Foto: Shutterstock
Lai arī Omānas iecienītais tūristu galamērķis, proti, grota "Wadi Shab", kur iespējams pastaigāties starp klinšu sienām un nopeldēties eksotiskas krāsas ūdeni, ir brīvi pieejams interesentiem, tuvējā apkārtnē var atrast arī nedaudz nomaļākas vietas, kas īstiem piedzīvojumu meklētājiem īpaši ies pie sirds.

Šis Omānas galamērķis piedāvā vairākas atpūtas iespējas. Tā nosaukums tulkojumā no arābu valodas nozīmē "grota starp klintīm". Kamēr viens dodas ekspedīcijās pa klinšainajām aizām, otrs steidz izbaudīt "Wadi Shab" no cita skatupunkta, proti, laivām. Tomēr ir daļa tūristu, kas cenšas atrast citas alternatīvas.

Tiem, kuri ceļojumos parasti izpēta teritorijas apslēptos dabas dārgumus, šajā gadījumā būs nepieciešams saņemt nedaudz drosmes un ļauties mirklim. Lai apskatītu parka nomaļākos kaktiņus un redzētu, iespējams, glītākos skatus, vajadzēs spraukties pat cauri nelieliem alu tuneļiem vai ienirt dzelmē. Te gan jāteic, ka ceļš uz šo vietu ir daļa no piedzīvojuma, tāpēc vērts izbaudīt katru mirkli.

Kad visai sarežģītais ceļš līdz šim paradīzes nostūrim veikts, acīm paveras glīts skats – tur starp staltām klinšu sienām un tirkīzzilo ūdeni iekārtojies brīnumains ūdenskritums. Kā min "Culture Trip", no šīs vietas ir divas izejas – var doties atpakaļ no vietas, kur uzsāktas brīnišķīgo skatu medības, vai arī ar virves palīdzību kāpt augšup pa ūdenskritumu, kas ir jau jauna piedzīvojuma sākumpunkts.

Ejot tālāk pa klinšainajiem labirintiem, iespējams aplūkot vēl vairākas pastkartes cienīgas vietas. Turklāt daudzas no tām simpatizē tieši asu izjūtu cienītājiem, kuri metas no klints malām kristāldzidrajā ūdenī.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!