Foto: Shutterstock
Reiz šajā vietā kūsāja dzīvība, taču tagad no iespaidīgā atpūtas parka palikušas vien salauztas atrakcijas, kuras apņēmuši vīteņaugi, grafiti zīmējumi uz sienām, rūsas pēdas un tumšs, neizdibināms ūdens visapkārt. Pamesto vietu sauc "Ho Thuy Tien", un tā atrodas netālu no Vjetnamas pilsētas Hue.

Ceļotājus, kuri vēlas novirzīties no ierastajām tūristu takām, vilina pamestas pilsētas un vietas, kuras apvītas leģendām. Šis atrakciju parks atrodas pie Thuy Tien ezera, un klīst runas, ka te pirms slēgšanas mituši krokodili, kuri tagad pārvesti uz savvaļas dzīvnieku glābšanas parku, raksta "Culture Trip".

Te bija iecerēts plašs atrakciju parks ģimenēm, kurā būtu slidkalniņi, karuseļi, baseini, akvāriji, skatuves radošiem priekšnesumiem, kā arī vietas suvenīru veikaliem un kafejnīcām. Tas tika atklāts 2004. gadā, taču pēc pāris gadu aktīvas darbības durvis slēdza.

Viena no atpazīstamākajam figūrām – uz ūdens sēdošs milzu pūķis, kura iekšpusē ir trīs stāvi. Tas būvēts kā milzu akvārijs. No pūķa mutes paveras skats uz tuvējo apkārtējo, taču kopumā parku šobrīd savā varā pilnībā pārņēmusi daba, arī laika zobs veicis savas korekcijas.

View this post on Instagram

A post shared by June Arjunka (@junearjunka) on Feb 21, 2018 at 4:21am PST

Tāpat atrakciju parkā apskatāms amfiteātris, kas tagad apzīmēts ar grafiti zīmējumiem un manāmi mainījis sākotnējo izskatu. Paveroties apkārt, iespējams apskatīt arī dažādu izmēru, konstrukciju un veidu slidkalniņus, kuri kādreiz papildinājuši parka atrakciju sarakstu.

Atsauksmju vietnē "Trip Advisor" cilvēki raksta, ka pēdējo mēnešu laikā viņiem radušās problēmas ar vietas apskati – sargi pie ieejas vairs neatļauj ieiet, sakot, ka tur atrasties aizliegts drošības apsvērumu dēļ.

Šajā kolekcijā esam apkopojuši stāstus, kas bailīgākajiem liks pats zosādai noskriet pāri kauliem - tie ir par pamestām un spocīgām vietām pasaulē, kuras vilina daudzus tūristus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!