Foto: Shutterstock
Kad esi atradis cilvēku, ar kuru vēlies pavadīt visu savu dzīvi, jāsper viens no grūtākajiem soļiem – kā un kur bildināt, lai šis notikums abiem būtu īpašs un paliktu atmiņā uz visu mūžu.

Pazīstamais ceļvežu izdevējs "Lonelyplanet" piedāvā atvieglot šo uzdevumu un apkopojis deviņas romantiskākās un oriģinālākās pasaules vietas, kurās bildinājums pavisam noteikti izdosies un iespiedīsies dziļi abu mīlnieku sirdīs.

1. Bagana, Mjanma (Birma)

Foto: Shutterstock

Saullēktiem ir raksturīga romantiska noskaņa, bet Baganā (Bagan) tie ir patiesi sirreāli. Starp 9. un 13. gadsimtu, Baganaā bijuši 10000 budistu klosteri, tempļi un pagodas jeb daudzpakāpju torņi. Mūsdienās Baganas ainava joprojām ir izraibināta ar vairāk nekā 2000 no tiem.

Kopā kāpiet augšā vienā no skaistajiem tempļiem vai pagodām (Lawkaoushaung ir lieliska izvēle) un vērojiet saullēktu, kas tumšo ainavu pārvērš par spilgtu zelta audeklu ar apkārt esošo torņu siluetiem. Saullēkts būs ideāls brīdis, lai izteiktu bildinājumu.

Labākais laiks, kad apmeklēt Baganu, ir no novembra līdz februārim.

2. Trolltunga, Skjeggedal, Norvēģija

Foto: Shutterstock

Ja tava topošā sieva ir sajūsmā par dabas skatiem, viņai nav bail no augstuma, un viņa ir gatava doties jebkur kopā ar tevi, tad izvēlies mesties uz viena ceļa Trolltungā. Trolltunga jeb tautā dēvētā Troļļu mēle ir viens no unikālākajiem dabas veidojumiem – tā ir vairākus metrus gara klints platforma, zem kuras atrodas vien ūdens 700 metru attālumā.

No šīs vietas paveras apbrīnojams skats visapkārt.

Uz Trolltungu jādodas no jūnija vidus (kad kalnos sniegs ir izkusis) līdz septembra vidum.

Tomēr, ja esat bezbailīgs pāris, droši variet izmēģināt apskatīt Norvēģiju arī citā gadalaikā. Lūk, latviešu ceļotāju pieredze par šo vietu apskatīšanu un atklāšanu pavisam ekonomiskā režīmā.

3. Ņujorka, ASV

Foto: Shutterstock

Romantisku vietu pilnā Ņujorka ir perfekta pilsēta, kur izteikt bildinājumu. Dažas vietas ir īpaši piemērotas romantiskiem mirkļiem, piemēram, Rokfellera centrā (Rockefeller Center) vai slavenā debesskrāpja "Empire State Building" 86. stāva skatu laukumā, kur ir saksofonists, kurš ir gatavs atskaņot teju jebkuru skaņdarbu.

Vēl viena lieliska vieta ar skatu uz pilsētu ir gājēju ceļš uz Bruklinas tilta (Brooklyn Bridge). Ja esi ieplānojis bildināt savu draudzeni vasarā, varat doties uz Centrālparka Lēba laivu namiņu (Loeb Boathouse), kur varēsi iznomāt katamarānu, gondolu vai baudīt gardu maltīti restorānvagonos, kas atrodas uz ezera terases.

Vairāk par Ņujorku lasi šeit.

4. Dabas rezervāts "NamibRand", Namībija

Namiba tuksnesis ir viena no retajām vietām, kur vēl ir atrodama ļoti bieza tumsa, tāpēc tas iekļauts "Tumšo debesu rezervātu" sarakstā. Taču Namibas tuksnesī lampiņas vai gaismas lukturi nebūs nepieciešami, jo šajā vietā zvaigznes ir pietiekami spilgtas, lai redzētu visu apkārtni.

