Foto: Vida Press
"Lidojot mazās lidmašīnās, var iegūt unikālu skatupunktu, lai notvertu attēlos zemes fascinējošos musturus un ēnas, ko veido dabas un cilvēka radīti objekti," stāsta fotogrāfe, filmu veidotāja un producente Aja Okava, kas iemūžinājusi Andalūziju tieši šādā veidā.

Fotogrāfei izdevies atrast interesantus skatupunktus, lai iemūžinātu spāņu kultūru un dabu, raksta "Vida Press". Viņa savā jaunākajā fotosērijā pievērsusies Andalūzijas purvainajiem apvidiem Gibraltāra un Vidusjūras piekrastē, kuru reljefs veido interesantu musturu, ja skatās no putna lidojuma.

Lidojot virs Spānijas, Aja dokumentējusi dabas neparasto "mākslu", ko veido piekrastes purvaiņu ainavas. "Andalūzijas iepazīšana no augšas bija intriģējoša purvos esošo neparasto, ūdens un zemes veidoto rakstu dēļ. Pēdējo deviņu mēnešu laikā esmu fotografējusi dažādas purvainas ainavas Andalūzijā, lai iemūžinātu to unikālos musturus dažādās gaismās un laikapstākļos," stāsta fotogrāfe.

Lūk, neliels ieskats viņas darbos:

Andalūzija ir bagāta ar plašām un ekoloģiski nozīmīgām purvainām teritorijām un zemienēm, kas piesaista tūkstošiem putnu. Tā kā Andalūzija atrodas krustcelēs starp Āfriku un Eiropu, šīs vietas ir nozīmīgas arī putnu migrācijas laikā, jo tur gājputni atpūšas un barojas, pirms došanās garākā ceļā.

Foto: Vida Press

Te atrodami vairāki dabas rezervāti, kuros tiek piedāvātas apskates ekskursijas zinošu speciālistu pavadībā. Gvadalkiviras (Guadalquivir) upes deltā atrodas lielākās purvainās teritorijas Eiropā. Tur atrodas arī iespaidīgais Donjanas (Doñana) nacionālais parks, Odiela purvi (Marismas del Odiel) un tuvāk Portugālei – Kristīnas salas sāls purvs (Marismas de Isla Cristina), kā arī citi. Šajās piekrastes teritorijās sastopamas arī lielas flamingo kolonijas.

Vairāk lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!