ēdienus.

Nūdeles mājas gaumē un cepti rīsi ar olu, kā arī plaša piedevu izvēle, sākot ar lasi un beidzot ar sēnēm, kas ir pamata ēdienkartē. Varat ēst uz vietas, vai arī ņemt līdzi. Arī augļu smūtiji ir patiešām garšīgi.

Adrese: Maskavas prospekts 7.
Kontakti: 00 7 812 958 1012; yami-yami.ru.
Cenas: lenčs/vakariņas 12- 18 eiro.

Puff Café restorāns

Vai kādreiz esat domājuši par to, kā bija apmeklēt restorānus un kafejnīcas Padomju Savienības laikā? Vairāk nedomājiet, bet pamēģiniet. Puff Café restorāns atgādina padomju laika kafejnīcu, un tas šai iestādei izdodas itin dabiski. Piedāvātais ēdiens ir izteikti vienkāršs, sākot ar pīrāgiem un sviestmaizēm un beidzot ar salātiem, kas bagātīgi sajaukti ar majonēzi.

Šo vietu iecienījuši studenti; īpaši apmeklēta vieta nedēļas nogalēs. Ēst varat sēžot vai stāvot, ēdienam uzdzerot glāzi svaiga piena. Restorāns atrodas centrā, tāpēc tas kļuvis par ērtu pieturas punktu ātrai maltītei pirms dodaties apskatīt pilsētas tūrisma objektus. Kā papildu bonuss - iespēja sajust patiesu Krievijas padomju laika atmosfēru.

Adrese: Boļšaja Konušennaja iela 25
Kontakti: 00 7 812 314 0868.
Cenas: lenčs/vakariņas 12- 18 eiro.

Pelmeni Bar

Nogaršojiet slavenos krievu pelmeņus šajā pozitīvajā un draudzīgajā kafejnīcā. Pieejamas arī pelmeņu veģetārās versijas.

Adrese: Gorohovaja iela 3 (Metro: Gostinij Dvor).
Kontakti: 00 7 812 570 0618
Darba laiks: katru dienu, 10.00-23.00.
Cenas: lenčs 18 eiro; vakariņas 22 eiro.
Rezervācija: nav nepieciešama.
Maksāšanas veids: tikai skaidrā naudā.

Ģimenēm

Šokoladņitsa

Ēšana publiskas ēdināšanas iestādēs kopā ar bērniem Krievijā ir ļoti apgrūtinoša, jo lielākoties visur ir atļauts smēķēt. Vienīgās vietas, kur aizliegts smēķēt, ir mazās kafejnīcas, kuru specializācija ir kafija - atrodamas visur pilsētā. Bez kafijas Šokoladņitsa piedāvā arī pietiekamu ēdienu klāstu - bērni varēs labi paēst. Piedāvājumā salāti, pankūkas, zupas un deserti. Pasniedz arī svaigi spiestu sulu.

Šokoladņitsa nav nekas īpašs, tomēr šeit neviens nesmēķēs un varēsiet uzturēties kopā ar bērniem, neuztraucoties par cigarešu dūmiem.

Adrese : Ņevas prospekts 18.
Kontakti: 00 7 812 315 5078.
Cenas: lenča cena no 36 eiro.

PADOMS

Labi biznesa lenča piedāvājumi meklējami dzīvīgajā Ņevas prospektā, kas atrodas pašā pilsētas sirdī. Bieži vien šeit var atrast patiešām izdevīgus piedāvājumus.

Naktsdzīve


Foto: Publicitātes attēli

Sanktpēterburgā izveidojušās daudzas leģendāras Krievijas grupas, sākot ar New Wave stila "Kino" un beidzot ar Boba Dilana iedvesmoto grupu "Akvarium"; šeit pieejami arī daudzi klubi, kur varēsiet labāk iepazīt jaunās paaudzes mūzikas zvaigznes. Pilsētā arvien pieaug naktsklubu un bāru skaits.