"NamibRand" dabas rezervātā var baudīt pastaigas pa smilšainajām kāpām un kalniem, kā arī vērot daudz un dažādus savvaļas dzīvniekus.

Bildinājumam piemērotākais laiks būs pēc saulrieta, kad tuksnesī viss satumst un parādās zvaigžņotā debess, kura ir satriecoši skaista.

5. Amalfi piekraste, Itālija

Foto: Shutterstock

Venēcija, Roma un Florence ir skaistas un piemērotas vietas bildinājumam, bet Amalfi piekraste Itālijas dienvidos domāta pāriem, kas vēlas baudīt mīlestību divvientulībā ar skaistu skatu uz Vidusjūru vai pat kuģītī, kas peld pa to.

Amalfi piekrastē ir ļoti daudz skaistu vietu, un ikviena no tām būs piemērota bildinājumam – vai kalna augšpusē, vai jūras krastā, vai uz kādas skaistas restorāna terases.

Vairāk par Amalfi piekrasti lasi šeit.

6. Udaipura, Radžastāna, Indija

Foto: Shutterstock

Radžastānā esošā Udaipura (Udaipur) ir nodēvēta par pilsētu, kur ir visvairāk romantisko vietu Indijā. Tā apbur ar greznām pilīm, tempļiem un krāšņām viesnīcām.

Pičolas (Pichola) ezerā atrodas apbrīnojamā baltā marmora pils, kas it kā peld pa ezeru tā rāmajos ūdeņos. Mūsdienās šeit ir ierīkota viesnīca, kas ir kā radīta romantiskai atpūtai un bildinājumam.

7. Arku nacionālais parks, Jūta, ASV

Sarkano klinšu veidojumi Arku nacionālajā parkā (Arches National Park) atspoguļo gan spēku, gan trauslumu, gan arī nebeidzamu skaistumu. Šajā vietā saderināšanās ir ļoti piemērota pāriem, kuriem patīk daba un tās izpēte, kā arī aktīva atpūta, jo šeit varēs gan izbraukt ar kalnu riteņiem, gan kāpt klintīs.

Graciozā klinšu arka (Delicate Arch) ir viens no apbrīnojamākajiem klinšu veidojumiem šajā parkā, un tā pati par sevi noskaņo cilvēkus romantiskiem mirkļiem.

Tāpat ļoti skaistas vietas šajā parkā ir dubultā "O" aka (Double O Arch) un dubultā arka (Double Arch).

8. Parīze, Francija

Foto: Shutterstock

Parīze romantiķu galvaspilsēta, kas ikvienu apbur ar savu skaistumu. Gājēju tilts (Pont des Arts), kas sniedzas pāri Sēnas upei ir skaista vieta bildinājumam. Tilts ir kā mīlestības simbols un pie tā margām it visur ir sastiprinātas mīlnieku atstātās slēdzenes.

Lieliska ideja bildinājumam ir viens no gleznainākajiem skatiem Parīzē – dzelzs laipa, kas sniedzas pāri Senmartēna kanālam (Canal Saint-Martin). Šeit varēs baudīt divvientulību un mierīgu pastaigu gar koku ieskauto kanālu.

Vairāk par Parīzi lasi šeit.

9. Antarktīda

Foto: Publicitātes foto

Antarktīda būs ļoti majestātiska un ekskluzīva vieta, kur saderināties un baudīt romantiku. Lai turp nokļūtu būs jāpapūlas, bet rezultāts būs tā vērts. Ilgā braucienā pār milzīgo un tukšo okeānu, cilvēks patiesi saprot to, ka Antarktīda ir ne tikai tāla daļa no visas pasaules, bet arī gluži vai tās beigas.

Pavadot šeit vairākas dienas, atklājas, ka šī ārkārtīgi aukstā un naidīgā vide ir neiedomājami skaista. Tādēļ šeit ir jādodas divatā un jāsasilda vienam otru gan ar apskāviena siltumu, gan ar mīlestību.

Labākais laiks, kad apmeklēt Antarktiku ir no novembra līdz martam.

Par latviešu ceļotājas Zanes Eniņas sapņu ceļojumu uz Antarktīdu lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!