Tūrisma maršruts uz Punkvas alām (Punkevní jeskyně) Morāvijas karstā Čehijā ir interesants arī ziemas sezonā. Morāvijas karsts, uz ziemeļiem no Brno, pieder vissvarīgākajām karsta teritorijām Centrāleiropā. Šeit atklātas vairāk nekā 1100 alas, bet pieci karsta alu kompleksi pieejami arī apmeklētājiem, zina stāstīt Čehijas valsts tūrisma aģentūrā "CzechTourism".

Visbiežāk apmeklētās ir Punkvas alas 138 metru dziļumā Makokas bezdibenī (Propast Macocha). Katru gadu tās apmeklē ap 200 tūkstoši tūristu no visas pasaules. Punkvas alu kopējais garums ir aptuveni 4,5 kilometri, bet tūristiem pieejami 1260 metri, tostarp gandrīz puskilometru – 440 metrus, apmeklētāji izbrauc ar laivām.

Alas atrodas "Pustý žleb" karsta kanjonā, divus kilometrus no informācijas centra un "Skalní Mlýn" restorāna, augšup pa Punkvas upi.

Ja negribat tālu iet kājām, uz alām var aizbraukt ar tūristu vilcienu. Gandrīz vienas stundas ekskursijas laikā apmeklēsiet milzīgas alas un koridorus ar stalaktītiem un stalagmītiem, kas stiepjas līdz Makokas bezdibeņa dibenam. Tur apmeklētājus sagaida laiva, kas ved pazemē pa dziļo Punkvas upi. Kad kāds gabaliņš pabraukts, jāizkāpj no peldlīdzekļa un jādodas Masarika alā (Masarykův Dům), kas slavena ar visskaistākajiem stalaktītiem un stalagmītiem.

Punkvas alas šogad atvērtas katru dienu arī ziemā, izņemot pirmdienas. Darba laiks no 8.40 līdz 14. Sakarā ar lielu tūristu interesi, vērts apmeklējumu iepriekš rezervēt.
Vairāk informācijas: www.caves.cz

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!