Fish Fabrique

Par Sanktpēterburgas underground stila naktsklubu "vectētiņu" iespējams nosaukt tieši Fish Fabrique, kas vēl joprojām piesaista pilsētas hipsterus ar savu plašo un lēto dzērienu piedāvājumu un labo mūziku.

Adrese: Ligovskij prospekts 53 (Metro: Vosstanija laukums).
Kontakti: 00 7 812 164 4857, www.fishfabriqu.spb.ru
Darba laiks: katru dienu, 15.00-6.00. Koncerti no otrdienas līdz sestdienai, 23.00.

Griboedov
Šis deju klubs ir atjaunots padomju laika bunkurs; koncerti notiek augšējā stāva kafejnīcā... Griboedov ir viens no Sanktpēterburgas vecākajiem naktsklubiem.

Adrese: Voronežskaja iela 2A (Metro: Ligovskij prospekts).
Kontakti: 00 7 812 764 4355, www.griboedovclub.ru
Darba laiks: katru dienu, 17.00-6.00.

Russian Vodka Room No 1

Šajā degvīna muzejā atrodas arī padomju stila "rumočnaja" (kafejnīca ar stāvvietām), kurā pieejama plaša nacionālo dzērienu un tradicionālo uzkodu izvēle.

Adrese: Konnogvardeiskij bulvāris 4 (Metro: Spasskaja/Sennaja laukums).
Kontakti: 00 7 812 570 6420.
Darba laiks: katru dienu, 12 pēcpusdienā -pusnakts.

Die Kniepe

Neliela alus darītava ar skatu uz Ņevas upi - vieta, ko būs grūti pamest. Vasaras laikā pieejami āra galdiņi.

Adrese: Universitetskaja nab. 5 (Metro: Vasileostrovskaja).
Kontakti: 00 7 812 326 0137.
Darba laiks: katru dienu, 12 pēcpusdienā - pēdējam apmeklētājam.

Probka

Grezns vīna bārs, kura nosaukums tulkojumā nozīmē "korķis"; piedāvājumā vīni no visas pasaules. Specializējas augstas kvalitātes itāļu ēdienu pagatavošanā; nepiedāvā picas.

Adrese: Belinskogo iela 5 (Metro: Gostinij Dvor).
Kontakti: 00 7 812 273 4904.
Darba laiks: katru dienu, 13.00-1.00.

PADOMS

Krievi degvīna glāzīti izdzer ar vienu piegājienu, tomēr pēc tam uzkož. Ja netiek ievērota šī tradīcija, tad sekas var būt neparedzamas vai tieši otrādi - pārāk paredzamas.

Iepirkšanās


Foto: AFP/Scanpix

Nav jēgas no Krievijas uz mājām vest melno kaviāru vai degvīnu, jo tos varēsiet atrast arī savā valstī par līdzīgām cenām un iespējams pat labākā kvalitātē. Sakanais kaviārs vai laša ikri tomēr būs labāks variants, ko izvēlēties kā suvenīru. Šīs mazāk zināmās delikateses meklējiet Gostinij Dvor (Nevskij Prospekt 32; atvērts katru dienu, 10.00-22.00; Metro: Ņevas prospekts) - Sanktpēterburgas lielākajā un vecākajā iepirkšanās centrā, kas izveidots 18. gadsimta ēkā.

Ja vēlaties iegādāties suvenīrus, dodieties uz tirgu iepretim Pestītāja asiņu baznīcai (atvērts katru dienu, 10.00-saulrietam), kur bieži vien atrodamas brīnišķīgas lietas, kas atgādina par padomju laikiem.

La Russe (00 7 812 572 2043, www. larusse.ru), kas atrodas Sremjannaja ielā 3, ir vieta, kur atradīsiet lietas no pirms revolūcijas un padomju laika, sākot ar rotaļlietām un galda spēlēm un beidzot ar patvāriem un ragaviņām. Atvērts katru dienu, 11.00-20.00. Metro: Majakovskaja.

Uzmanieties no viltojumiem. Ja Jums liekas, ka kaut kas nav tā kā pienākas, tad visticamāk tas arī ir viltojums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!