Foto: Shutterstock
Lai arī Latvijā šobrīd iespējams vēl baudīt vasaru, tie, kas gribēs turpināt siltākas vēsmas sagaidīt arī rudenī, noteikti jau savlaicīgi prāto, uz kādu zemi doties. "Tūrisma Gids" steidz palīgā ar pāris idejām tavam atvaļinājumam.

Polignano a Mare, Itālija

Foto: Shutterstock
Tikai nebrauciet augustā – tas ir silts ieteikums, ko varētu nākties dzirdēt no kāda vietējā iedzīvotāja, kas laipni pabrīdinās gan par pamatīgu svelmi, gan tūristu plūsmām, kas atpūtnieku sezonā šajā vietā ir neizmērojama. Tieši tāpēc rudens ir īstais laiks, lai palūkotos, kas notiek netālu no Itālijas "papēža".

Lai arī rudens mēnešos lielākā tūristu plūsma ir nedaudz pierimusi, šajā vietā tik un tā virmo dzīvība un sezona nav beigusies. Nav jāuztraucas, ne par pūļiem pludmalēs, kur sagaidīs patīkami veldzējošs ūdens, ne arī to, ka iecienītās tūrisma vietas, kā arī apskates objekti būs "ieziemoti". Šī ir lieliska vieta, lai baudītu mieru pludmalēs un pilsētiņā, kuras klintis rotā senatnīgas un vēsturiskas ēkas.
  • Augstākā vidējā temperatūra septembrī: +27
  • Augstākā vidējā temperatūra oktobrī: +22
  • Augstākā vidējā temperatūra novembrī: +17

Sime, Grieķija

Foto: Shutterstock

Esot tur un klejojot pa krāšņajām ieliņām, zinātāji noteikti iesaka nobaudīt kādu jūras veltēm bagātu maltīti – tā ir vēl viena lieta, ar ko lepojas šī sala.
  • Augstākā vidējā temperatūra septembrī:+26
  • Augstākā vidējā temperatūra oktobrī:+22
  • Augstākā vidējā temperatūra novembrī:+18
Par citām atpūtu Grieķijas salām lasiet šeit.

Formentera, Spānija

Foto: Shutterstock

Ja pavaicāsi kādam tūristam, ko viņš uz šīs salas darījis, nāksies nolūkoties, kā tiek paraustīti pleci, bet šī kustība papildināta ar vārdiem – "nezinu, bet tas bija lieliski".
  • Augstākā vidējā temperatūra septembrī: +28
  • Augstākā vidējā temperatūra oktobrī:+24
  • Augstākā vidējā temperatūra novembrī:+19

Dubrovnika, Horvātija

Foto: Shutterstock
Vasarā Horvātijas pērle Dubrovnika ir pat ļoti iecienīts Eiropas galamērķis, tomēr arī rudenī šai vietai piemīts savs šarms – laiks, tāpat kā ūdens, ir visai silts un patīkams.

Galvenais uzmanības piesaistītājs pilsētā ir pievilcīgā, tikai kājāmgājējiem paredzētā vecpilsēta ar neskaitāmām aristokrātiskām pilīm un baroka stila baznīcām, kuras ietver viduslaiku nocietinājumi. Viesojoties Dubrovnikā, ieteicams apskatīt Ploces pludmali ar skatu uz vecpilsētu, Banjes pludmali ar Sentropēzas atmosfēru un izteiksmīgi skaisto Sv. Jakova pludmali.
Ko vēl apskatīt un izbaudīt pilsētā, meklē šeit.
  • Augstākā vidējā temperatūra septembrī: +26
  • Augstākā vidējā temperatūra oktobrī: +22
  • Augstākā vidējā temperatūra novembrī:+18

Sentropēza, Francija

Foto: Shutterstock
Sentropēza ir viens no slavenākajiem kūrortiem Eiropā, kas piesaistīja mākslinieciskas un bohēmiskas dvēseles jau kopš pirmsākumiem. Tomēr, lai arī cik aktuāla būtu šī vieta, rudenī viss ir vismaz nedaudz pieklusis. Piemēram, pludmalēs, kas vasarā parasti ir pārpildītas (tostarp aktuālās "Plage de Pampelonne" un "Plage des Salins"), dzirdama ūdens šalkoņa un rodams salīdzinošs miers.

Sentropēza ir vieta, kas jābauda. Tur nav pārāk daudz muzeju, pieminekļu un tūrisma objektu, tāpēc mirkli var baudīt, dodoties pastaigās pa apkārtni un ļaujoties ciemata valdzinājumam. Noteikti vērts uzkāpt zaļajā un mežiem klātajā 16. gadsimta kalnā ar nosaukumu "Citadelle", pastaigāt gar darbīgo ostu vai vienkārši smelties enerģiju pastaigās pa liedagu.
  • Augstākā vidējā temperatūra septembrī: +26
  • Augstākā vidējā temperatūra oktobrī: +21
  • Augstākā vidējā temperatūra novembrī:+17

Par Francijas mazajām un gleznainajām pilsētiņām lasi arī šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!