Foto: instagram.com/jmm.w
Nereti brīvie brīži tiek pavadīti dažādos ūdenspriekos, piemēram, dodoties uz spa centriem, kur ļauties atpūtai burbuļvannās un masāžas krēslos. Taču Filipīnās cilvēki bauda citāda veida relaksējošu vannošanos – salu valsts džungļos ir iespēja izmēģināt ūdenspriekus katlam līdzīgā milzu vannā, kas tiek pirmatnēji sildīta.

Šo karsto baļļu nosaukums ir "kawa", un tās tiek dēvētas arī par filipīniešu tradicionālajām vannām, raksta "Travel and Leisure". Tās ir dažādu izmēru – gan lielākas, gan mazākas, tāpēc attiecīgi dažās vannojas pa vienam, bet citās var satilpt pat četri vai pieci cilvēki.

Lai varētu izbaudīt šādu atpūtu, jādodas uz Tibiao. Tuvējā apkārtne ir kā radīta aktīvas atpūtas cienītājiem – pie ezera ar tādu pašu nosaukumu iespējams braukt pa trošu ceļu, kā arī doties pārgājienos kalnos.

A post shared by Joanna Marie Azarcon (@oanabee) on Jan 30, 2018 at 3:53pm PST

Tūristi šeit var izbaudīt vēl nepieredzētu un savdabīgu relaksējošu atpūtu vannā, kas atrodas džungļos, un baudīt apkārtējo dabu. Taču šīs milzu vannas kādreiz izmantotas citādāk – tās sauktas par katliem un liktas lietā cukura un sīrupa iegūšanai no cukurniedrēm. Tagad to lietošanas mērķi ir mainījušies, un tās īpaši pieprasītas ir dienās, kas ārā ir vēsāks laiks.Šo vannu kompleksu var saukt arī par brīvdabas spa.

  • Vēl citas neparastas vietas pasaulē, kurās baudīt siltā ūdens peldes, atradīsi šajā rakstā.

Vannas tiek parasti piepildītas gandrīz teju līdz augšai ar ūdeni, pievienojot dažādus ziedus un lapas, kas piešķir patīkamāku aromātu. Zem katras vannas apakšā tiek iekurināta uguns, un tieši šādā, pirmatnējā veidā tas tiek uzturēts patīkamā temperatūrā. Nav jāuztraucas, ka vienā brīdī ūdens sāks vārīties, jo visu laiku temperatūra tiek kontrolēta, un nepieciešamības gadījumā uguns nodzēsta vai iedegta atpakaļ no jauna. Ceļošanas blogā "Out of Town" minēts, ka tajās kāpt iekšā vēlams lēnām, lai ķermenim nerastos šoks.

Runājot par Filipīnām kopumā, latviešu ceļotāja Madara, kas klejojusi pa tās salām, iesaka patiesi izbaudīt salu krāšņumu. Viņa uzsver – lai gan Palavanas sala ir diezgan pilna ar tūristiem, tās skaistums ir jāredz. Līdzīgi skatus atradīsiet arī Boracejas salā, Busuanga salā un citās, taču Palavana ir lieliska, ja vēlaties doties uz lagūnām un dažāda rakstura pludmalēm. Arī kalni ar svaigo gaisu esot daļā no Filipīnām.

Šajā materiālā vari iepazīties ar dažādiem padomiem un ieteikumiem, kurus labāk zināt pirms došanās uz Filipīnām, bet te – iemeslus, kāpēc jau nākamajā ceļojumā doties turieni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!