Tāpat kā drēbes reizēm arī citas lietas, pat tik lielās kā kuģi, iegūst vēl vienu - pavisam citādu - dzīvi. Lūk, trīs brīnišķīgi kuģi, kas jūru vairs redz tikai simboliski un viļņi pret to sāniem triecas krastā. Tomēr tieši šādā izskatā tos iecienījuši ceļotāji un piedzīvojumu meklētāji.

Peldošais mežs

Šo kuģa vraku mēdz dēvēt arī par "peldošo mežu" - jau paskatoties uz fotogrāfijām vien, top skaidrs, kāpēc tā - gadu gaitā tas apaudzis ar kuplu koku rotu. Kuģis ticis uzbūvēts 1911. gadā, bet 1972. gadā tas pamests. Šobrīd kuģis atrodas ostā "Homebush Bay", ko mēdz saukt arī par "kuģu kapsētu", un kļuvis par ļoti populāru tūrisma objektu.

Vairāk par šo neparasto vietu lasiet šeit.

Nogrimis kontrabandistu kuģis Navagio pludmalē Zakintas salā

Šī ir viena no slavenākajām Eiropas pludmalēm, ko iecienījuši gan laiskas atpūtas cienītāji, gan nirēji. Tā atrodas gleznainā Grieķijas salā. Tomēr tajā ir ne tikai satriecoši skaistas klintis un zila jūra, bet vēl kāds noslēpums – kuģa vraks pašā jūras krastā. 

Reiz tas 1983.gadā nelegāli vedis cigaretes un vīnu, bet kontrabandistiem nav veicies, un kuģis nogājis "pa burbuli", krasta apsardzes pieķerts un vētras sadragāts. Nu vraku apskalo jūra. Oficiālais pludmales nosaukums gan ir Agios Georgios. 

Vislabāk šajā pludmalē nokļūt ar laivu vai kādu no nelielajiem atpūtnieku kuģīšiem no Porto Vromi. Kuģīši atiet katru stundu un brauciens ilgst aptuveni 30 minūtes.

Dikija pludmale

Dikija pludmale jeb "Dicky Beach" Kvīnslendā, Austrālijā, ir, iespējams, vienīgā pludmale pasaulē, kas nosaukumu ieguvusi pateicoties nogrimušam kuģim "SS Dicky". Tas bijis tvaikonis, kas savus ziedu laikus piedzīvojis 19. gadsimta beigās, bet 1893. gadā nogrimis un izskalots krastā.

Viļņi un smiltis darījušas savu, un tagad - pēc vairāk nekā 100 gadiem palicis vien kuģa skelets, kas ir iecienīts apskates objekts un redzams gan mākslas foto, gan filmās.

Netālu ir arī atpūtas parks un sērfošanas klubs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!