Brazīlija ir lielākā Dienvidamerikas valsts, kur šogad notika Vasaras olimpiskās spēles. Latvijas ceļotāju grupa no "Vides Fakti" šopavasar devās atklāt šo košo valsti, kur Dienvidamerikā sastopams visvairāk latviešu. Portālā "Tūrismagids" varēsiet noskatīties spilgtākos fragmentus no latviešu ceļotāju piedzīvotā. Šoreiz vairāk par ikonisko Ipanemas pludmali.

Lai arī Riodeženeiro uzņems olimpiādi, tā nav valsts galvaspilsēta. Tomēr atpazīstamākā Brazīlijas vieta gan. Tur atrodas arī jau minētā Ipanemas pludmale, kas popularitāti ieguvusi 20. gadsimta 60. gados, kad uzrakstīta viena no slavenākajām brazīliešu dziesmām "Meitene no Ipanemas". Ironiski, ka skaistās pludmales nosaukums tulkojumā no vietējo valodas nozīmē "sliktais, bīstamais ūdens". Viļņi pludmalē tiešām mēdz būt lieli un arī bīstami.

Pludmalē čum un mudž no atpūtniekiem, dažādu mantu tirgotājiem, iedegušiem vietējiem ļaudīm un apdegušiem tūristiem. Šī ir arī vieta, kur dzimis bikini jeb mazais, divdaļīgais peldkostīms. Arī tagad te valda likums – jo mazāk apģērba, jo labāk. Pludmali ieskauj Rio dārgāko māju kvartāls, bet pie ūdens var atpūsties ikviens.

Interesanti, ka gardums, ko brazīlieši izvēlas baudīt pludmalē, ir nevis saldējums, bet karsts, oglēs cepts siers uz kociņa. Protams, arī ūdens aktivitātes Ipanemas pludmalē iespējamas visdažādākās.

Vairāk par eksotiskās Dienvidamerikas īstās garšas meklējumiem piedzīvojumu ekspedīcijā "Brazīlija. Latviešiem pa pēdām" var uzzināt Latvijas Televīzijā, sešās sērijās kopā ar Sandru Kropu, kura gan apgūs vietējo cīņas mākslu, kas pāraugusi dejā - kapoeiru, gan ļausies lidojumam virs Riodežaneiro krāšņākajiem līčiem un pludmalēm. Raidījumu Latvijas televīzijas 1. kanālā var vērot sestdienās pulksten 20.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!