Foto: Shutterstock
"Queen's Bath" jeb "Karalienes vanna" Havaju salās izpelnījusies īpašu vietu tūristu sirdīs. Tā priecē ar brīnišķīgu ainavu, kā arī unikālu vietu peldei.

Kā vēsta senas leģendas, iemesls, kāpēc vieta ieguvusi tik cēlu apzīmējumu, izriet no paša nosaukuma – reiz šo vietu peldēm brīvā dabā izmantojuši augstāko aprindu pārstāvji, minēts tūrisma ceļvedī "Travel and Leisure".

Vulkāniskās izcelsmes tūrisma galamērķis ir ērti pieejams interesentiem. Tas atrodas aptuveni 10 minūšu gājiena attālumā no vietas, kur iespējams novietot auto, skaidro "Pandotrip". Tiesa, lai arī mērojamā distance nav pārāk gara, vērts padomāt par ērtiem apaviem, jo taka ir klinšaina un ar nelīdzenu pamatu.

Foto: Shutterstock

Vispiemērotākais laiks šīs vietas apskatei ir no jūnija līdz septembrim, jo tad ūdens ir siltāks, rāmāks un arī piemērotāks peldēšanai, bet savs šarms šai vietai piemīt arī pārējā gada laikā, kad okeāns parāda savu īsto dabu, viļņiem triecoties vulkāniskajās klintīs. Tiesa, ziemas periodā tūristus mudina neapmeklēt šo vietu, jo atrašanās tur var būt pat ļoti bīstama. Lai arī baseinu no okeāna atdala aptuveni trīs līdz piecus metrus augsta klints siena, kad laikapstākļi nav sevišķi pateicīgi, viļņus šī dabiski veidojusies barjera neaptur. Šajā vietā bojā gājuši vairāki ļaudis, tāpēc ne velti vieta ieguvusi arī otru nosaukumu "Nāves baseins". Par bīstamību tūristiem atgādina arī informatīvas izkārtnes pie objekta.

Neraugoties uz to, ka ne vienmēr šajā baseinā atrasties ir droši, "Karalienes vanna" ir viena no iecienītākajām vietām apkārtnē.

Kādus skatus vēl iespējams savām acīm vērot Havaju salās, meklē te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!