Foto: Kadrs no video

Kuram gan netīk garšīgi paēst! Runā, ka maltītes svaigā gaisā garšojot vēl labāk, tāpēc mūsdienās tiek meklētas dažādas pieejas, kā restorānu konceptu padarīt interesantāku. Piemēram, Taizemes lietusmežos atrodams restorāns, kurš ne tikai atrodas vienā līmenī ar koku galotnēm, bet arī piedāvā neparastu ēdiena piegādes veidu.

Savdabīgais restorāns atrodas uz Taizemei piederošās salas ar nosaukumu Koh Kood. Šādu ēdiena baudīšanas pieredzi iespējams izmēģināt "Soneva Kiri Resort" esošajā "Treepot Dining" restorānā, kas atrodas lietusmeža biezoknī.

Parasti ēdienreizes plāns norit sekojoši – cilvēki ierodas restorāna teritorijā un iekarotājas pie galda speciāli izveidotā "bambusa laivā" vai "putnu ligzdā". Kad tas izdarīts, esošā konstrukcija lēnām sāk maltītes dalībniekus vilkt augšā, līdz tie atrodas vienā līmenī ar koku galotnēm – apmēram piecu līdz 10 metru augstumā. Vienā ligzdā var maltīti var ieturēt četri cilvēki, raksta "Holiday Guru".

Ēdienreizes pievienotā vērība ir neparastais skats, kas paveras aiz galda malas. Taču šajā brīdī varētu rasties loģisks jautājums – kā tad cilvēkiem tiek piegādāts izvēlētais ēdiens? Pa trošu ceļu! Lai viesmīlis nonāktu pie klientiem, pieņemtu pasūtījumu, par to informētu pavāru, kā arī atgādātu jau gatavu ēdienu baudītājiem, viņš ar karabīnēm piestiprinās pie troses un laižas cauri kokiem.

Ēdieni un dzērieni tiek pārvadāti slēgtās kastēs vai somās, kuras stingri uz pleca vai rokās tur viesmīlis. Jāatceras gan, ja kāds ēdienreizes piederums nokritīs zemē, būs jāpagaida ilgāks brīdis, lai varētu dabūt atkal jaunu.

Taizemē ir ārkārtīgi daudz neparastu vietu. Viena no tādām atrodas uz ziemeļiem no kalnainās pilsētas Chiang Mai – tur iespējams atrast "Lipīgo ūdenskritumu", pa kura akmeņiem var rāpties pretī ūdenim un neslīdēt lejā. Parasti ūdenskritumu akmeņi ir slideni, taču tur situācija ir teju vai pretēja – uz tiem ir izveidojies minerālu slānis, kas tos parada drīzāk lipīgus, nepakļaujot cilvēku iespējamām traumām. Plašāk lasi te.

Taču šajā rakstā vari iepazīties ar pieciem savdabīgiem bāriem dažādās pasaules malās, kas izveidoti okeānā, uz kuģa, uz miniatūra klints gabaliņa un pat iekšā ūdenskritumā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!