Foto: Shutterstock
Lai gan Malta ir tik maza sala, tā ir pārpildīta ar aizraujošiem un ievērības cienīgiem dārgumiem. Apbrīnas vērtas, senas vietas, burvīgas pilsētas, skaistas lagūnas un klinšu veidojumi ir tikai daļa no tā, ar ko var lepoties šī mazā sala.

Malta ir piesaistījusi tūristus un piedzīvojumu meklētājus gadsimtiem ilgi, un arī mūsdienās tā apmeklētājiem sniedz ļoti daudz iespēju, lai izveidotu ilgstošas atmiņas šajā burvīgajā vietā.

Tūristi var laiski atpūsties pie jūras, izbaudīt gardos un daudzveidīgos Vidusjūras ēdienus, apskatīt interesantās vietas, kas saglabājušās jau gadiem ilgi un vēl izbaudīt virkni ar iespējām – Malta piedāvā lielu dažādību un katrs var izvēlēties, kur doties un ko paņemt līdzi savā atmiņu lādītē.

Valleta

Foto: Shutterstock

Maltas galvaspilsēta Valleta (Valletta) ir viena no pirmajām vietām pasaulē, kas iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā, pateicoties tās visblīvākajai vēsturisko arhitektūras pieminekļu koncentrācijai. Pilsēta atrodas uz šauras pussalas, un tā nav varējusi izplesties uz āru, tieši tādēļ tās arhitektūra palikusi gandrīz neskarta.

Valleta apbur ikvienu ar nepārspējamu sākotnējā baroka laika arhitektūru, ar šaurām ieliņām un skaistiem mākslas darbiem, stiprinātiem pilsētas mūriem ar lielisku panorāmu uz Vidusjūru un trim pilsētām, kā arī ar iespaidīgu katedrāli San Džon (St. John), kas pievērš tūristu acu skatu ar skaistajām akmens velvēm un tajā esošo slavenā gleznotāja Karavadžo gleznu.

Sliema

Foto: Shutterstock

Sliema būs perfekta vieta tiem, kuri vēlas atrasties pašā centrā un nokļūt it visur apkārt salai, izmantojot autobusus, jo blakus esošajā Valletā atrodas centrālais autobusu termināls.
Sliemā, tāpat kā lielākajā Maltas daļā, krasta mala ir galvenokārt akmeņaina, taču tas neattur gan vietējos iedzīvotājus, gan tūristus no sauļošanās – šī ir vieta, kur vienmēr varēs redzēt saulessargus un atpūtas krēslus.

Gar jūras malu stiepjas gara promenāde, kur parasti cilvēki dodas vakara pastaigā un vēro saulrietu. Sliemas naktsdzīve ir dinamiska, bet eleganta. Tajā ir daudz bāru, kur var izbaudīt visdažādākos dzērienus pēc vakariņām.

Sandžuliana

Foto: Shutterstock

Sandžuliana (St. Julians) ir populāra mazpilsēta Maltas krastā. Tā veiksmīgi apvieno zvejas ciemata šarmu ar tūristu burzmu. Sandžulianu iemīl ikviens tūrists, jo tās krastā var vērot rāmo ūdeni un dažnedažādos kuģīšus un laivas piestātnē.

Tāpat šī būs lieliska vieta tūristiem, kas vēlas pagulēt smiltīs un doties baudīt zilo ūdeni, nebraucot ārpus pilsētas.

Mazpilsēta izceļas ar latīņu arhitektūru, populārākās vēsturiskās vietas ir Spinola pils un vecās draudzes baznīca. Sandžulianas nakts dzīves centrs Pačville (Paceville) ir populārs ar greznajiem restorāniem, bāriem un klubiem.

Gozo sala

Maltas kaimiņu sala Gozo ir mierpilna, ar gleznainiem un klinšainiem skatiem, kā arī ar skaistiem līčiem un pludmalēm. Gozo atrodas viens no pasaulē vecākajiem tempļiem.

Tāpat Gozo piekrastes ūdeņi ir iecienīta vieta gan peldēt gribētājiem, gan nirējiem, gan arī tūristiem, kas vēlas izbraukt ar laivu, apskatot gan jūras alas, gan skaisto arku no visām pusēm.

Uz Gozo salu var nokļūt, braucot ar nelielu prāmi no Maltas un tās apskatīšanai pietiek ar vienu dienu.

Komino sala un Zilā Lagūna

Komino sala (Comino) un Zilā Lagūna (Blue Lagoon) ir vieta, kur doties, lai ieraudzītu un arī peldētos skaistajā zili zaļajā ūdenī, kas izskatās kā no pastkartes. Tūristu ļoti iemīļotā lagūna apbur ar baltajām smiltīm un iežiem, neaprakstāmi skaisto un dzidro ūdens krāsu, kā arī īpašu burvību piešķir rindās uzslietie lietussardziņi, kas pasargā no saules svelmes.

Tā ir fantastiska vieta peldēšanai, niršanai un vienkārši mierīgai atpūtai, ķerot saules starus un guļot zili – zaļo akvareļkrāsu ūdenī.

Zilā Grota un tempļi

Foto: Shutterstock

Viena no visvairāk apbrīnotajām vietām Maltā ir tās aizvēsturiskie tempļi - Mnajdra un Hagar Qim, kā arī netālu esošā, brīnumskaistā klints – Zilā Grota (Blue Grotto). Šeit tiek piedāvāti regulāri laivu braucieni, apskatot dzirkstošo Vidusjūras ūdeni un vairākas jūras alas, kas jau pa gabalu spīguļo spilgti zilos toņos.

Paradīzes pludmale

Paradīzes pludmale (Paradise Bay) atrodas Maltas ziemeļu galā, un tā ir viena no salas labākajām pludmalēm, kuru var sasniegt, izmantojot kāpnes, kas iebūvētas klintī. Pludmale apbur ar baltajām smiltīm, kā arī ar zilo un skaidro ūdeni.

Tūristi var sauļoties ne tikai smiltīs, bet arī, uzkāpjot kādā no ūdenī esošajiem klints akmeņiem. Blakus pludmalei ir kafejnīca, kur var baudīt gardus saldējumus un vasarīgus kokteiļus.

Zelta smilšu pludmale

Foto: Shutterstock

Ja tu esi no tiem, kuri labprāt atpūšas mīkstās smiltīs, tad Zelta smilšu pludmale (Golden Bay) būs lieliska vieta Maltas krasta līklocī, kur paslēpties no pilsētām un izbaudīt sauli un jūru. Tāpat šeit var arī izbraukt ar laivu vai ūdensslēpēm, kā arī nodarboties ar vindsērfingu.

Budžiba

Foto: Shutterstock

Maltas ziemeļu puses pilsēta Budžiba (Bugibba) ir ļoti piemērota tiem, kuriem patīk garas pastaigas, jo tās pludmales piekraste ir 5 kilometrus gara, ar skaistiem skatiem gan uz jūru un laivu piekrastēm, gan arī pilsētas pusi – caur palmu rindām paveras skats uz modernām viesnīcām un krāšņiem daudzdzīvokļu namiem.

Budžiba ir zināma arī ar skaisto pludmali, kurā izkārtoti sauļošanās krēsli un tālāk kāpnes ved lejup uz jūru. Īsā gājienā no pludmales atrodas bruģēts centrālais laukums, kas ir pieblīvēts ar āra kafejnīcām, bāriem un klubiem.

Materiāla tapšanā izmantota informācija no portāliem www.tripadvisor.com, www.lonelyplanet.com un www.thomson.co.uk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!