Foto: Shutterstock
Izteikti apaļi izliekumi un tīrs ūdens – Austrālijas dabiskie baseini nudien iekarojuši tūristus sirdis. Un kā gan citādāk, ja klinšainā piekraste liek sajusties gluži kā uz pilnīgi citas planētas un klintīs izveidojusies perfekta un neierasta astotnieka forma.

Dabiskie baseini, kas ieņēmuši interesantas formas, tostarp perfektu astotnieku veidolu, patiešām liek elpai aizrauties. Agrāk tā bijusi visai nepopulāra vieta, ko zinājuši vien daži, bet pēdējo gadu laikā simpātijas tūristu vidū ir augušas.

Austrālijas viesi labprāt dodas uz šo klinšaino vietu, lai redzētu dabas brīnumu savām acīm, bet pārgalvīgākie arī nolemj riskēt vairāk un lēkt iekšā, iespējams, pat nemaz neapjaušot, cik tas ir bīstami.

Foto: Shutterstock

Lai aplūkotu šo vietu savām acīm, vajadzēs izraudzīties īpaši piemērotu laiku – kad ūdens līmenis ir augsts vai bango lieli viļņi, interesantās formas astotniekus saredzēt nevar. Savukārt vienmēr, dodoties uz šo ne visai drošo vietu, visiem atpūtniekiem jābūt vērīgiem – mēdz gadīties, ka pēkšņi jūra satrakojas un lielie viļņi ir tik spēcīgi, ka burtiski gāž no kājām, atgādina "Daily Mail".

Vērts piebilst, ka šajā sirreālajā vietā daudzi tūristi ir guvuši traumas, tomēr tas tāpat nav atturējis ziņkārīgos izpētīt šo Austrālijas piekrastes šarmu. Ja esi piesardzīgāks, pateicoties iemūžinātajiem mirkļiem, arī tu vari doties virtuālā pastaigā pa šo apvidu.


Te meklē citas Austrālijas pērles – dabas brīnumus, ko atradīsi tikai ķenguru zemē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!