Līdzās skaistajām pilīm un atrakciju parkiem, arī Partnahas aiza Garmišā-Partenkirhenē, ir viena no Vācijas top 10 izcilākajām apskates vietām.

Partnahas aiza (Partnachklamm) ir brīnišķīga un iespaidīga vieta Bavārijā, Vācijā. Tā ir aptuveni 700 metrus gara, bet aizas sienu augstums sasniedz pat 80 metrus, liekot cilvēkam justies pavisam sīkam. Aiza ir atvērta apskatei gan vasarā, gan ziemā.

Jau 1912. gadā tā atzīta par dabas pieminekli. Tā apbur ar skaisto ūdenskritumu, strautu un tirkīzzilajiem baseiniem, kas atrodami starp iespaidīgām tumšām klintīm. Kā jau Vācijā, šajā skaistajā vietā viss ir labiekārtots un tūristi, vietās, kur kādreiz ceļotāji riskēja ar dzīvību, tagad ērti dabas brīnumu var apskatīt, ejot pa diviem celiņiem ar margām, kas vijas tieši gar pašu ūdens malu. Taku gar strautu kādreiz izmantojuši mednieki un mežsargi.

Tikai 25 minūšu gājiena attālumā atrodas Olimpiskais slēpošanas stadions (Olympia Skistadion). Starp citu, no tā stāvlaukuma uz aizu var nokļūt, arī braucot zirga pajūgā.

Tomēr, vienalga kā izlemsiet turp doties, noteikti jāapgādājas ar ērtiem un izturīgiem apaviem, jo no aizas sākas arī vairākas pārgājienu takas, pa kurām ejot var nokļūt arī gleznainajās Alpu ielejās un vēl vienā no Vācijas populārākajiem dabas objektiem - Cūgšpices kalnā (Mount Zugspitze).

Iespaidīgas jebkurā gadalaikā ir gida vadītas ekskursijas pa aizu lāpu gaismā, bet jo īpaši ziemā, kad lāpu gaisma atmirdz ūdens veidotajos ledus mākslas darbos – šādās reizēs aiza tiešām atgādina mītisku pili.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!