Lielākais ūdens atrakciju parks Austrumeiropā, milzīga sniega arēna kalnu slēpošanai zem jumta, kas darbojas gan ziemā, gan vasarā, lielākais veselības kūrorts Austrumeiropā Egle – īsta veselības atjaunošanas fabrika ar 500 cilvēku apkalpojošo personālu un neskaitāmām labsajūtas iespējām. Tās ir tikai dažas lietas, ko var piedāvāt nelielā pilsētiņa Druskininki Lietuvas dienvidos, netālu no Polijas un Baltkrievijas robežas.

Tā kā šī ir Lietuvas dienvidu pilsēta, arī pavasaris tur ir par kādu nedēļu agrāks nekā ziemeļos. Lūk, neliels ieskats pilsētā, ko izveidojusi DELFI.lt komanda, filmējot ar dronu!

Foto: Publicitātes foto

Druskininki ir viens no populārākajiem SPA mīļotāju galamērķiem Lietuvā. Tā ir vistālāk uz dienvidiem esošā Lietuvas pilsēta. Druskininkus ieskauj meži un cauri tek Nemunas upe, pa ko var doties izbraucienā ar kuģīti, turklāt pilsēta var lepoties ar saviem sāļajiem avotiem.

Druskininki bijusi kūrortpilsēta jau no 19. gadsimta. "Grand SPA Lietuva" ir lielākais Druskininku atpūtas un veselības centrs un arī starp lielākajiem SPA Baltijā. Šeit tiek piedāvātas vairāk nekā 100 dažādas procedūras, turklāt tās visas tiek veiktas izmantojot tikai dabīgu ārstniecisko minerālūdeni, ko iegūst turpat, pie SPA centra.

Līdzīgi kā mūsu Karosta, arī pie Druskininkiem esošais Grūtas parks bieži izcelts dažādu ārvalstu mediju tūrisma slejās kā alternatīvs apskates objekts – tur meža ielokā var aplūkot dažādus padomju laika pieminekļus un objektus, arī dažādus ļeņinekļus. Neoficiāli to mēdz dēvēt par Staļina pasauli.

Tomēr visi minētie objekti lietuviešu slavenā mākslinieka Mikaloja Konstantīna Čurļoņa dzimtajā pilsētā jau ir vairākus gadus, un daudzi latvieši tos ir izbaudījuši, tomēr arī šogad Druskininkos paredzēti vairāki jaunumi.

Tikko durvis vērusi jauna rehabilitācijas klīnika, kuras izveidē ieguldīti 10 miljoni eiro. Tā piedāvā apartamentus un maltītes trīs reizes dienā, kā arī piecas procedūras par 55 eiro dienā no viena cilvēka. Vēl viens jaunums ir gaisa ceļš, kas savieno akvaparku ar iespaidīgo sniega arēnu, kur slēpot un snovot var visu gadu. Tas ir aptuveni kilometru garš, un brauciens vagoniņā ilgst četras līdz piecas minūtes. Tā laikā no 45 metru augstuma paveras skaists skats uz Druskininku apkaimi un Nemunu. Vienā kabīnē var atrasties līdz 10 cilvēku un brauciens vienā virzienā izmaksās trīs eiro, bet abos virzienos – piecus eiro. Bērniem līdz piecu gadu vecumam brauciens ir bez maksas.

Vairāk informācijas: info.druskininkai.lt
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!