Foto: instagram.com/salasilvergruva
Zviedrijā pusotras stundas brauciena attālumā no Stokholmas atrodas "Sala Silvergruva" raktuves, kuru apkārtne un ne tikai ir labiekārtota gan tūristu atpūtai, gan arī naktsmieram. Nakšņošanu šeit var noorganizēt arī raktuvēs – numuriņā, pareizāk sakot, nelielā dobumā, kas atrodas 155 metru dziļumā.

Šim neparastajam numuriņam piedēvējams arī tituls "Dziļākais pasaulē". Lai gan viens šādu iespēju varētu saukt par īpaši romantisku, bet cits – ārkārtēji biedējošu, šajā telpā patiesi iespējams pārnakšņot. Bērnus gan būs jāatstāj mājās, jo telpa paredzēta, maksimums, diviem cilvēkiem.

View this post on Instagram

A post shared by Casual Opulence (@casualopulence) on Jan 3, 2017 at 8:09pm PST

Pirms došanās pie naktsmiera viesi var izstaigāt šo raktuvju "stāvu", kas sasniedzams gan ar liftu, gan arī pa speciāli izbūvētām kāpnēm, vēstīts "Sala Silvermine". Pēc tam gids nakšņotājus atstāj divvientulībā ar uzkodām un atgriežas tikai no rīta, lai pasniegtu brokastis un uzvestu atpakaļ virszemē.

View this post on Instagram

A post shared by Anna🍀AGATA🍀Sandberg (@anna.sandberg) on Jul 24, 2018 at 4:33am PDT

Ja nakts laikā ir vajadzība sazināties ar ārpasauli, var izmantot speciālu rāciju, jo ierastie sakari (zvani, īsziņas, internets) šādā dziļumā nav pieejami. Labierīcības atrodas turpat blakus numuriņam, taču līdz dušai un citām ekstrām palicējiem jāpaciešas, kamēr nonāk virszemē.

View this post on Instagram

A post shared by Anna🍀AGATA🍀Sandberg (@anna.sandberg) on Jul 24, 2018 at 4:43am PDT

Tāpat šādos apstākļos nedrīkst aizmirst par siltu apģērbu – vidējā temperatūra šajā dziļumā ir plus divi grādi pēc Celsija, taču numuriņa temperatūra sasniedz plus 18 grādus. Bez vairākām siltām segām tāpat neiztikt!

View this post on Instagram

A post shared by Felicia Ericsson ♀ (@feliciatrex) on Mar 31, 2018 at 1:43pm PDT

Pasaulē un arī Latvijā netrūkst neparastu viesnīcu, kurās izbaudīt nebijušas sajūtas. Piemēram, vai esi iedomājies, ka var gulēt burbuļtelī, sāls kaudzē, ceļamkrānā vai kapsulās pie klintīm? Par šīm naktsmītnēm plašāk lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!