Ja šajā drēgnajā laikā meklē siltumu, izraušanos no pelēkās ikdienas un galamērķi, kurā uzdzīve nenoplēsīs septiņas ādas, Vjetnama būs tieši laikā. Ko tad apskatīt šajā eksotiskajā zemē?

Ūdenskritums, kas atrodas divās valstīs

Foto: Shutterstock
"Ban Gioc" ūdenskritumu kaskādes atrodas uz Ķīnas un Vjetnamas robežas. Ielejā patiesībā atrodas divi ūdenskritumi – "Ban Gioc" un "Detian", ko vairākās daļās sadala klintis un katra daļa atrodas savā valstī. Lietus sezonā sasniedzot 300 metru platumu un 30 metru augstumu, tas ir lielākais ūdenskritums Āzijā un ceturtais lielākais ūdenskritums, kas iezīmē divu valstu robežu, pasaulē, teikts ceļvedī "Places to see in your lifetime".

Dubulto ūdenskritumu kaskādi vislabāk aplūkot no Vjetnamas puses, jo tajā ūdens krīt ielejā un priekšā plešas klajums. Ūdenskritumu gan var sasniegt arī no Ķīnas puses, tomēr to aizsedz kalni, tāpēc skats nav tik iespaidīgs.

Bambusa laivu īpašnieki par nelielu samaksu labprāt pieved tūristus ūdenskritumam tik tuvu, ka var saslapināt pat matus. Tāpat, dodoties uz šo vietu, jāzina, ka peldēties drīkst dabīgajā baseinā ūdenskrituma lejasdaļā, bet ne upē paša ūdenskrituma tuvumā. Vairāk lasi te.

Tilts, ko tur divas rokas

Foto: Shutterstock

Zeltainais tilts "Golden Bridge" jeb "Cau Vang" meklējams Ba Na kalnā. Kas tajā ir tik īpašs un iemanto ļaužu sirdis? Tā interesantais arhitektūras risinājums, kas liek domāt, ka pašu zeltaino tiltu tur divas spēcīgas rokas.

Pats tilts atrodas 1,4 kilometru augstumā, minēts "Viettravelmagazine", ļaujot staigāt starp mākoņiem un zaļiem plašumiem, kas paveras no tilta.

Kā minēts "Culture Trip", Ba Na kalns ir viens no iespaidīgākajiem Vjetnamas tūrisma projektiem pēdējā laikā. Kalna virsotnē iespējams atvilkt elpu atpūtas kompleksā, izklaidēties atrakciju parkā, baudīt apkārtnes valdzinājumu un mērot distances ar funikulieri, doties uz vaska muzeju u.c. izklaides iespējas. Vairāk lasi te.

Plašie rīsu lauki skaistajā ielejā

Foto: Shutterstock

Lūk, vēl kāda skaista un romantiska vieta. Tā ir "Muong Hoa", kas piedāvā nesteidzīgu atpūtu un liks elpai aizrauties.

Šeit iespējams aplūkot daudzveidīgas ainavas un rodas bezgalīgas iespējas iemūžināt tās unikālās fotogrāfijās. Ieleju no abām pusēm ieskauj stāvi kalni, iespējams noraudzīties uz iespaidīgajiem rīsu lauku plašumiem, atrast kādu ūdenskritumu, kā arī iepazīties ar vietējiem.

Kā vēsta "Culture Trip", tieši ainavisko skatu dēļ šī ieleja ir populārākā pārgājienu vieta apkārtnē. Ja ir vēlēšanās ceļojumu padarīt vēl krāšņāku, vērts nakšņot kādā no autentiskajiem namiņiem, kas laipni atvērti tūristiem.

Halongas līcis

Foto: Shutterstock

Šis Vjetnamas līcis slavens ar savu dzidro ūdeni un tūkstošiem smilšakmens salu, kas līdzinās torņiem. Daudzviet klintis ir atsegtas, bet lielu daļu saliņu klāj biezs mežs. Neparastās salas redzamas jau no krastā esošās Halongas pilsētas, tomēr vislabāk doties līcī ar kajakiem un nelieliem kuģīšiem.

1500 kvadrātkilometru platībā šeit ir atrodamas vairāk nekā 3000 akmens saliņas un klintis, kas var būt pat 200 metrus augstas. Sens mīts vēsta, ka par šo salu veidošanos atbildīgs pūķis. Un arī nosaukums "Ha Long" nozīmē "Grimstošais pūķis", raksta "Focus". 1994. gadā šī vieta iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā. Smalkāk par to, kā tur nokļūt un savām acīm redzēt šo brīnumu, lasi te.

Lielākā ala pasaulē

Foto: Vida Press

Pasaules lielākā ala "Hang Son Doong" atrodas Vjetnamā. Tā ir 200 metrus augsta, 150 metrus plata un piecus kilometrus gara. Lai būtu vieglāk iztēloties tās apmērus – alā viegli varētu ietilpt 40 stāvu ēka.

Alas izpēte tika pabeigta 2009. gadā un kopš 2014. gada tā ir brīvi pieejama tūristiem. Interesanti, ka ieeju alā tikai 1991. gadā atklāja kāds vietējais iedzīvotājs. Ieeja ir visai maza un nezinātājs to pat varētu nepamanīt, minēts "The Telegraph". Pa ieejas caurumu nereti plūstot migla, jo pazemē ir krietni vēsāks nekā ārpusē. Lai nokļūtu alā, apmeklētājiem jānorāpjas 80 metrus pazemē, turoties pie rokturiem un izmantojot virves.

Taisnības labad gan jāsaka, ka "Hang Son Doong" alu tīklā atrodami 150 atsevišķi pazemes dobumi. Vairāk informācijas atradīsi šeit.

Pasakainais, bet izaicinājumiem bagātais ceļš pa Vjetnamas virsotnēm

Foto: Shutterstock

Ikkatrs, kas aizbraucis uz Vjetnamas ziemeļu daļu un nepabraucis pa šo brīnišķo ceļu, noteikti vēlāk sūri nožēlo savu izvēli. Tas tāpēc, ka šis ceļš, ko dēvē par "Ma Pi Leng", ir pasakainākā vieta braucienam, ko šī valsts var piedāvāt.

"Ma Pi Leng" ir 20 kilometrus garš maršruts, kas ved pa Vjetnamas kalniem. Kā min "Culture Trip", brauciena laikā nākas aplūkot augstās Vjetnamas virsotnes, gar kurām izrobots šaurs, līkumains un vietām pat sarežģīti izbraucams ceļš. Asumiņu šim braucienam piešķir tas, ka vienā pusē stalti slejas kalns, bet otrā – aiza.

"Ma Pi Leng" burtiskā tulkojumā nozīmē zirga deguns. Izskaidrojumi, kāpēc vietai dots tāds nosaukums, ir dažādi. Piemēram, ceļi brīžiem ir tik stāvi kā zirga purns, bet savukārt citos skaidrojumos minēts, ka ceļi ir tik sarežģīti veicami, ka zirgam šis maršruts nebūs pa spēkam. Lai vai kā, abi skaidrojumi pierāda – ceļš ir izaicinājumiem bagāts, tomēr gana skaists, lai to izvēlētos mērot.

Autentiskā Mekongas delta

Foto: Shutterstock

Mekongas delta ir varena vieta, kur izbaudīt īstu eksotiku. Apgabals aptver lielu daļu no Vjetnamas dienvidrietumiem un tur sastopamas dažādas dzīvnieku un augu sugas, par kurām mūsu platuma grādos nevar pat iedomāties. Tieši šī iemesla dēļ Mekongas deltu nereti sauc par bioloģisko dārgumu paradīzi.

Šajā apgabalā starp upju labirintiem visa dzīve notiek teju uz ūdens. Noteikti jāizceļ arī autentiskās mājiņas, kas veidotas uz stabveida pamatiem, tā paglābjoties no mitruma.
Foto: Shutterstock

Īpašāku šo piedzīvojumu Mekongas deltā padarīs arī brauciens uz kādu no peldošajiem tirgiem. Sarežģītās upes sistēmas dēļ, tas jau vairāk nekā 100 gadus kļuvis par vietējo iedzīvotāju dzīves un tirdzniecības veidu, minēts "Culture Trip". Uzliec galvā konusa veida cepuri, iesēdies laivā un ļaujies piedzīvojumiem šajā apkārtnē!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!